0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Intrebare intrebatoare: drumurile sunt judetene, cine e in fruntea judetului? Ce culoare are (politica, evident). Daca raspunsul e ce cred eu, nu va mai mirati.
Medicii mint că pacienții cu afecțiuni grave sunt suspecți de coronavirus, ca să le poată salva viața
LE: daca la birou cineva din echipa are de facut o sarcina a carei ducere la bun sfarsit inseamna foarte mult pentru "echipa" si vezi ca nu da semne ca ar fi gata in timp util, nu-l ajuti? E mai mare satisfactia ca a picat prost in fata sefilor si nu-ti pasa ca toata firma a avut de suferit? Daca da, poate ar trebui sa te uiti in oglinda ca sa vezi de ce n-avem o "tara ca afara".
Dacă până acum am avut sau nu senzația că suntem pe cont propriu, după 15 mai chiar vom fi sigur pe cont propriu și nu vom putea, moral!, să înjurăm nici măcar politicienii, pentru că se va datora fiecăruia în parte prin tot ce vom face sau nu.În perioada asta cu starea de urgență am aflat, deși clar nu îmi doream, ce fel de oameni sunt cei din jur, fie că e vorba de vecini sau de prieteni de pe fb sau de români în general.Pentru că impresia generală e una dezamăgitoare, nu am mai putut să critic politicienii actuali. Ce să mai reproșezi când indiferent de măsuri, bune, rele, românul nu se poate ține de ele pe o perioadă rezonabil de scurtă?!?Ar putea fi și Isus clonat în fruntea statului și în guvern, la firul ierbii fiecare se crede buricul pământului și interpretează legea cum îi convine și oricât ar primi, vrea un mm în plus!E plin de extremiști, conspiraționiști, viteji care se fofilează, iresponsabili.Dacă era o chestie mai nasoală decât virusul ăsta, o mierleam rapid în stilul Colectiv la scară mare. Așa o să suferim punctual fiecare după nenoroc.Clar nu simt că mă pot baza pe comunitate în caz de ceva, fie că vorbim de pandemii, cutremure, război nici atât!Cei cu capul pe umeri sunt prea puțini.Nu vreau să știu cum se simt voluntarii care pun umărul să ajute și se lovesc, mai întâi de toate, de prostie…Dacă mâine ar ieși cineva să spună că totul a fost un experiment, lecția mi-ar fi învățată. A meritat să stau izolată într-un colț de cartier pentru a afla cum e restul lumii.Disperarea și interpretarea fiecărui sunet legat de acel 15 mai îmi dovedește că suntem o nație instabilă emoțional pe care nu te poți baza.Va fi foarte greu pentru cei care avem persoane vulnerabile în familie să ne strecurăm printre “viteji”. Și nu vorbesc de oamenii care au nevoie și trebuie să se reîntoarcă la muncă, că nu ei se fâțăie deja în grupuri toată ziua…Înainte de amenzi, de starea de urgență, de ăia care “ne țin în case”, ar trebui să fie propria responsabilitate.Nu e nicio lume nouă, nicio utopie, niciun război modern de inversare a ordinii mondiale (cum visează mulți că se plictisesc în viața lor fără sens), e doar un virus care poate face multe victime dacă nu se iau niște măsuri sau se trage de timp până se iau măsurile.
Fapt: în weekend, la barieră în Răcădău, se strânseseră vreo 8 (40-60 de ani) echipați de drumeție, vorbeau de Postăvaru. Veniseră separat și abia ce se grupaseră la adăpostul pădurii.Despre asta vorbim, despre iresponsabili sau despre cei care încearcă în orice fel să fenteze textul legii. Până la urmă nu facem autorităților o favoare respectând legea, ar trebui să avem singuri atitudinea de grijă pentru cei din jur. Măcar așa ca chestie dacă suntem sceptici din fire.