Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700729 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Pai daca s-au descurcat mucosii lu' Ciolanos cu o tara nu s-o descurca o fatuca la un spital ?

Bo$$, deocamdata n-ai fost in stare sa demonstrezi afirmatia asta decat dand exemplu un ministru din guvernul Ponta si fiind penibil maxim cu Voiculescu.
Pana nu argumentezi cu dovezi afirmatiile, plimba ursu'!
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

Iar numele este 'Cioloș' - nu este chiar atat de greu: C-I-O-L-O-Ș . Nu cred ca ai fi prea entuziasmat sa-ti stalceasca cineva numele intentionat si in maniera repetata...

Si ca sa dau un exemplu de seriozitate in profesie, iata un caz autentic.

Recunosc ca nu sunt de specialitate, dar - logic vorbind - cele doua dosare nu erau chiar complet identice: unul avea proba (inregistrarea) la dosar, celalalt nu o avea. Aaa, ca ar fi putut sa se sezize judecatorul de speta respectiva la specificarea numelui - da, ar fi foat bine. Dar ma gandesc ca n-ar fi trebuit sa se ajunga la respectiva eroare cu cele doua dosare - la nivelul functionarilor care pregatesc dosarele ar fi o problema. Dar si lor cat sa le ceri?!

Anul trecut am facut si eu o contestatie (am descris pe undeva pe forum toata patania - prima contestatie facuta in aproape 2 decenii de soferie) si - cand am vazut cum lucreaza respectivii functionari (cel putin la Judecatoria Sect. 6, unde am avut eu cazul) - va spun sincer ca nu era ceva de invidiat: 6 oameni ingramaditi printre birouri vechi si fisete, intr-un spatiu de aproximativ 15mp la subsol, fara vreo fereastra pe care sa vada daca e zi sau noapte, ori daca e soare sau ploua.

Din pctul. meu de vedere, astea cu contestatiile la depasirea limitei de viteza nu sunt cazuri de tribunal - sistemul ar putea fi automatizat cap-coada: retea de radare automate care sa faca pozele contravenientilor, pozele ajung intr-un server de unde se aduc datele de identificare ale masinii si implicit adresa posesorului, toate datele se baga intr-un template de contraventie ce se umple cu datele posesorului, template care ajunge mai departe la un centru de printare-anvelopare si - mai departe - la destinatar, prin intermediul postei/unui curier. Singura cale de atac din partea contravenientului (in situatia de fata) ar fi pe marginea calibrarii aparatului radar (desi cam greu sa fie de-calibrat la asemenea diferenta 111 vs 60km/h) - chestie care ar putea fi usor mitigata printr-un management eficient al retelei de aparate radar din toate pctele. de vedere (inclusiv avizare metrologica). Si uite cum degrevezi un judecator (si structura din subordine) de o speta de cazuri ce sunt convins ca nu sunt putine (deh, mai greu cu respectarea legii sau cu asumarea responsabilitatii in societatea noastra), lasandu-i astfel posibilitatea sa-si concentreze activitatea pe altceva, poate mai benefic pentru societate...

Parerea mea...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Gata , PSD deja are planul facut, de asta nu mai este nevoie, ca presiunea a trecut...mamaliga a rasuflat si nu mai este risc de explozie...

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/viorica-dancila-demite-consilierul-remus-borza-numai-saptamana-numire-1_5cfbc63c892c0bb0c621abd7/index.html
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

"Roșia țuguiată/prekos nu-i toxică. Tu ești. Ești un mucron “făcut pachet” de piarul roșilor cherry"

Gata, a sosit momentul sa mai parasim supermarketul, sa iesim din comoditatea obisnuita(ca d-aia avem masini) si sa ne aprovizionam din piete.
Apropo de articolul citat, eu chiar am cumparat pana acum rosii cu tugui din piata si sunt foarte bine coapte, gustoase si chiar dulci !
   Intotdeauna le prefer pe cele mici si cu forme neregulate, sunt cele mai bune !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

Exact asta cu rosia vroiam sa o postez si ai fost mai rapid.  :-))
Fain articolul, poate ne mai desteptam si cumparam legumele de pe tarlaua noastra de la amarâtii care se mai lupta cu vremurile si fac agricultura.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline f.cristi

S-ar putea sa mai fie un aspect. Cine produce legume sau fructe pt. vanzare 100% foloseste pesticide si ingrasaminte, ca altfel nu supravietuieste pe niciun plan. Dar ia gandeste-te ce inseamna sa folosesti pesticide dupa niste normative stiintifice si ce inseamna sa dea tata Floarea cu ce si cu cat ii vine la mana peste recolta. In care ai mai mare incredere ?

