Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700555 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Sunt doua variante aici, sincer nu am idee care e cea corecta:

- fie e doar un joc politic si au considerat ca vor castiga suficient de multe voturi de la cei care sustin ideea.
- fie oamenii care au propus asta chiar cred ca parintele ar trebui sa aprobe astfel de cursuri. Varianta asta mi se pare mai putin probabila dar nu o exclud. Asa cum in societate sunt destui care au aceasta parere, si in Parlament s-or gasi...

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

.....
La fel e si cu vaccinarile. In Franta e clar: nu vaccinezi copilul, NU e primit la nici un nivel de educatie (gradinita etc) daca nu e vaccinat. E lege si lumea se conformeaza...

Am devenit tara lui "DA DE CE?"

Niste mici clarificari ar trebui facute.

Ca sa vaccinezi obligatoriu tot poporul cu niste cacaturi de vaccinuri refuzate printre altii de tari ca si Kazahstan, ar trebui un pic umblat la Constitutie - si cel mai probabil ca Franta o are beton.
Articolul de aici e cam edificator.

Se spune frumos
Citat
O eventuală prevedere ca accesul copiilor nevaccinați să fie interzis în școli și grădinițe, dorită de unele voci, risca să fie neconstitutională și ar fi încălcat dreptul acestora la educație, astfel că nu va apărea în lege, au mai explicat pentru HotNews.ro sursele citate.

In rest ai dreptate, toate în tara asta sunt facute ca elasticul, de aia nu vezi puscariile pline de corupti ca în statele civilizate.
Orice lege are o chichita - pentru ca toata lumea sa traiasca cumva la limita sau, dupa caz, în umbra ei.

PS: despre educatie sexuala nu poate fi vorba într-un stat care a construit de n ori mai multe biserici decât scoli+spitale luate la un loc.
Ce, vreti sa ramâna goale peste 20 de ani?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

Ca sa vaccinezi obligatoriu tot poporul cu niste cacaturi de vaccinuri refuzate printre altii de tari ca si Kazahstan, ar trebui un pic umblat la Constitutie - si cel mai probabil ca Franta o are beton.

Ai ceva informatii legate de afirmatia asta cu vaccinurile? Ma refer la cele aflate in schema "obligatorie".

De umblat la Constitutie sigur e nevoie, sunt atat de multe lucruri care ar trebui rezolvate ca probabil e mai usor sa o scrii de la zero. Insa asta nu se va intampla in viitorul apropiat. In primul rand e prea fragmentat Parlamentul si sincer nici nu-mi doresc unul dominat majoritar de cineva,avand in vedere ca deocamdata principalele forte sunt PNL si PSD. In al doilea rand, orice modificare a Constitutiei va trebui sa includa si rezultatul referendumului in privinta Parlamentului unicameral cu maxim 300 de alesi. Nu vad pe nimeni in politica romaneasca dispus sa renunte la propriul scaun. Prin urmare cred ca o buna perioada de timp Constitutia va ramane asa "schioapa" cum e acum.

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

Pai eu ma tot joc ca soarecele cu pisica cu asistenta medicului la care e înscrisa fiica-mea.
In plina pandemie m-a sunat tipa sa ma ameninte ca daca nu ma prezint mâine dimineata cu copilul la vacin.... o sa vad eu.
I-am spus ca pe pandemia asta nici mort nu ma vede rezemând sala de asteptare alaturi de înca câtiva zeci de copii, si sa se apuce de cântat la vioara ca vocea oricum n-o ajuta.
Si oricum vaccinul era un rapel.
I-am trântit telefonul în nas si cam asta a fost.
Acuma astept sa fiu consiliat, cu toate ca eu n-am pronuntat cuvântul "refuz".
Citat
Părinții care refuză vaccinarea vor trebui să meargă la consiliere pe tema vaccinării, iar în cazul în care refuză de mai multe ori acest lucru, riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei, în trepte, în funcție de numărul refuzurilor.
Sunt curios daca ma declar de religie "martor" cum o sa gestioneze atunci situatia.
Probabil ca si cu restaurantele; la biserica ai voie sa lingi icoane, iar la restaurant n-ai voie sa sorbi ciorba.

