Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700625 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Vecchio

Mai cunoaștem  :happy:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline toma

@ntire2000 si @enicky eu vad lucrurile in felul urmator, daca gresesc va rog sa explicati de ce gresesc iar daca nu, va rog sa veniti cu un plan detaliat de solutii, asa cum le vedeti voi.

- in cazul in care nu se iau nici un fel de masuri exista posibilitatea (Italia, Spania, UK si USA ca sa amintesc doar pe cei "grei") ca sistemul medical sa fie coplesit. Cum noi nu avem un sistem medical nici pe jumate de solid ca nordul Italiei sau ca Franta, asta se traduce in morti si nu doar din randul celor bolnavi de covid19. Problema nu a fost inlaturata complet - exista o serie de articole in care sunt trase semnale de alarma in privinta faptului ca bolnavii cronici au de suferit deoarece sistemul medical este orientat aproape in totalitate catre tratarea covid19 si a urgentelor majore, plus a problemelor legate de securizarea personalului medical si a restului pacientilor. Prin urmare daca ai cancer, afectiuni cardiace cronice sau alte nenorociri, esti in momentul de fata intr-o situatie cel putin delicata.
Parerea mea este ca fara izolare si carantina nu se putea. Deasemeni, va rog sa-mi spuneti daca voi personal, ignorand componenta politica de a pastra voturile, asa ca oameni, daca ati fi fost in posturi de decizie ati fi considerat ca cea mai buna solutie e sa functioneze selectia naturala: cine are noroc si scapa sa fie sanatos.

- o mica afacere care acum e ingropata sau sufera ar fi supravietuit daca venea unul infectat la munca si ii infecta pe restul? Care e solutia? Igiena si respectarea unor norme. Pot fi asta implementate imediat? Pai in primul rand nu exista educatia necesara nici la spalatul pe maini. Apoi e vorba de costuri: masti, dezinfectant, curatenie, spatiu... Perioada de izolare sper ca a reusit sa educe macar o parte din oameni in aceasta privinta. Tot la capitolul asta intra transportul in comun in marile orase... tii afacerile deschise pentru cat timp? Cat dureaza pana se inchid din cauza de boala?

- amenzile: singurul lucru care i-a tinut pe oameni relativ potoliti. Cei care mai au ceva frica de lege si de amenzi chiar au fost potoliti. Ii exclud aici pe cei certati definitiv cu legea, masurile nu pentru ei au fost. Imediat ce CCR a declarat amenzile neconstitutionale s-a putut vedea de catre oricine cat de mult s-au umplut strazile. Odata luata masura de a intra in izolare voi ce masuri ati fi luat pentru a o impune in mod cat mai eficient? Va rog sa argumentati raspunsul.

- Catarama: nici nu merita discutat, e un non-subiect. Cine incalca legea plateste. Sunteti nemultumiti ca nu se aplica tuturor? Si eu! Solutia voastra e ca daca nu se mai aplica tuturor atunci sa nu se mai aplice deloc? Hmmm... Adica daca nu toti criminalii sunt prinsi si condamnati sa nu mai prindem si condamnam nici unul (un exemplu, gasesc destule)

Ca masurile luate de Guvern nu au fost perfecte, cele mai bune, fara greseli - sunt de acord. Ca au existat abuzuri ale politiei in privinta amenzilor - sunt de acord. Ca unele prevederi din ordonante au fost stupide - sunt de acord.

Dar, parerea mea este ca in ciuda tuturor gafelor rezultatul a fost, cel putin pana acum, bun! Nu am ajuns ca Italia, Spania sau UK. Din pacate mi-e teama ca tot "sacrificiul" facut de cei care am respectat regulile va fi in van, mai ales cand citesc astfel de pareri din partea unor oameni inteligenti si educati - de la prosti si needucati ce asteptari sa am?

De criticat este usor, de venit cu solutii functionale intr-un stat din UE e ceva mai greu. Faceti un exercitiu, scrieti aici solutiile voastre si apoi vin eu sa le caut nod in papura ca sa intelegeti cum e si la capatul celalalt.

