Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700713 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FritzVonSpritz

• Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Vecchio

În ce țară trăiesc și cine ne conduce  :dknw:

Exemple din puțul de gândire tipic românească al Grupului de Comunicare Strategică  :baston::
.......................................
18. Intenționăm să plecăm la casa bătrânească unde avem o plantație proprie de pomi fructiferi pentru a face tăierile și stropirea de primăvară. Casa se află la 500 km de București. Trebuie să plecăm și eu și soțul și automat și copii (minori amândoi). Ce trebuie să bifăm pe Declarație pentru a nu avea probleme? Există vreo restricție a deplasării?
Răspuns: Conform Ordonanțelor Militare nr. 3 și nr. 4 este permisă deplasarea persoanelor, fără a fi specificată o distanță anume, pentru activități agricole. Această excepție a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al persoanelor care obțin din activitățile agricole unicul sau principalul venit și nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren. Reamintim că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional.
..............................
28. Persoanele peste 65 de ani, în calitate de persoane fizice, care au teren în afara orașului pe care îl lucrează pentru consumul propriu (roșii, ceapă, cartofi etc), se pot deplasa până acolo? Singurul document pe care îl poate prezenta este actul de proprietate al casei/terenului.
Răspuns: Conform Ordonanței Militare nr 3. din 24.03.2020 , art. 3. – Circulația persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole. Această excepție a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al persoanelor care obțin din activitățile agricole unicul sau principalul venit și nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren. Reamintim că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional.
Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice.
Pentru efectuarea unei deplasări pentru desfășurarea de activități agricole, este necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere, pe care o puteți descărca accesând link-ul https://stirioficiale.ro/storage/28MODEL%20Declaratie%20proprie%20raspundere%202503.pdf
Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice.

Adică: Lasă grădina în paragină că poți infecta pomii, pământul sau pe nimeni (că doar cu el te întâlnești).

Și ăștia ne hotărăsc viața! Măi frate, să nu pui mâna pe par?????  :(
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

The following users thanked this post: ntire2000

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14541
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Culmea e ca ministrul zice c-ai putea sa mergi si la 200 km sa-ti lucrezi pământul sau livada.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Vecchio

Gabi,
E gândită pentru cei care din asta trăiesc. Nu mai dau doi bani pe ce zice un ministru. Cel care o aplică, gândește altfel bagsamă și nu doar la MAI!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14541
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Asta este adevarat. Pana la Cel de Sus, te mănâncă sfinții.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: NicNic

Offline NicNic

Inteleg, de la persoane ce au invatat cu Dragos Iliescu, ca este o persoana in care poti avea incredere ca face studii corecte.

Legat de rezultatele prezentate, imi este putin neclara scaderea IQ-ului dupa 1989, asa de imediat.
Ma asteptam ca lucrurile sa mearga intr-o directie ascendenta usoara, pe o perioada, macar inertial.

Si nu sunt intru totul de acord cu opinia ca singurele persoane ce au performat in cercetare sunt cele care au avut parte de studii incepute in strainatate.
Dar nu contest faptul ca e nevoie de contact cu lumea exterioara, sa cunosti si alte modele de gandire/actiune.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

Un medic bucurestean voia sa fie tratat acasa pentru Covid-19. A fost adus sub paza, internat si s-a ales si cu dosar penal
     Eu nu prea am inteles situatia cu dosarul penal, in conditiile in care 2000 de romani au plecat cu avionele, stand ca sardelele, in Germania.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

Ce îi așteaptă pe românii care pleacă la cules de sparanghel sau la căpșuni în vreme de pandemie: "Maxim 10 ore de muncă, dar câteodată sunt și 12"

doua comentarii mi-au atras atentia.

Citat
De cand suntem pe acest pamant am fost sclavi. Am inceput cu romanii, apoi la bizantini, unguri, habsburgi, rusi, otomani, fanarioti, sovietici, americani, statatele occidentale etc....

Citat
In timp ce romanilor care au un petic de pamant la tara, li se interzice sa-l lucreze:

Q: Intenționăm să plecăm la casa bătrânească unde avem o plantație proprie de pomi fructiferi pentru a face tăierile și stropirea de primăvară. (...)

A. (...) și nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren. Reamintim că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional (...)

Si cu asta mi-am adus aminte de o vorba din popor: "ca românul nu-i niciunul, unde-s doi putea fi unul"
Am ajuns sa constatam cu tristete ca se adevereste, a ramas doar unul, al doilea si-a luat lumea în cap ca sa-l lase pe primul sa trândaveasca linistit.
In politica, în administratie, la un ghiseu oarecare cu program redus, pensionat "special" - uneori la 45 de ani, etc, etc.

PS: si cel mai trist este faptul ca la noi se perinda cu rândul la putere, ba un partid, ba altul - exact ca la o orgie cu curve resemnate trecute de prima tinerete.
In cazul de fata poporul asta fara strop de demnitate, care sta în genunchi si le-o suge pe rând unor smecheri - actualmente "liberali" - carora paradoxal, le plac mai mult pozitiile "nedemocratice".
Atentie, PSD-ul sta dupa colt si râde înfundat - nu scoate un zgomot, iar la toamna va câstiga alegerile.
Sa ne pregatim sa schimbam pozitia.
« Ultima Modificare: 14.Apr.2020, 12:50:09 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

Eu nu prea am inteles situatia cu dosarul penal, in conditiile in care 2000 de romani au plecat cu avionele, stand ca sardelele, in Germania.

Hai ca-ti explic eu cum sta treaba.

Sclavii aia înghesuiti în avioane se duc sa culeaga o recolta pe care o cumperi tu dupa aia din Carrefour, Auchan, Lidl, Kaufland - ultimele 2 au denumiri cu puternic accent germanic, daca ai observat.
O culeg cu 7-8 euro net pe ora ca tu sa poti sa dai 2-3-4 euro pe kilogramul de capsuni sau sparanghel sau ce naiba or mai culege.
Amarâtii aia culeg individual peste jumatate de tona pe zi - deci salariul lor amarât îl fac în 2 zile din alea 26-27 pe care le muncesc ca sclava Isaura.
Ca pe noi ca popor nu ne-a dus capul sa aducem vietnamezi sau alte natii mai flamânde si mai vai de capul lor decât noi la culesul recoltei noastre la un cost derizoriu este o confirmare a ceea ce a spus dl. Dragos Iliescu - IQ-ul nostru a scazut dramatic în ultimii 30 de ani.
Adica suntem prosti de bubuie. Sau corupti.
Sau ambele.

Medicul ala face pe desteptul si nu poate concura cu niste multinationale franceze sau germane la bugetul de stat când el tocmai de la stat îsi ia banii.
Adica fix de la aia care duc sclavi cu avioanele.

El vrea sa scape cu viata, nu vrea sa munceasca ca un sclav pe plantatie.
Produce zero lei, zero bani. Daca mergea la primar sa-i dea adeverinta ca e ok, se putea urca în avion.
Destepti ca el trebuie pusi la punct pentru ca modifica perceptia celor din jurul lor, si constituie o samânta de inteligenta de care noi n-avem nevoie.

E logic, nu? cu cât devenim mai inteligenti cu atât suntem mai greu de prostit sa muncim pe maruntis.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού