0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Eu nu zic ca solutia aleasa de el de a trage un semnal de alarma este cea mai buna, dovada ca si sotia i-a plecat de acasa, dar scopul este cel putin interesant! Deja avem un amalgam de situatii despre care nu stii ce sa mai crezi...
"Viorel Cataramă a anunțat public săptămâna aceasta că vrea să se infecteze "voluntar" cu coronavirus, motivând că vrea să demonstreze că "imunizarea de grup ar fi o soluţie mai bună pentru România, iar politica statului acasă a fost o măsură greşită".
N-am spus ca nu sunt de acord cu masurile luate
N-as putea spune ca solutiile au fost cele mai bune, dar nici proaste, doar ca din pacate, tot cei de la butoane au creat situatii controversate, care cred eu, ne-au bulversat pe toti.De ex.(cum am mai spus) mie mi-e teama de amenda sa ma duc 5km la cimitir la parinti, dar altii au mers 300km pana la aeroport !
Nu cred ca sunt/em eu/ noi in masura sa emitem solutii, atata timp cat nu avem in fata toate datele problemei !Parerologi putem fi toti, dar trebuie sa fim obiectivi in primul rand.
Si apropo de masuri contradictorii pe care ni le comunica grupul de comunicare strategica, tu stii(componenta) cine este acest organism? Sau comitetul pentru situatii de urgenta?
2. Ajutoarele cu marteriale si personal medical pentru Moldova si Italia sunt simbolice prin prisma cantitatii. Este doar un gest: am fost solidari cu Italia ca au fost initial cei mai loviti si suntem solidari cu Moldova ca-s tot romani ca si noi. Poti verifica asta, ca a aparut in articole exact ce si cat am trimis.
@ntire2000 si @enicky eu vad lucrurile in felul urmator, daca gresesc va rog sa explicati de ce gresesc iar daca nu, va rog sa veniti cu un plan detaliat de solutii, asa cum le vedeti voi. - in cazul in care nu se iau nici un fel de masuri exista posibilitatea (Italia, Spania, UK si USA ca sa amintesc doar pe cei "grei") ca sistemul medical sa fie coplesit. Cum noi nu avem un sistem medical nici pe jumate de solid ca nordul Italiei sau ca Franta, asta se traduce in morti si nu doar din randul celor bolnavi de covid19.- o mica afacere care acum e ingropata sau sufera ar fi supravietuit daca venea unul infectat la munca si ii infecta pe restul? Care e solutia? Igiena si respectarea unor norme. Pot fi asta implementate imediat? Pai in primul rand nu exista educatia necesara nici la spalatul pe maini. Apoi e vorba de costuri: masti, dezinfectant, curatenie, spatiu... Perioada de izolare sper ca a reusit sa educe macar o parte din oameni in aceasta privinta. Tot la capitolul asta intra transportul in comun in marile orase... tii afacerile deschise pentru cat timp? Cat dureaza pana se inchid din cauza de boala?- amenzile: singurul lucru care i-a tinut pe oameni relativ potoliti. Cei care mai au ceva frica de lege si de amenzi chiar au fost potoliti. Ii exclud aici pe cei certati definitiv cu legea, masurile nu pentru ei au fost. Imediat ce CCR a declarat amenzile neconstitutionale s-a putut vedea de catre oricine cat de mult s-au umplut strazile. Odata luata masura de a intra in izolare voi ce masuri ati fi luat pentru a o impune in mod cat mai eficient? Va rog sa argumentati raspunsul.- Catarama: nici nu merita discutat, e un non-subiect. Cine incalca legea plateste. Sunteti nemultumiti ca nu se aplica tutror? Si eu! Solutia voastra e ca daca nu se mai aplica tuturor atunci sa nu se mai aplice deloc? Hmmm... Adica daca nu toti criminalii sunt prinsi si condamnati sa nu mai prindem si condamnam nici unul (un exemplu, gasesc destule)Ca masurile luate de Guvern nu au fost perfecte, cele mai bune, fara greseli - sunt de acord. Ca au existat abuzuri ale politiei in privinta amenzilor - sunt de acord. Ca unele prevederi din ordonante au fost stupide - sunt de acord.Dar, parerea mea este ca in ciuda tuturor gafelor rezultatul a fost, cel putin pana acum, bun! Nu am ajuns ca Italia, Spania sau UK. Din pacate mi-e teama ca tot "sacrificiul" facut de cei care am respectat regulile va fi in van, mai ales cand citesc astfel de pareri din partea unor oameni inteligenti si educati - de la prosti si needucati ce asteptari sa am?De criticat este usor, de venit cu solutii functionale intr-un stat din UE e ceva mai greu. Faceti un exercitiu, scrieti aici solutiile voastre si apoi vin eu sa le caut nod in papura ca sa intelegeti cum e si la capatul celalalt. Cred ca "relaxarea" ar trebui facuta treptat si pe zone: zonele cu putine sau zero cazuri sa primeasca mai multa libertate, focarele sa ramana cu reguli stricte.