Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700711 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Recunosc ca sunt inca siderat de logica - cum poti considera ca lucrurile se vor schimba in bine, cand tu intretii un flagel?! Prin cheta respectiva voi dati bani pentru a va mentine angajatorul, mai precis locurile de munca. Cum poate fi asta normal?! Ce nenorocita de firma de audit este aia care semneaza un contract pentru niste servicii si accepta (sau impune) aceste atentii (cazare-masa-transport) din surse necunoscute?! In conditiile date, de unde garantia ca rezultatele auditului (care ar trebui sa scoata la iveala o realitatea asupra activitatii auditate) nu sunt viciate de aceste atentii, iar raportul final nu este doar o hartie care sa va asigure continuarea functionarii, nu sa va spuna cu ce probleme va confruntati (pentru a le remedia)?! Cum sa ai pretentia ca prin acest modus-operandi conducerea institutiei sa ajunga la concluzia ca trebuie sa rezolve o problema daca - din perspectiva lor - nu exista vreo problema (o ne-luare de audit i-ar pune in postura ingrata de a veni cu explicatii de ce activitatea respectiva nu se mai poate desfasura)?! Are you for real?!

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: toma

Offline ntire2000

Relax, acum mai bine de 10 ani când am vizitat ultima data litoralul românesc, la hotelul la care am lasat un purcoi de bani erau cazati bugetari înscrisi la "cursuri de perfectionare".
Mi-a povestit un nene caruia i se parea perfect normal sa vina cu nepotii pe banii statului alocati unor cursuri de perfectionare care erau doar pe hârtie.
Asa ca ma gândesc ca si auditurile alea sunt cam la fel, doar pe hârtie.
Daca ar lucra exclusiv pentru niste firme private din afara care impun respectarea ADEVARATA a unor standarde de calitate (acolo nu cumperi auditurile ca diplomele la Spiru Haret) ar muri de foame.
La noi merge si asa, "lasa ca facem sa fie bine".
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline f.cristi

Asa ca ma gândesc ca si auditurile alea sunt cam la fel, doar pe hârtie.
Auditul in sine nu a fost doar pe hartie. Bine, e vorba si de multe hartii. Si de cateva ''accesorii'' ''romanisme''.

Offline toma

Pentru ca se tot vorbeste de audit-uri pe aici, va povestesc si eu cum sta treaba la cooperativa unde dau eu cu sapa digitala. Exista audit-uri financiare, pe IT si pe securitate. Cum eu lucrez la departamentul IT le voi enumera doar pe cele care ne verifica pe noi.

Mdeci, anual avem asa:
- audit intern (colegii angajati ai departamentului cu acest nume)
- audit intern de la firma mama (vin colegii auditori de la firma mama)
- audit intern de la corporatie (vin auditorii de la corporatia care a cumparat pachetul majoritar de actiuni al firmei mama)
- audit extern platit de cooperativa noastra (unul din big4: KPMG, Ernst & Young (EY), Deloitte sau PricewaterhouseCoopers (PwC))
- audit extern platit de firma mama (la fel, unul din big4)
- audit extern de la entitatea statului roman care reglementeaza si supravegheaza activitatea cooperativei

-  pe langa astea avem diverse subsisteme care trebuie auditate si certificate individual, fie anual, fie la doi ani, pentru care avem alte audit-uri pentru fiecare sistem in parte. Pentru astea exista o lista mai extinsa de auditori acreditati dar regula spune ca nu poti folosi mai mult de doi ani la rand acelasi auditor. Toate aceste sisteme trebuie recertificate in cazul unor modificari prin urmare se poate intampla sa-l auditezi de doua ori intr-un an: o data la "termen" si o data dupa implementarea unor modificari majore.

- se adauga teste de securitate informatica pentru orice sistem nou pus in functie si expus catre Internet /public

Cireasa de pe tort o reprezinta alte doua departamente interne: permanent control (asta e un fel de audit continuu care verifica aleator ca ce facem corespunde cu procedurile/normele etc) si compliance (conformitate - care se asigura ca ce facem este conform cu reglementarile legale in vigoare: normative ale entitatii care ne supravegheaza, legi nationale, legi europene si legi internationale care se aplica activitatii cooperativei).
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy

Offline ntire2000

Pai la câte audituri aveti anual, daca e asa cum zice colegul nostru - (aproape) totul pe spaga (ca doar sunteti firma privata), înseamna ca aduceti fiecare bani de acasa ca sa tineti firma pe picioare, sa aveti si voi un job.  :-))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

@ntire2000 : De ce ar trebui sa ma relaxez? Doar pentru ca stiu ca se intampla, ar trebui sa consider aceste situatii ca "normalitate"? Nu consider ca asa iesim din aceasta paradigma / aceasta "banalitate a raului".