Cred ca "relaxarea" ar trebui facuta treptat si pe zone: zonele cu putine sau zero cazuri sa primeasca mai multa libertate, focarele sa ramana cu reguli stricte.
« Ultima Modificare: 14.Mai.2020, 09:28:57 a.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear, MariusMGP, gabineg, shpeedy, rexkrokiDAU

Offline shpeedy

Si eu sunt curios de raspuns... Si mai ales daca se ridica la nivelul de coerenta/argumentatie al intrebarii...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline macold

In Franta au libertate de miscare (chiar peste 100km) doar in interiorul departamentului (judetului).
Exista doua tipuri de restrictii generale: departamente"verzi" mai relaxate si departamente rosii, cu restrictii mai dure). Saptamanal sau la doua saptamanis se re-evalueaza TOATE departamentele, pentru stabilirea culorii pentru urmatoarea perioada. Cred ca e destul de bine asa.
https://www.ledauphine.com/sante/2020/05/07/coronavirus-voici-la-carte-des-departements-rouge-et-vert
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

The following users thanked this post: toma

Offline bisti

Și revin la ce am spus acum ceva timp, pe la inceputul pandemiei. Nu strica cei care fac legea sau o aplica. Strica cei care o comentează la nesfârșit, in talkshouri interminabile, pe la diverse televiziuni, pagini web sau altele asemenea.
Daca ar fi existat doar un canal TV de știri iar pe restul ii obligai sa dea doar show-uri de divertisment sau filme, muzica, documentare nu mai vedeau țăranii din Poplaca că țiganii de la Bărbulești s-au răsculat. Puteai tine masele sub control.
Dar, democrația în România înseamnă mai mult decât cea din SUA.

Sent from my MI 8

Offline enicky

Eu nu zic ca solutia aleasa de el de a trage un semnal de alarma este cea mai buna, dovada ca si sotia i-a plecat de acasa, dar scopul este cel putin interesant!

Deja avem un amalgam de situatii despre care nu stii ce sa mai crezi...
@toma inteleg ca ai vrut sa faci o trecere in revista a situatiei actuale, mai ales ca n-ai mai intrat de mult pe forum si nu ti-ai expus parerea. Iti voi raspunde punctual :
  Eu m-am legat de o situatie controversata a acestui om de afaceri care a considerat sa traga un semnal de alarma intr-un mod original !

N-am spus ca nu sunt de acord cu masurile luate, ba mai mult, le-am si respectat ad literam.

Sotia mea are o problema medicala si a explicat telefonic medicului de familie plus altui medic de la o clinica privata unde are abonament si primeste medicatie diferita, ptr. ca nu poate ajunge in cabinetele lor. E ok asa?!

Nu numai peste o mica afacere sta drobul de sare(un angajat bolnav), acelasi lucru se poate intampla si la un supermarket .

Amenzile trebuiau, era logic sa apara, altfel cum aplici legea? In orice lege se prevad si sanctiuni, daca nu se aplica !
    Dar, dar, amenda e de 2000 si poporul circula pe bulevard mai mult ca in Februarie(cand era frig), deci e clar ca nu se aplica, deci,  mai bine mai mici si sa se aplice !
    Am inteles perfect de ce restrictiile/sanctiunile la noi sunt mai mari, ptr. simplul motiv ca sistemul de sanatate este pe linia de plutire(sau sub) si n-ar fi facut fata unei situatii gen Italia, Spania.

Chiar as spune ca sistemul de sanatate  n-a prea fost intens solicitat, din moment ce ne permitem sa ajutam cu materiale si personal medical si Moldova si Italia. Si ce daca moldovenii au zis ca doctorii romani au ce invata de la cei moldoveni(adica n-aveau nevoie, dar daca e gratis, e binevenit!)?

N-as putea spune ca solutiile au fost cele mai bune, dar nici  proaste, doar ca din pacate, tot cei de la butoane au creat situatii controversate, care cred eu, ne-au bulversat pe toti.
De ex.(cum am mai spus) mie mi-e teama de amenda sa ma duc 5km la cimitir la parinti, dar altii au mers 300km pana la aeroport ! Probabil ca sunt eu fricos...

