Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700712 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Apropo, mi-e neclar: aia 7,000Euro la audit - ati primit vreo chitanta pe ei? Sau a fost doar spaga?
La privat reprezenta spaga (exista o chitanta oficiala, ca altfel n-ai cum si niste bani negri). La stat nu e cazul (stiu suma pt. ca intamplator mi-a trecut factura prin mana, altfel n-aveam tangenta); dar in rest, (aproape) tot ce a insemnat cazarea comisiei, mancare, transport a fost cheta de la angajati (pretentii de hotel de 4 stele etc.).

Social-media (FB, Instagram, etc.) "ie rele" in masura in care ori sunt consumate fara discernamant
sau discretionar
...gura pacatosului...

Offline Utilizator_Anonim

nu e cazul de acuzatii de genul asta, divergentele politice sunt una, insa chestia de mai sus cu spaga mi se pare exagerata
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline shpeedy

Adica cum?! Politica si shpaga nu se impaca? Sau shpaga si sectorul bugetar? Pana la urma, inteleg ca ceva ne-oficial s-a dat...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline f.cristi

Sincer nu stiu daca spaga reprezenta tot cat suma oficiala (nu cred), dar exista totusi. Iar spaga nu diminueaza suma oficiala; exista niste normative. E vorba de privat.

In sectorul bugetar conducerea nu vrea sa auda de altceva inafara de factura emisa de institutia auditoare. Restul ce tine de protocol e treaba angajatilor din sectorul respectiv. Cred totusi ca e o smecherie la mijloc din partea membrilor comisiei (care sunt platiti gras), pt. ca eu sunt convins ca in suma facturata intra si cheltuilelile de deplasare si cazare a comisiei, deci practic ei incaseaza banii de diurna de doua ori.

Offline shpeedy

Da' scuze ca intreb (deja discutia mi se pare sideranta): de ce ati dat?! Nu exista un contract in care sa fie stipulat ce intra in respectiva suma platita?! Daca nu este inclus protocolul (cazare, masa, transport) printre obligatiile de plata ale clientului, de unde initiativa de a suporta din buzunar?

Offline f.cristi

Se pare ca angajatii constientizeaza mai mult decat conducerea necesitatea/obligatia sa lucrezi in sistem acreditat si faptul ca lipsa/suspendarea acreditarii presupune inchiderea tarabei. Da, in sector bugetar.

Offline shpeedy

Pai si cum crezi ca va schimba cumva in bine ceea ce ati facut voi aceasta stare se fapt?!?!

Offline f.cristi

Pai vezi, asta e un exemplu de cum schimbarea (inclusiv de mentalitate) incepe de "jos", nu numai/nu neaparat de la varf (apropos de politica) si cum oamenii nu asteapta numai de la conducatori sa vina o schimbare sau o implementare de ceva nou. Si incet incet (avem acreditare de vreo 8 ani cu audituri externe anuale) conducerea a inceput sa constientizeze necesitatea/obligatia acestei acreditari.  Mai ramane de lucrat un pic la "zgarcenie" cand vine vorba de toate cheltuielile legate de aceasta procedura, pt. ca ''nimicurile' sa nu mai ramana in sarcina angajatilor. Dar adevarul e ca sunt niste scoruri....Deja au aparut mai multe organisme de acreditare care se mananca intre ele.

Offline ntire2000

Am "urmarit cu interes si îngrijorare" pâna unde puteti ajunge cu "cutitele".
Concluzia e una trista, traim într-un stat profund corupt si anarhic, ne-ar place o tara ca afara dar nu facem nimic pentru asta, ne complacem cu "lasa ca facem sa fie bine".

https://www.petreanu.ro/romania-un-stat-esuat/
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline f.cristi

Eu intotdeauna am sustinut ca schimbarea trebuie sa inceapa de jos. Plastic exprimat, mai intai strange-ti tu gunoiul din curte si de la usa (si nu-l arunca pe strada) si apoi (sau simultan) poti avea pretentii de la altii. Vad in fiecare zi indivizi revoltati strigand ''numai in Romania se poate intampla asa ceva'' (de parca ar fi trait numai la Paris) care pleaca scuipand pe jos apoi.
Ce pretentii poti avea de la politicieni ? Ca au fost ceva mai smecheri si mai abili decat restul si au dat mai bine din coate ? Vorba aia "Cine dintre voi este fara de pacat sa arunce cel dintâi cu piatra".