Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700550 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Foarte bun articolul lui Rogozanu.
Cu o mentiune.
Tara asta este plina de Tiriaci (sa dai exemplu un Tiriac si sa-l uiti pe unul ca Becali e un pic eronat), începând de la indivizi ca cei de la Tanex si pâna la patroni de brutarie.
Nu fac exceptie nici cei care se plimba în SLK-uri în timp ce ei promoveaza si vând Suzuki sau Hyundai de zece ori mai ieftine, iar mecanicii lor slab calificati nu vad cursuri de perfectionare decât daca investesc din banii lor sau fura meserie de la altii (daca au de la cine).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

Tara de sclavi inseamna, in acceptiunea mea, o tara formata preponderent din sclavi.
Ori, sa spui asa ceva despre Romania, ca e o tara de sclavi, este de-a dreptul "senzational" ...

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

Daca este o faptă penală, așa cum se spune, de ce i se blurează fața?

Offline toma

Citat
OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice garantează conservarea și utilizarea durabilă a patrimoniului natural. În forma sa actualizată și completată sunt prevăzute următoarele:

Art.52 Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă săvârşirea următoarelor fapte:

d)nerespectarea prevederilor art. 33 alin. (1) şi (2);

Art.33 alin(1)

Pentru speciile de plante şi animale sălbatice terestre, acvatice şi subterane, prevăzute în anexele nr. 4 A şi 4 B, cu excepţia speciilor de păsări, şi care trăiesc atât în ariile naturale protejate, cât şi în afara lor, sunt interzise:

e)recoltarea florilor şi a fructelor, culegerea, tăierea, dezrădăcinarea sau distrugerea cu intenţie a acestor plante în habitatele lor naturale, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic;

Nu e "asa cum se spune", ci e asa cum scrie in lege.

Unele site-uri blureaza, altele nu, in functie de politica editoriala. Nu asta e relevant. Relevanta e lipsa de educatie...

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/83289

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

Daca este o faptă penală, așa cum se spune, de ce i se blurează fața?

Pentru GDPR.
Nesimtita aia îsi poate scoate banii de amenda dând în judecata publicatia care-i posteaza poza neblurata pe net.
Si oricum nu-i nimeni curios sa-i vada fata de tembela total lipsita de respect fata de natura.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

Fapta penala bate GDPR. Altfel nu stiam niciodată cum arata Turbagiu.

Poza originala e pe facebook fara blur.

Offline enicky

...Nesimtita aia îsi poate scoate banii de amenda dând în judecata publicatia care-i posteaza poza neblurata pe net.
  Nu vreau sa minimalizez lucrurile, dar eu cred ca ea nici nu stie ce-a facut !
De altfel nici cei de langa ea nu stiu si poate nici noi n-am fi stiut (daca vedeam foto in alt context) daca cineva nu cunostea planta si binenteles, legea.
  Femeia a cules niste flori pentru ca sunt... frumoase.
Altul arunca pet-ul in padure, altul punga cu gunoi, da, asa este, nu stim sa ocrotim natura !
 Cat despre amenda de 5000 de lei pentru cateva tulpini de flori(cine sa i-o dea?!) care ar fi "suportat" -15-200C peste vreo 4-5luni, daca s-ar fi dat aceasta amenda pentru fiecare camion(nu copac!) de lemn taiat ilegal de pe munte, poate nu mai aveam acum munti golasi, dar poate erau si mai multi  bujori !  Pe hotii de lemn ii amendeaza d-na secretar de stat? Intreb pentru un prieten...
   Ma rog, e un alt punct de vedere...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

Eu când vad o floare în natura, o admir câteva momente, eventual fac niste poze ca amintire.
Ce sens are sa o smulg din habitatul ei natural când stiu ca în câteva ore se ofileste?

PS: E adevarat ca acum e plin de analfabeti functionali pe care nu-i duce capul la o analiza atât de profunda - "la ce foloseste si cât rezista o planta salbatica smulsa din habitatul ei natural?".

Fapta penala bate GDPR. Altfel nu stiam niciodată cum arata Turbagiu.

Mda, e o diferenta chiar insesizabila între incendierea unei tinere si smulgerea unei plante protejate de lege.
Ce-ar mai fi de zis, decât sa întrebi un jurist despre gravitatea faptelor penale?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού