Ne pierdem în amănunte, credeam că ideea discuției e alta, de substanță.
Da....cred ca esenta este ca TREBUIE FACUT CEVA!....in primul rand un consens al tuturor oamenilor cinstiti, care nu doresc deturnarea RO de pe drumul european (catre Rusia, Turcia, o Romanie inapoiata si totalitara).
Cred ca trebuie mult mai muta sutinere a celor care lupta cu fortele retrograde.
Soimule,
Baietii sunt atat de tari, incat pana si eu dezarmez!
Iar promit marea cu sarea: ministrul turismului a declarat azi dimineata ca datorita succesului avut, tichetele de vacanta "o sa le dam" si in 2019, 2020 si 2021!
Intelegi unde bate? "O sa le dam" daca o sa fim tot noi, adica la vot baieti sa ramanem asa!
Eu cred ca majoritatea celor care sperau ca se va schimba ceva au obosit... E si de inteles, din moment ce opozitia nu a reusit sa schimbe mare lucru.
Am vazut si eu filmuletul cu fondurile de 10 miliarde. M-a pus pe ganduri ce a zis un primar (ati remarcat ca majoritatea raspundeau rusinati la intrebarea "cum ati gasit firma...".
Spusele lui: Bun-prost, am primit niste bani si era mai rau daca nu primeam nimic.
Atata vreme cat politicul decide cine / cat primeste, ce s-ar putea face?
In niste comunitati cu oameni saraci, cu pensii mici, cu o populatie imbatranita, ca administratie locala vei lua impozite ZERO taiat in doua.
Aduceti-va aminte ca dupa 1989 s-a pus iluminat public in multe comune, dar nu se aprindea nimic sau cel mult 2-3 ore/zi pentru ca nu aveau bani sa plateasca curentul.
Nu toate comunele au primar ca cel din Ciumgud (ati vazut cate a facut...).
Eu am cunoscut un primar din Moldova care dupa doi ani de "primariat" a fost dat afara din casa cu tot cu nevasta de catre socri care i-au zis clar ca in doi ani de primariat putea sa-si construiasca si el o casa, dar el s-a gandit doar la comuna, nu la familie!
Cam atat deocamdata, dar e trist ce se intampla. iar visul ca cei plecati se vor intoarce este o himera - se intorc doar daca chiar devine imposibil de trait afara. Fiecare si-a facut un nou rost in strainatate, si nu va reveni decat doar in vacante, cata vreme mai traiesc rudele (parintii, bunicii etc.).
Stiu ca suna cinic ce scriu, dar incerc sa raman realist.