Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700598 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Din punct de vedere statistic, ai dreptate.
Dar diferitele profesii atrag indivizi potrivit calităților proprii: cei curajoși peste măsură devin cascadori, cei inovativi ingineri, cei cumpătați econimisti iar cei creativi artisti.
Totusi, profesia de politician are magnet la anumite profiluri umane mai putin pozitive: manipulatori,  dornici de putere si mărire, lipsiti de coloana vertebrală, avizi de îmbogățire ușoară, mitomani, etc.
Un om obișnuit nu se poate descurca intr-o asemenea meserie. Trebuie sa fii croit pentru ea.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: costin_bad

Offline shpeedy

1. Vorbim de caracter, nu de profesie.
2. Nu asta inseamna politician (care, dpdv etimologic, ar insemna om insarcinat cu treburile statului) - respectivele din enumerarea ta sunt cel mult (atunci cand apar/exista/sunt manifestate) abilitati complementare necesare scopului.
3. Din pacate, noi nu prea avem exemple de politicieni / oameni politici in adevaratul sens al cuvantului - pana acum noi am permis sa avem o multime de indivizi (care in lipsa oricarei alte ocupatii ar fi fost muritori de foame) ajunsi cine-stie-prin-ce-mijloace acolo sus si pe care cumva i-am validat/girat constient sau inconstient. Nu o sa placa multora, dar singurul care se apropie de ideea de om politic consider ca este Basescu - in ciuda a ce a ajuns dupa parasirea rolului de presedinte, are si instinct, s-a si format in acest sens. Nu trebuie sa-ti placa de el ca sa recunosti asta. In rest, amatori...
« Ultima Modificare: 18.Mai.2020, 07:00:21 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline macold

Mda, dezolanta situatia.
Eu cred ca de fapt politicienii (nu conteaza culoarea) vor ca lucrurile sa ramana ca acum, pentru ca asta ii avantajeaza din punct de vedere material. Ei se fac doar ca asculta "masele". Cu foarte, foarte putine exceptii.
Sunt de acord cu ce s-a spus de Basescu - era cam greu sa-l pui pe tusa. De, experienta de capitan de nava, nu alte chestii de care s-a vorbit prin media. Si ca veni vorba (am stat multi ani in zona): faimoasa vila din Mihaileanu de care s-a facut atata tambalau e o casa oarecare, fara personalitate si relativ mica fata de vilele din jur, cu o curte minuscula...
Parlamentul nostru a ajuns din pacate un fel de feuda. Sa va spun ce ziceau oamenii dintr-o comuna din Maramures, care nu s-au lasat niciodata calcati in picioare, nici dupa 23 august in timpul comunistilor.
Rationamentul era simplu: am votat cu PSD-ul ca PSD-ul ne-a dat bani sa face drumul, sa amenajam comuna etc. etc. Si ne va mai da daca il votam tot pe el.
Tactica tuturor alesilor locali cu inceperea unor proiecte spre sfarsitul mandatului e desteapta: "tot noi il vom finaliza daca vom ramane pe scaune dupa alegeri!" E real, credeti-ma. Am asistat de la etajul unui restaurant la o adunare electorala cu mici, bere, cele doua "partide' VECHIUL (la putere) si "ASPIRANTI" si cativa alegatori. Exact asa a spus Domnul Primar, care s-a blocat cand 'Mos Teaca", un batran din public care tinea cu cealalta parte (viitorii...), s-a ridicat si a spus ca ai lor ar fi facut de doua ori pe-atat... Era ca in desene animate, ce  mai! Lipseau doar rasetele in fundal. De fapt a fost o liniste de mormant, primarul nu credea ca cineva a avut curajul sai-o zica in publi.
La nivel micro, voiau sa aiba o viata mai buna, putin le pasa cum ii spune partidului care e majoritar si datorita lor.
La alegeri nu se mai dau galeti cu detergent ca odinioara, se promit usi deschise la afacerile celor ce merita, finantari (saraca Europa, daca ar sti ea ca multe din finantarile pe care ni le da folosesc la intarirea baronilor locali...)

In Romania daca am fi fost mai vigilenti / implicati nu doar in ziua alegerilor, lucrurile ar fi stat poate altfel. Dar acum Parlamentul si Romania este ca o cazemata, sau mai degraba ca o fortificatie Vauban: de oriunde ar veni un atac la privilegii, va exista o aparare sustinuta. Si-au intarit pozitia prin legi, regulamente, chiar Constitutie. Si acum trag foloasele.
Poate ca o fi si in alte tari aceeasi situatie, dar pe mine ma doare de oamenii din tara mea. Sa nu imi reprosati de ce nu am intrat in politica: am avut un prieten care a intrat intr-un partid hai sa-i spunem "neutru" si cand mi-a spus cum se desfasurau sedintele si cum se luau hotararile, nu mi-a mai trebuit!
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

The following users thanked this post: toma

Offline ntire2000

Apa numai buna de baut.
Sa va fie de bine!

PS: asteptam niste analize si la apa potabila furnizata în orase.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: hugbear

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline rexkrokiDAU

Normal, virusul reprezintă răul care, după cum știm din basmele lui Petre Ispirescu, e învins de către bine.

Offline macold

(Prea) sfiintiile lor nu isi dau seama ca daca incep imbolnaviri in Constanta risca sa compromita toate eforturile (umane si financiare) ale proprietarilor structurilor de cazare si alimentatie publica de a deschide sezonul pe litoral.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Isi dau bine  seama, dar mai aproape sunt nevoile lor (umane si financiare)... :inteligent:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline macold

Corect! Mai multe inmormantari / spovedanii = mai multe intrari de capital...