Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700693 ori)

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Si eu sunt siderat...
   Se pare ca e contagioasa... sa ies repede sa n-o iau si eu...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

stai linistit, nici o sansa  :-))

Offline ntire2000

Si pe mine ma lasa rece chestiile astea dar:

1) venirea Papei s-a vrut un mesaj destul de clar: jos labele de pe gard, RO e întoarsa catre apus - comunismul a apus.
2) prin sobrietatea si simplitatea festivismului evidente si de pe Luna, oricarui lingator de racle si degraba împingatoriu catre pet-ul cu agheazma i s-a aratat "loud and clear" ca circul mistic cu batmani împodobiti ca pomul de Craciun cu lanturi si cruci mari de aur si straie cusute cu fir de platina este un spectacol de prost gust mai degraba potrivit debarcarii lui Columb acum 500 si ceva de ani pe plaiuri cu salbatici.

Tind sa cred ca toate evenimentele majore din ultima luna de zile este rezultatul unei "alinieri favorabile de astre" pregatita cu meticulozitate din timp.
De altii, ca pe noi nu ne duce (pe toti) capul.
O sa constatam peste câtva timp ca am mai facut un salt în civilizatie cu un deceniu, poate doua, doar într-o luna de zile.
Ca sa-i ajungem si noi pe altii, poate un pic împinsi, poate un pic "îndrumati".

PS: acuma vad, o întâlnire cu Papa - eveniment din categoria diverse si cu un impact relativ minor în viata unui popor a adunat 500000 de oameni, aproape cât ordonanta 13 - un eveniment care afecta întreaga societate;
E destul de interesant impactul asupra societatii....vom trai si vom vedea....
« Ultima Modificare: 02.Iun.2019, 04:25:49 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Costique

Offline f.cristi

Nu va avea niciun impact major asupra majoritatii societatii civile; cine a pupat moaste pana acum va pupa si de acum incolo, cine nu nu. Poate generatiile foarte tinere sa-si mai puna intrebarea incotro o iau.

Offline ntire2000

Cei care ling raclele sunt cei a caror apropiere temporala de moaste este evidenta.
Timpul rezolva acesta problema, în maxim 10-20 de ani dispare de la sine.
Exact pentru calauzirea celorlalti se "întâmpla" astfel de evenimente.
Binevenite, dealtfel.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Costique

Online Catalln

Cei care anatemizati "pupatorii de moaște" vorbiti din propria experienta sau din ce spune noul curent (gura lumii, media, facebook etc.) ca asa dă bine.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

1) venirea Papei s-a vrut un mesaj destul de clar: jos labele de pe gard, RO e întoarsa catre apus - comunismul a apus.
2) prin sobrietatea si simplitatea festivismului evidente si de pe Luna, oricarui lingator de racle 
     Eu cred ca n-ar trebui sa ne lase reci, cred ca nu ne dam seama sau nu intelegem semnficatia mesajelor date din discursurile sale si din comportamentul sau : mesaje de unitate, coeziune, de bunatate si buna intelegere cu aproapele.
    Si de remarcat ca a reusit sa acopere toate cele trei "tari romanesti", a luat contact cu zona de varf dar si cu "cei de jos"(saraci), a aratat ca smerenia, modestia, simplitate trebuie sa ne insoteasca/caracterizeze permanent, sa lasam aroganta, madria si incapatanarea, pentru ca nu ne ajuta deloc, dimpotriva, ne dezbina !
    "Sa va rugati pentru mine", "sa nu raspundeti cu rau, raului", a repetat Papa de cateva ori in aceste zile !
   Iata ca si ei(catolicii) si noi(crestinii) spunem la fel, sa ne rugam pentru cel de langa noi(vecin, prieten, coleg) pentru ca daca lui ii va fi bine si noua ne va merge bine !
    Sa nu ne razbunam, sa oferim si celalalt obraz, ptr. ca razbunarea este.....
Cam asa vad eu traducerea mesajelor sale !
« Ultima Modificare: 02.Iun.2019, 05:08:28 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

Common! sa ling racle dupa mii de oameni care nu s-au spalat pe dinti cu lunile?
Asta e igiena de ev mediu, când mureau de ciuma.
Bleah.

Eu cred ca n-ar trebui sa ne lase reci, cred ca nu ne dam seama sau nu intelegem semnficatia mesajelor date din discursurile sale si din comportamentul sau : mesaje de unitate, coeziune, de bunatate si buna intelegere cu aproapele.

Daca ma lasa complet indiferent nu ma oboseam sa scriu atâtea rânduri si sa-mi obosesc mintea degeaba.
Deci n-a venit degeaba.  :D
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: enicky

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Las' că o veni la un moment dat și dracu', pentru ăștia nemulțumiți de vizita Papei. Sau măcar Putin.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline f.cristi

Si de remarcat ca a reusit sa acopere toate cele trei "tari romanesti", a luat contact cu zona de varf dar si cu "cei de jos"(saraci), a aratat ca smerenia, modestia, simplitate trebuie sa ne insoteasca/caracterizeze permanent, sa lasam aroganta, madria si incapatanarea, pentru ca nu ne ajuta deloc, dimpotriva, ne dezbina !
Oare nu avem si noi in fruntea tarii niste oameni politici si clerici care ar trebui sa aiba fix acelasi rol ?