Nu cred ca sunt/em  eu/ noi in masura sa emitem solutii, atata timp cat nu avem in fata toate datele problemei !
Parerologi putem fi toti, dar trebuie sa fim obiectivi in primul rand.
     Sa mai dau un exemplu de afacere inchisa : la noi la piata(unde probabil mai mergi si tu) exista zona cu legume- fructe si zona cu magazine mici. Din totdeauna piata a fost aglomerata iar dincolo unde sunt mici magazine cu haine erau clienti maxim pe sfert de cati erau in piata. Zona aia este inchisa acum ! Practic pericolul ar fi in piata, unde te freci unul de altul, nu la acele magazine!
     Si apropo de masuri contradictorii pe care ni le comunica grupul de comunicare strategica, tu stii(componenta) cine este acest organism? Sau comitetul pentru situatii de urgenta?
Intrebam si eu... :)
« Ultima Modificare: 12.Mai.2020, 03:57:57 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Pai hai sa dezvoltam pe rand:

1. Catarama:

Tu consideri ca are dreptate dar nu a ales metoda potrivita?

Eu am citit in presa asa:

Citat
"Viorel Cataramă a anunțat public săptămâna aceasta că vrea să se infecteze "voluntar" cu coronavirus, motivând că vrea să demonstreze că "imunizarea de grup ar fi o soluţie mai bună pentru România, iar politica statului acasă a fost o măsură greşită".

Prin urmare daca ii dai dreptate asupra scopului inseamna ca te contrazici singur:

Citat
N-am spus ca nu sunt de acord cu masurile luate

Prin urmare poti clarifica ce ai vrut sa spui ca eu nu reusesc sa gasesc firul logic. Era mai buna imunizarea de grup sau solutia de preventie aleasa?

Din punctul meu de vedere sunt doua variante:
- cascadorie pentru publicitate (gratis) - merita sanctionat
- omul e realmente idiot (desi ma indoiesc sincer) - merita sanctionat

2. Ajutoarele cu materiale si personal medical pentru Moldova si Italia sunt simbolice prin prisma cantitatii. Este doar un gest: am fost solidari cu Italia ca au fost initial cei mai loviti si suntem solidari cu Moldova ca-s tot romani ca si noi. Poti verifica asta, ca a aparut in articole exact ce si cat am trimis.

3.
Citat
N-as putea spune ca solutiile au fost cele mai bune, dar nici  proaste, doar ca din pacate, tot cei de la butoane au creat situatii controversate, care cred eu, ne-au bulversat pe toti.
De ex.(cum am mai spus) mie mi-e teama de amenda sa ma duc 5km la cimitir la parinti, dar altii au mers 300km pana la aeroport !

Nu e nimic controversat: unii au respectat legea, altii nu. Esti frustrat ca cei care nu o respecta nu sunt totdeauna pedepsiti. Si eu! Dar asta nu inseamna ca suntem bulversati. La fel e si la condus: unii sunt sanctionati cand trec pe rosu, altii nu. Sau pentru vorbit la mobil sau pentru nepurtarea centurii de siguranta sau pentru depasit viteza legala.

Am tot spus (si @shpeedy si altii) ca una din problemele serioase ale tarii este neaplicarea cat mai unforma si cat mai masiva a legii (indiferent despre ce lege e vorba). Si ce sa vezi... si acum se intampla acelasi lucru. Normal! Ca e aceeasi politie, jandarmerie, sunt aceleasi institutii ale statului.

4. Nu-mi da exemple de afaceri inchise. Da-mi solutii de a le tine deschise in siguranta.

5.
Citat
      Nu cred ca sunt/em  eu/ noi in masura sa emitem solutii, atata timp cat nu avem in fata toate datele problemei !
Parerologi putem fi toti, dar trebuie sa fim obiectivi in primul rand.

Cand criticam nu suntem parerologi? Critica neinsotita de solutii nu duce la proges...  Hai sa emitem solutii in baza informatiilor pe care le avem sau daca nu avem sa speculam si sa metionam asta. Cum spuneam, e un exercitiu interesant ca sa vezi ca nu e asa usor. Ne asteptam de la clasa politica sa aduca solutii perfecte dar uitam ca sunt tot oameni, majoritatea lor de o incompetenta monumentala, ca altfel probabil aveau de lucru bine platit in alta parte. Deci de la oameni despre care consideram firesc sa fie incompetenti asteptam solutii perfecte.

Cum spuneam si in mesajul anterior, consider ca au facut multe greseli, ca au fost multe balbe si ca sigur se putea mai bine. Totusi rezultatul e mai bun decat speram.
Fix din acest motiv, va invit sa detaliati cum considerati voi ca ar fi aratat acest "mai bine".

