0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.
pe aceeasi tema ...
Fostul cosmonaut Dumitru Prunariu, general în rezervă, îşi va primi pensia recalculată în luna februarie iar ceea ce i s-a luat în ianuarie i se va returna în următoarea lună, a anunţat, joi, Tiberiu Frăţilă, şeful biroului de presă al Ministerului Apărării.
In acesti 30 de ani de "slujit cu credinta" a primit salariu / solda ... sau a fost voluntar
Adevarul este ca militarul a fost mereu acolo unde a fost greul mai mare (inundatii, deszapeziri, strinsul recoltei, cutremure etc) chiar daca Romania nu a fost in razboi.
Adevarul este ca militarul a fost mereu acolo (cel putin inainte de Revolutie) unde a fost greul mai mare
APVistii au un statut diferit de civili si asta o poate recunoaste oricine.
Aceeasi intrebare o pot pune si eu medicilor; oare in viata de medic, pe linga salariul nu a mai luat (cerut) si "plicuri" ?
1. Si cine a dus greul ... APV-istii sau recrutii 2. Pensionarii CAP (citi or mai trai) ... ce pensii au ... ca si ei au strins recolta 3. Da' dupa revolutie ... ca la revolutie stim ce au facut 4. da' ce merite deosebite au pt. a se justifica acest statut ...
Impreuna. Vorbind despre APVisti, una e sa dormi noaptaea acasa linga familie si alta pe coclauri, sa ai mereu grija ca soldatul sa aibe tot ce-i trebuie, sa nu-si puna viata aiurea in pericol etc.
CAPistii munceau si nu zi de zi doar din primavara si pina in toamna. Iarna stateau pe cuptor cu tigara, sticla si paharul.
Stiu doar ca nu erau obligati sa semneze condica in fiecare dimineata la aceeasi ora.
Si CAPistii au un statut separat.
Ai vazut tineret cu 20 de ani vechime pensionar militar ?
Pai vezi si tu ce au facut incepind de la aldoilea razboi mondial si pina la revolutie
1. Ai facut armata 2. ... am auzit ca iarna vitele erau ingrijite de APV-isti 3. Ai lucrat vreodata in agricultura ... asa macar o saptamina intreaga 4. M-as uita sa vad ... da' nu stiu unde ... ma ajuti, te rog