NU, nu consider normal:
- ca oficinele Antena3, RomaniaTV, TVR (de cand e total in sfera PSD) si chiar Realitatea sa fie considerate televiziuni de stiri - NU SUNT! Ala nu este jurnalism - este linsaj, este subiectivism, este propaganda, este partizanat politic; dovada si cate specimene din "eco-sistemul" Antena Group au fost propulsate pe listele la europarlamentare (Avram, Terhes, Grapini) sau chiar Rares Bogdan, care este un oportunist de cea mai joasa speta, nu un om cu principii. In general nu ma uit la televizor, dar consider ca ProTV-ul este destul de apropiat de o televiziune de stiri (atat prin stiri, cat si prin reportajele de investigatie - "Romania, te iubesc!" - si dezbateri); nu prind DigiTV, dar, dupa diferitele secvente vizualizate pe net, consider ca si ei sunt destul de profi si de ok ca televiziune de stiri. Pentru cine doreste sa vada cam ce inseamna jurnalism, recomand CNN, BBC, posturile frantuzesti - macar pentru formarea unei idei despre ce inseamna un talk-show / o dezbatere ("Hard-Talk" pe BBC este o asemenea dezbatere in care unor personalitati din intreaga lume li se pun intrebari dintrr cele mai incomode, fara patima, fara intentia de linsaj mediatic, ci avand ca focus doar interesul public asupra subiectului). Din media romaneasca, recomand mai bine sa cititi online (avem mai multe publicatii mai mult decat OK) sau sa ascultati la radio (unde inca nu a ajuns bratul lung al PSD - EuropaFM, RFI). Aaa, si inca ceva - CITITI, oameni buni, ca doar asa reusiti sa va formati o gandire critica si argumente suficiente pentru a detecta nuantele informatiilor care vi se servesc pe tava.
- Sa punem egal intre PSD+ALDE(+UDMR) si alte formatiuni politice - sa le consideram pe toate ca optiuni politice valide; vorbim de un grup infractional vs grupuri de oameni cu scopul de a implementa ceva in societate; putinii oameni de buna-credinta care mai exista in PSD sunt cel mult tolerati - nu au un cuvant de spus si nu pot genera vreo schimbare (PSD-ul cu satelitii sai trebuie sa dispara daca vrem sa avem o sansa sa construim ceva pentru viitor).
- Sa punem egal intre actuala guvernare (indivizi pe care politica i-a facut "oameni") si cei care s-au bagat in politica pentru a genera o schimbare - dincolo de zoaiele aruncate, linsajele mediatice la care au fost supusi, exista o diferenta intre cele doua categorii, diferenta dincolo de diploma de doctorand obtinuta la Universitatea Bioterra si Masterul obtinut la Sorbona, diferenta care se vede in mod practic intre ce ne-realizari au in spate unii vs ce realizari au in spate altii.

The following users thanked this post: toma

Offline toma

Pai la câte audituri aveti anual, daca e asa cum zice colegul nostru - (aproape) totul pe spaga (ca doar sunteti firma privata), înseamna ca aduceti fiecare bani de acasa ca sa tineti firma pe picioare, sa aveti si voi un job.  :-))

Nu e vorba de spaga... dar toate costurile astea se reflecta in pretul final platit de client  :(

Cat despre auditori, am vazut cam de toate felurile: de la cei neexperimentati care nu preau stiu ce fac pana la cei versati, carora nu le trebuie multe intrebari pentru a identifica rapid zonele "delicate" care merita investigate in profunzime...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

Nu este o scapare, Cristi. Trebuie doar sa vezi caracterul indivizilor - Guse, respectiv Bogdan - si sa le retii istoricul parcursului profesional. In general nu sunt fan-ul unora, doar pentru ca la un anumit moment striga "Jos...!", ci urmaresc persoanele care achieseaza la propriile principii / propriul sistem de valori. Astfel, am ajuns sa urmaresc activitatea / luarile de pozitie ale unor lideri de opinie cu o anumita conduita, din diferite domenii de activitate, si sa-mi pot forma o privire de ansamblu (destul de apropiata, consider eu) despre realitatea inconjuratoare...

Offline f.cristi

Daca vorbesti de istericul pensat si machiat Bogdan Rares, m-am convins.