Bugetarii sunt priviti ca o masa de manevra electorala, nu ca un grup de profesionisti in sluja natiunii... si de aia...suntem unde suntem...
Multi dintre bugetari nu sunt obligati sa faca lobby sau sa voteze politic, dar se lasa constransi pentru ca ei stiu ca sunt incompetenti si numiti pe pile,
Nu stiu daca are rost sa-mi mai expun si eu parerea, pt. ca probabil lucrand in sistem, sunteti tentati sa credeti ca sunt partinitor.
Pe de alta parte, citindu-va postarile, vad ca expuneti situatii care au legatura cu realitatea in proportie de maxim ...5-10%.
Asta v-o spun dupa ce am trecut prin conducere pnl(de doua ori), pdl si psd.
Problema la institutia noastra este ca legea este asa de clara incat vad ca pana acum n-a riscat nimeni s-o eludeze : pentru orice post este necesar un anumit tip de studii(inclusiv cel mai de sus!) si cei numiti chiar au avut studiile absolvite in domeniul cerut, chiar daca n-au fost toti foarte competenti.
Nu pot discuta despre situatia de la Craiova, dar la mine niciodata un cadru de conducere n-a deschis subiectul alegeri in fata angajatilor. Ca in orice institutie exista nemultumiti, care pot denigra, asta trebuie s-o recunoastem ca se intampla.
Ce nu se stie, este ca atunci cand un partid castiga alegerile el cauta sa-si puna oameni in toate functiile de conducere din toate institutiile statului. In foarte putine cazuri se intampla sa fie adusi oameni de partid in functiile de executie, pt. simplul motiv ca remuneratia nu este interesanta, logic nu?
Deci afirmatia ca "PSD....controleaza local cea mai mare parte a tarii de 30 de ani", nu prea sta in picioare din motivul expus mai sus(ocuparea tuturor functiilor de conducere de catre partidul care a castigat alegerile).
Mai repede aici as sublinia altceva : cardasia sau complicitatea care se naste uneori intre membrii partidului la putere si cei din opozitie, care isi fac reciproc favoruri sau oferte .(cel mai elocvent este cazul carierei de marmura).
Ma rog, pe scurt cam asa stau lucrurile in unele zone.
Acum ce-o stii sa faca domnisoara manager la un spital asa de mare, poate ne spune cine a numit-o. Fata mea a absolvit acum un an Carol Davila dar mi-a spus ca n-ar avea curaj sa ocupe un asemenea post.
Situatie similara am auzit ca ar fi si la spitalul Colentina, doar ca noul manager este barbat si cu 3-4 ani mai mare.
Fatuca aia nu stie nici sa-si faca cumparaturi la sfarsit de saptamana, dar sa mai gospodareasca un spital !