PS: referitor la modificarea Constitutie, cea mai mare realizare a lui Basescu a fost referendumul ala cu reducerea numarului de parlamentari.
Le-a tras-o Popeye în ultimul hal tuturor, astia sunt legati de mâini si de picioare la orice modificare ar vrea sa o faca.
O sa o modifice doar atunci când efectiv nu mai pot.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

Cred ca n-am fost suficient de clar. Ma refeream la asta: "niste cacaturi de vaccinuri refuzate printre altii de tari ca si Kazahstan"

Offline ntire2000

A, uite aici

https://www.zf.ro/companii/cum-a-ajuns-sa-fie-distribuit-in-cabinetele-pediatrilor-un-vaccin-obligatoriu-pentru-bebelusi-cu-prospect-si-ambalaj-in-rusa-adresat-pietei-din-kazahstan-15229958

Stiu de el pentru ca faceam parte si atunci din publicul tinta.
Gurile rele spuneau atunci ca cei din Kazahstan nu-l autorizasera pe teritoriul lor, iar producatorul n-a vrut sa ramâna în paguba.

Ca fapt divers, "The constant gardener", un film de urmarit ca sa-ti faci idee de cum sunt tratate ca si cobai anumite tari mai subdezvoltate.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline valahull

Pe care le hotaraste STATUL prin diverse institutii - minister etc.
 Si STATUL a hotarat ceva iar unii din tara,,,,,Am devenit tara lui "DA DE CE?",,,,, tot comenteaza da de ce,va conformati si nu mai comentati ,,da de ce,, se cere sau nu se cere acordul pentru ore de religie, pardon ore de muzica. O contradictie cat casa poporului.Iar cu bancul ala am inteles ca era valabil pe vreme lui ceasca,, TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!,,, Acum inteleg ca se poate fugi sau nu.?Pana la urma facem pe interesantii dar la intrebarea daca e bine sau nu sa dea acceptul parintii pentru orele de religie, pardon orele de educatie sexuala nu am primit un raspuns, DA sau Nu?
  • Suzuki Baleno
Suzuki Baleno GLX 0766500622

Offline macold

@ntire2000
Evident, copiii care se pot imbolnavi datorita nevaccinarii si transmite boala la cei din jur au drepturi incalcate daca nu sunt primiti la scoala nevaccinati, dar colegii lor, vaccinati sunt considerati imuni, iar colegii nevaccinati pe care vreun nevaccinat bolnav ii poate imbolnavi au si ei drepturi: acela de a fi imolnaviti datorita vreunui coleg.
Si tot cei nevaccinati care s-au imbolnavit au dreptul de a fi tratati gratuit, chiar daca asta costa mult mai mult decat vaccinarea unui numar mare de copii.
Uitati-va cum e cu epidemiile de rujeola de la noi...

P.S. a aparut "da de ce" intr-o postare noua...
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

Offline macold

@valahull
Nu cred ca trebuie acceptul parintilor pentru educatia sexuala in scoli.
Obiectiv vorbind, credeti ca "educatia sexuala" de pe internetul XXX e mai eficienta?
Si in genere pentru orice e cuprins in programa, buna-proasta cum e ea.

Ce ar fi daca s-ar forma un curent de opinie parinteasca ca gramatica e inutila? Ar trebui scoasa din programa? Sau putem vorbi de orice alta materie - felul cum se abordeaza / trateaza un anume subiect / o anume tema.
Eu nu cred ca "generatia veche" e o generatie de inculti... Si exceptand unele materii (chiar si la facultate) nu as putea spune ca a fost chiar o prostie sa trebuiasca sa le inveti.
Nu tot din ziua de azi este informatica sau IA (inteligenta artificiala). Si ca sa ai un sistem propriu de gandire / evaluare, e nevoie ca acesta sa fie antrenat / educat prin invatatura...Indiferent sub ce forma / pe ce suport sunt prezentate cunostiintele...
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

Offline rexkrokiDAU

.....
la intrebarea daca e bine sau nu sa dea acceptul parintii pentru orele de religie, pardon orele de educatie sexuala nu am primit un raspuns, DA sau Nu?
Dacă era așa greu de dedus din cele scrise, revin cu forma concentrată, Nu.