LE:
Citat
Si apropo de masuri contradictorii pe care ni le comunica grupul de comunicare strategica, tu stii(componenta) cine este acest organism? Sau comitetul pentru situatii de urgenta?

Buna intrebare! Aparent acest Grup de Comunicare Strategica e cam sfios.
https://romania.europalibera.org/a/grupurile-fantom%C4%83-de-criz%C4%83-exper%C8%9Bii-%C8%9Binu%C8%9Bi-la-secret-de-guvern/30508290.html

CNSSU insa e mai transparent (in anexa 1 gasesti cine compune acest comitet, ma rog, institutiile nu persoanele):
https://www.cnssu.ro/despre/
« Ultima Modificare: 12.Mai.2020, 08:35:32 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy, rexkrokiDAU

Offline macold

@enicky
Sunt si nu sunt de acord cu ce zici.
La amenzi, pentru o amenda mica primita, rationamentul este "SO WHAT?" Am platit eu si amenzi mai mari.
Situatia era la limita, deoarece la noi in tara, de cand cu evenimentele din '89 (nu stiu sa spun CE a fost de fapt), multa lume aplica cugetarea "e democratie, fac ce vreau". Plus mica coruptie - pe prietenie, rudenie, vecinatate, partid (aranjez eu asta, nu-ti bate capul) care functioneaza inca din plin la noi.
Niste amenzi monstruoase, sau eventual unele mai moderate (nu 50 lei, jumate din suta daca platesti repede) au fost dupa parerea mea UNICA metoda de a contracara LIPSA DE CIVISM ce ne e destul de caracteristica - gandeste-te ca prin purtatul mastii protejezi in primul rand pe altii! Dar se merge pe ideea "mie nu-mi trebuie, daca altora le e frica de alde ca mine fara masca, sa nu iasa din casa!).
Inteleg sa dai o amenda mica sau de loc lui baba Floarea care nici nu stie une ce sa completeze si merge cateva zeci de metri sa isi ia un suc sau o paine... Si se roaga de vecini (ca de mult i-au plecat copiii afara) sa-i gaseasca o declaratie si sa-i arate ce sa scrie pe declaratie.
Sincer, fara a fi membru in vreun partid, eu admir autoritatile pentru ce au reusit sa faca in conditii de minime resurse materiale si umane. Chiar daca a fost cateodata o incoerenta in ceea ce priveste comunicarea. Eu nu as fi reusit sa lucrez sub o astfel de presiune 24/24...

Inca ceva: tare as fi dorit ca unul din jurnalistii "formatori de opinie" adica GURU sa insoteasca timp de 72 ore pe ministrul sanatatii sa vada prin ce trece acesta in conditii de pandemie. Si apoi sa dea cu barda ca nu s-a facut bine asta, si ca trebuia facut asa...
Simplu: ori ai gresit dand competente unor persoane care nu le meritau si atunci e vina ta, ori ai incredere in ele si lasa-le sa-si faca treaba. Democratie inseamna si alegere / delegare nu "sfatul batranilor" la care toata populatia sa isi spuna parerea.
De pilda eu nu cred ca a fost o idee buna ca sa se ceara sugestii de la populatie "cum sa procedam dupa 15 mai"... Nu e vorba de dictatura, dar cu democratia vei fi in pierdere de voteza in a aplica masurile cele mai bune! Si nu asa se castiga popularitatea...
« Ultima Modificare: 12.Mai.2020, 04:42:37 p.m. de toma »
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy, toma

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti

2. Ajutoarele cu marteriale si personal medical pentru Moldova si Italia sunt simbolice prin prisma cantitatii. Este doar un gest: am fost solidari cu Italia ca au fost initial cei mai loviti si suntem solidari cu Moldova ca-s tot romani ca si noi. Poti verifica asta, ca a aparut in articole exact ce si cat am trimis.