Offline enicky

Legat de acest subiect, pentru mine  intotdeauna cand s-a pus problema  ingrasamintelor folosite de taranul roman, s-au nascut cateva intrebari/constatari, la care in general n-am primit niciodata raspunsuri sau lamuriri :
   - ce ingrasaminte foloseste agricultorul roman?(ceva din "comert", cred eu)
   - din moment ce se gasesc in comert probabil ca sunt cel putin aceleasi folosite si de italieni, spanioli, olandezi...
   - taranul roman, asa este, mai lucreaza si dupa ureche, dupa vecin, dar tata Floarea mai este si cu frica lui Dumnezeu(unii nu stiu ce e asta!), ca mai mananca si ea si copii ei din curte.
   - cum de sunt asa mari ardeii grasi/kapia, rosiile, fructele din import ? unii vor spune ca "soiul", dar eu cred ca ingrasamintele folosite sunt de vina...
   - de ce n-a facut(saptamana trecuta) protv-ul ancheta cu analiza ingrasamintelor din legumele de import(pe care le gasim tot anul in magazine!!!) si hopa, face repede cu rosiile romanesti abia aparute?! Raspunsul mediculului de la laborator a displacut total reporterului : din 500 de probe, doar 9 au avut un procent  peste norma.
   - si daca gradinarii romani sunt asa de prosti sau jmecheri, cum , Doamne iarta-ma, se intampla ca la acest moment, cand pe piata se gasesc numai rosii, castraveti si ardei de sera(si productia locala si de import), dar cele romanesti(mai ales rosiile) au gust bun, adevarat, sunt dulci si moi, iar cele de import sunt tari beton(si asa stau saptamani intregi!) si chiar n-au niciun gust ?
  Cum sa-l distrugi pe producatorul roman care are marfa de calitate si gustoasa, decat spunand despre el ca "otraveste" leguma, si d-aia e buna?!
  Cum sa-l distrugi pe producatorul/pietarul roman care la ora 6dimineata e la taraba, sta 12 ore in picioare si seara pe la ora 18-19 inchide taraba rupt de oboseala, dar tocmai cand noi iesim de la slujba si piata fiind inchisa, mergem direct in supermarket ! (adica luam salariu de la o multinationala si il dam la alta!). Sunt carcotas ! :) 
  Daca nici in propriul gust nu mai avem incredere, inseamna ca, mda, inca suntem naivi si usor de manevrat !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

Cati dintre vanzatorii din piete sunt si agricultori sau tarani? Nici 1%, pentru ca ii vad mereu pe aceiasi la tarabe, care schimba produsele in functie de marfa adusa (de patron, de multe ori din strainatate). Deci aia sunt simpli angajati, profitul nu e la ei. De regula, sunt intermediarii de etnie bronzata sunt beneficiarii. Si merg in piata de 3-4 ori pe saptamana, cel putin. Nu am o problema ca-s intermediari, ci ca-s ticalosi, amestecand loturile, afisand etichete mincinoase privind provenienta produselor si punandu-ti in sacose stricaciuni, in timp ce in fata produsele arata mult mai bine.
Si sursa ingrasamintelor s-a vazut clar intr-un reportaj cu camera ascunsa: pe sub mana, din Bulgaria, substante interzise gen Ethrel, impartite cu darnicie la tot satul de un traficant.
In concluzie, nu am incredere in niciunii, indiferent ca vand legume de plastic sau tuguiuri gustoase. Gustul se mai si educa, iar de asta marile lanturi de retail se ocupa cu dedicatie.

Offline enicky

Gustul se mai si educa, iar de asta marile lanturi de retail se ocupa cu dedicatie.

Exact, bre, ai intuit perfect : deci rosia trebuie sa fie tare(ca un mar verde), sa scartaie cand o tai cu cutitul, sa nu aiba zeama si sa fie insipida(in niciun caz dulceaga). Asta este rosia perfecta oferita de "marile lanturi de retail", care  "se ocupa cu dedicatie" de acest de model de client(cum esti tu), educandu-i astfel gustul ! :-?

Offline ...

Eu nu cumpar legume din market-uri...Am gradina cu ridichi, rosii, castraveti, dovlecei, ceapa, mere, gutui, piersici, cirese, visine. Pentru restul, din piata, de la aia 1% care vin doar in anumite zile.