Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700641 ori)

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Acolo e grup infractional organizat
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline ntire2000

Normal ca au desfintat amenzile, loveau in electoratul lor, infractorii si pensionarii

Foarte bine punctat.
Oricum aia n-aveau 200 de milioane de lei vechi ca sa le plateasca.
Nici rinichii nu le valoreaza atâta.

PS: cred ca avusesem la un moment dat o divergenta de opinii cu un coleg pe care încercam sa-l conving ca amenzile astea nu vor fi platite niciodata.
1-0 pentru mine.

PS2: am gasit.
https://suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=1096.msg297415;topicseen#msg297415
îmi pare rau ca enicky a pierdut "duelul".
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Utilizator_Anonim

Respecti regulile esti prost, le incalci, te salveaza psd
Erau marite pt descurajare
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Online bisti

Din cate am inteles eu din ce a aparut pana acum (fara interpretari ale diversilor avocati MORTI DE FOAME dupa pandemie) ca DOAR amenzile neplatite pot fi contestate prin instanta.

Restul, ai dat banii, sa fii iubit!

Offline ntire2000

Ce ma distreaza e ca pesedistii astia sunt prosti de bubuie.
Daca vroiau sa le rupa gâtul astora de la putere nu le declarau neconstitutionale, si urmareau "distractia" de pe margine.
Cred totusi ca au vrut sa-si scoata cumva camasa dupa puia pe care le-a servit-o Codruta.
Pâna la urma cred ca a fost un troc politic infect: noi va calmam electoratul, iar voi nu va luati de viata noastra.

@bisti, relax, aia care au platit 20000 de lei amenda sunt atât de prosti încât doar pentru faptul ca respira trebuie amendati.
Nu cred ca exista totusi unul singur care s-a grabit sa plateasca.
As prinde pariu pe chestia asta.

Oricum, traim într-o tara tare trista.
Daca chiar cei care garanteaza si se obliga la respectarea legilor într-un stat de drept fac în asa fel încât "sa iasa bine" înseamna ca nu mai avem sanse de vindecare.
Tot ceea ce au facut ei a fost un teatru si manipulare ieftine, o premeditare grava a nerespectarii unor reguli.
Facem legi în asa fel încât sa fim cumva obligati sau indiferenti ca le încalcam. (au fost în mod aberant amendati oameni care mergeau la gradina de la tara, nu?)
Si ne mai miram apoi de ce interlopii rup oglinzile masinilor de politie sau se bat relaxati în centrul din Baia Mare.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

Din cate am inteles eu din ce a aparut pana acum (fara interpretari ale diversilor avocati MORTI DE FOAME dupa pandemie) ca DOAR amenzile neplatite pot fi contestate prin instanta.

Restul, ai dat banii, sa fii iubit!

Orice amenda se poate contesta, in orice moment.

Am luat amenda in urma cu 2 ani pe nedrept, am platit-o pe loc sa nu-mi mai bat capu', am facut contestatie ulterior si instanta mi-a dat castig de cauza. In fine, ca n-am mai facut eu demersurile de recuperare si Statul imi este dator, este culpa mea - unde am lasat suta de mii de euro in ultimii ani in contributii/taxe/impozite, ce mai conteaza 60 Euro...

@bisti, relax, aia care au platit 20000 de lei amenda sunt atât de prosti încât doar pentru faptul ca respira trebuie amendati.
Nu cred ca exista totusi unul singur care s-a grabit sa plateasca.
As prinde pariu pe chestia asta.

Oricum, traim într-o tara tare trista.
Daca chiar cei care garanteaza si se obliga la respectarea legilor într-un stat de drept fac în asa fel încât "sa iasa bine" înseamna ca nu mai avem sanse de vindecare.
Tot ceea ce au facut ei a fost un teatru si manipulare ieftine, o premeditare grava a nerespectarii unor reguli.
Facem legi în asa fel încât sa fim cumva obligati sau indiferenti ca le încalcam. (au fost în mod aberant amendati oameni care mergeau la gradina de la tara, nu?)
Si ne mai miram apoi de ce interlopii rup oglinzile masinilor de politie sau se bat relaxati în centrul din Baia Mare.

Ma astept de la tine sa fii mai constructiv - legile sunt strambe si autoritatile presupus a le aplica sunt ori incompetent si incapabile, ori lipsite de sprijin / castrate de politic sa aplice legea corespunzator (pentru ca la asta s-a ajuns daca atatia ani nu ne-a deranjat ca legea sa fie calcata in picioare). In conditiile date, amenzi cat mai mari vad ca singura posibilitate rapida (si relativ pasnica) de a instaura in timp scurt o relativa ordine si un anumit nivel de limitare al libertatilor cetatenesti in contextul actual de pandemie - se pare ca banul a ramas ultimul resort la care mai reactioneaza societatea noastra (ori o parte importanta a ei). Tu, daca tot te amuzi de aceste masuri, ce propuneri mai eficiente (si care sa nu implice violenta) mai vezi?!

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ntire2000

Daca iei câteva amenzi de câte 500-1000 de lei pentru ca te plimbi relaxat în vremea pandemiei efectul aplicarii legii cred ca e mai mare decât atunci când iei o amenda de 20000 de lei pe care oricum nu ai cum sa o platesti.
Ca n-ai de unde, nu ca nu ai vrea.
Pâna si idiotii s-au prins de faza asta si au stiut ca amenzile sunt date pentru impresie artistica.

Nemtii s-au civilizat prin amenzi mici si graduale. Nu vei reusi sa aplici legea si sa o mentii respectata decât prin presiune constanta asupra societatii.
Prin amenzi mici si dese omul este mult mai receptiv la respectarea legii daca este "atins" în mod regulat.
Pentru asta însa trebuie sa ai o clasa politica corecta, nu niste corupti care nu stiu cum sa-si dea legi pentru a-si scapa pielea de justitie.
Si care nu stiu cum sa manipuleze pulimea pentru voturi.

PS: cea mai simpla masura e sa schimbi tara; poporul nu ai cum sa-l schimbi, iar tara arata asa datorita locatarilor ei si a mentalitatii acestora.
Eu dupa 30 de ani de sperante desarte am obosit sa mai cred în ceva schimbari în bine, asa ca singurul lucru care mi-a mai ramas este sa ma amuz.
Scuza-ma, stiu ca nu e frumos, dar macar placerea asta nu mi-o luati.
« Ultima Modificare: 06.Mai.2020, 10:06:32 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

Deci, cu alte cuvinte, nu ai vreo solutie miraculoasa care sa aduca in doua saptamani respectul pentru reguli/lege pentru o parte importanta a societatii obisnuita cu ocolitul regulilor/legilor?!

Offline ntire2000

Ar fi una, dar este cam medievala.
Implica fum de ardei iute si bat de bambus cu care se bat talpile.
Cred ca ar avea efect de 100%.  :-))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

Am spus "non-violenta" (doar ne consideram deasupra Indiei)...