Pentru ajutorul pentru Moldova si Spania, pe langa cele explicate mai sus, ar mai fi o ipoteza. La începutul pandemiei, au achiziționat de pe piata libera atat organele centrale (Centrofarm si oficiul de achiziții publice), cat si cele locale (spitale, autoritati)
Primii au cumparat la început mult si scump (uneori prin intermediari dubiosi), ceilalti chiar direct din import si mai ieftin. Multi din aceștia din urmă au refuzat să fie aprovizionati de la centru mai scump. Astfel depozitele centrale sunt pline de măști, combinezoane, biocide pe care nu le vrea nimeni si pe care le stochează pentru valul 2.
In opinia mea de aici au preluat si au trimis cu camioanele in Moldova si cu Spartan in Spania.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: toma

Offline ntire2000

@ntire2000 si @enicky eu vad lucrurile in felul urmator, daca gresesc va rog sa explicati de ce gresesc iar daca nu, va rog sa veniti cu un plan detaliat de solutii, asa cum le vedeti voi.

- in cazul in care nu se iau nici un fel de masuri exista posibilitatea (Italia, Spania, UK si USA ca sa amintesc doar pe cei "grei") ca sistemul medical sa fie coplesit. Cum noi nu avem un sistem medical nici pe jumate de solid ca nordul Italiei sau ca Franta, asta se traduce in morti si nu doar din randul celor bolnavi de covid19.

- o mica afacere care acum e ingropata sau sufera ar fi supravietuit daca venea unul infectat la munca si ii infecta pe restul? Care e solutia? Igiena si respectarea unor norme. Pot fi asta implementate imediat? Pai in primul rand nu exista educatia necesara nici la spalatul pe maini. Apoi e vorba de costuri: masti, dezinfectant, curatenie, spatiu... Perioada de izolare sper ca a reusit sa educe macar o parte din oameni in aceasta privinta. Tot la capitolul asta intra transportul in comun in marile orase... tii afacerile deschise pentru cat timp? Cat dureaza pana se inchid din cauza de boala?

- amenzile: singurul lucru care i-a tinut pe oameni relativ potoliti. Cei care mai au ceva frica de lege si de amenzi chiar au fost potoliti. Ii exclud aici pe cei certati definitiv cu legea, masurile nu pentru ei au fost. Imediat ce CCR a declarat amenzile neconstitutionale s-a putut vedea de catre oricine cat de mult s-au umplut strazile. Odata luata masura de a intra in izolare voi ce masuri ati fi luat pentru a o impune in mod cat mai eficient? Va rog sa argumentati raspunsul.

- Catarama: nici nu merita discutat, e un non-subiect. Cine incalca legea plateste. Sunteti nemultumiti ca nu se aplica tutror? Si eu! Solutia voastra e ca daca nu se mai aplica tuturor atunci sa nu se mai aplice deloc? Hmmm... Adica daca nu toti criminalii sunt prinsi si condamnati sa nu mai prindem si condamnam nici unul (un exemplu, gasesc destule)

Ca masurile luate de Guvern nu au fost perfecte, cele mai bune, fara greseli - sunt de acord. Ca au existat abuzuri ale politiei in privinta amenzilor - sunt de acord. Ca unele prevederi din ordonante au fost stupide - sunt de acord.

Dar, parerea mea este ca in ciuda tuturor gafelor rezultatul a fost, cel putin pana acum, bun! Nu am ajuns ca Italia, Spania sau UK. Din pacate mi-e teama ca tot "sacrificiul" facut de cei care am respectat regulile va fi in van, mai ales cand citesc astfel de pareri din partea unor oameni inteligenti si educati - de la prosti si needucati ce asteptari sa am?

De criticat este usor, de venit cu solutii functionale intr-un stat din UE e ceva mai greu. Faceti un exercitiu, scrieti aici solutiile voastre si apoi vin eu sa le caut nod in papura ca sa intelegeti cum e si la capatul celalalt.

Cred ca "relaxarea" ar trebui facuta treptat si pe zone: zonele cu putine sau zero cazuri sa primeasca mai multa libertate, focarele sa ramana cu reguli stricte.

