Referitor la punctul 31. Pentru ca ne suparam cand altii spun ca suntem o natie de tigani insa toti folosim cuvinte tiganesti ca misto, nasol, gagici, mangleala, ciordit, samd. este foarte adevarat. Chiar si persoane care se considera cu pretentii folosesc astfel de cuvinte.
Pe de alta parte anul acesta am fost de revelion in Severin, la un restaurant, iar pe la vre-o doua dimineata "DJ-ul" a pus o manea, iar lumea a protestat vehement si a trebuit sa renunte. Recunosc ca a fost o surpiza pentru mine mai ales ca in local lumea era destul de pestrita. Asa ca mai exista o speranta.
Eu zic ca impotriva "tiganizarii" Romaniei poate lupta fiecare dintre noi prin nefolosirea cuvintelor tiganesti, prin refuzul de a asculta manele, sau prin boicotarea emisiunilor care ii promoveaza la tv.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu ei ca oameni, dar (pseudo)cultura lor nu e si a mea. Avem inca o cultura si traditii bogate cu care putem sa ne mandrim asa ca nu vad de ce ne-am lasa asimilati in asa ceva.