1) la noi sistemul medical e infectat cu corupti. Eu personal am pompat în el în jur de 60k de euro de când muncesc, nici un amarât de vaccin antigripal n-am beneficiat de banii aia.
Taica-miu când si-a rupt piciorul, l-am carat personal la urgenta, unde am stat 6 ore pâna era sa-l iau pe unul obraznic la bataie care mi-a reprosat ca doar nu el l-a pus pe taica-miu sa se catere în nuc.
Când vezi UPU îmbracat în costume de zugravi luate din Dedeman îti vine sa iesi din casa fara declaratie sa bati pe careva din aia care apar zilnic la tv.
Numarul mic de infectati este din cauza ca fiecare a trait pe propria piele sau cunoaste un caz din familie atmosfera spitalelor românesti, locul unde intri cu zile si iesi cu picioarele înainte (nosocomiale si altele), asa ca fiecare s-a ferit ca de dracu' si de umbra lui - ca nu cumva sa ajunga la spital.

2) micile afaceri oricum traiau semilegal; nu cunosc pe nimeni care sa reziste daca nu face putin si "la negru".
Incepând de la aprozarul sau frizeria unde nu se da bon de fiecare data si pâna la mici service-uri unde nu vezi factura decât daca pari îmbracat prea bine, ca ceva domn de la ANAF.

3) amenzile au fost majorate tocmai din dorinta de a nu supara electoratul ala debil si usor de manipulat.
De regula, oamenii cât de cât educati au tendinta de a respecta legile, indiferent daca amenda e 100 de lei, 1000 de lei sau 20000 de lei.
Acum, când a fost vorba si de o posibila afectare a sanatatii tot astia s-au si înghesuit sa cumpere masti si sa nu iasa din case.
Pe mine si pe cei care-i cunosc nu i-a speriat amenda cât i-a speriat covidul.
Toti pe care i-am întrebat au pus amenda pe planul doi, dar au considerat ca o amenda de 2000 de lei era mai mult decât suficienta cât sa-i determine în plus sa nu umble brambura.
Vinerea trecuta era sa-mi plesnesc masina în câinii atasati unei carute pline de "mexicani" care se plimbau lejer prin zona industriala a Bistritei.
Atunci am realizat ca degeaba sun la politia locala; vin aia si dau amenda maxima de 2000 de lei, si în cel mai bun caz singura avere a tiganilor era amarâtul ala de cal care tragea la caruta - posibil ca ala sa valoreze cât amenda.
Dar daca dai o amenda de 20000 de lei ce poti sa le iei alora? Rinichii, ficatii?
Pe aia oricum nu-i poate pune nimeni sa plateasca amenzi de asemenea cuantum, vor figura din tata în fiu cu datorii la stat pâna vine un destept care da o amnistie fiscala - parca anul asta s-a dat una, nu-i asa?
Amenzile trebuiau lasate asa cum erau.
Amenzi mici si dese - cheia marilor succese, adica civilizarea treptata a dobitocilor (la veterinar tai coada câinelui o singura data ca sa nu sufere, dar ia încearca sa o tai tot câte un pic - sa vezi daca câinele ala te va mai iubi vreodata - ai prins ideea nu? astia amendati succesiv nu mai votau în veci la toamna cu "sufletul", ci cu mintea proaspat dobândita)
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca acele amenzi nu puteau fi atacate ca fiind neconstitutionale, si asa se mai alegea si statul cu ceva, nu cu praful de pe toba si rânjetul dobitocilor care au încalcat legea si de acum vor fi si mai motivati sa o faca.

4) Catarama e o pata de culoare în politica ultimilor 30 de ani.
Omul s-a ridicat la un moment dat de la masa si a zis ca prefera sa faca afaceri, politica e pentru curve inconsecvente.
Si dus a fost, si afaceri a facut.
A avut un minim de bun simt si curaj pe care nu-l au multi.
Aceea de a face doar ceea ce se pricep.

Eu astept "cu deosebit interes si îngrijorare" vorba unui contemporan, sa trecem de data de 25-26 mai, sa vedem daca/cum se rup usile UPU si se pun cazutii la datorie pe holuri.
Apropo, ieri si alaltaieri au fost sub 300 de cazuri noi, astazi au fost 190.
Mizez pe faptul ca mâine si poimâine or sa creasca mult de tot (cam pe la vreo 400) ca sa poata conducatorii iubiti sa apara joi seara cu niste fete îngrozite cu care sa anunte înca vreo câteva zile de stare de urgenta.
Facem pariu?

PS: scuze ca am scris romane, dar erau prea multe puncte de "atacat"
« Ultima Modificare: 12.Mai.2020, 09:39:15 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού