Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700591 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Soimu

F.interesant:

• 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

The following users thanked this post: shpeedy, rexkrokiDAU

Offline Soimu

Ce e nou ?

E rau ca pleca unii...unii cu bani (de care aveam nevoie, care tineau locuri de munca, etc)...e rau ca devenim "nefrecventabili"...devenim niste unii de care lumea in loc sa se apropie o ia la stanga sau la dreapta, se uita in alta parte si dispare...pai nu asta ne dorim?...sa ramanem noi singuri cu Oaia cu Daia  si cu cormoranii….duca-se naibii strainii astia jefuitori,care ne-au fortzat sa luam plasme cu credite cu dobanzi duble decat la ei in tara(e drept ca le-am dat si tzepe cu buletine false!), dar tot I-am scos la paguba noi pe ei, dar s-au recuperat prin comisioanele de risc...

https://financialintelligence.ro/aaf-fondurile-de-investitii-au-inregistrat-iesiri-nete-de-811-milioane-euro-in-ianuarie/?fbclid=IwAR1_1aIH7hXDqTMa4vSvIHWkMyXhkavrxCr8ul-tjyEYA1dzdQikxdwI0Nc

Offline f.cristi

Am intrebat ce e nou nu ce e rau.
Stai linistit, ca in ciuda smiorcaielilor "strainilor" apropos de taxe, modificari legislative, salariu minim etc. cele mai importante lucruri care ii tin pe unii seriosi departe de Romania sunt infrastructura (care nu are aceeasi importanta in orice domeniu de activitate - servicii/productie si transport de bunuri) si birocratia.

Offline Soimu

Pai depinde...cu fiecare fractiune de secunda, in lume, in fiecare, apare ceva nou….totul se transforma clipa de clipa.
Pt.mine de exemplu ca sa fiu off-topic e ca Ignisul asteptat a ajuns in Ungaria...de aici incolo astept restul de noutati(ajungere la dealer, livrare, schimb anvelope, rodaj etc...)

Offline shpeedy

Am intrebat ce e nou nu ce e rau.
Stai linistit, ca in ciuda smiorcaielilor "strainilor" apropos de taxe, modificari legislative, salariu minim etc. cele mai importante lucruri care ii tin pe unii seriosi departe de Romania sunt infrastructura (care nu are aceeasi importanta in orice domeniu de activitate - servicii/productie si transport de bunuri) si birocratia.

De curiozitate:tu cand iti dai cu parerea pe ce te bazezi?!
De unde stii tu ce ii tine departe de romani pe investitorii (straini sau romani)?! Mie mi se par suficiente cele enumerate de tine pentru a opri orice initiativa antreprenoriala (apropo, coruptia intra la 'taxe')...

Din perspectiva-mi, ieri Romania a mai murit putin, ajungand la un precedent pe care nici macar comunistii nu-l facusera - justitia paralela, o justitie prin care infractorii ajung sa traga la raspundere si sa controleze magistratii care le fac probleme - o chestie ce tine de regimurile totalitare, nu de o democratie...

LE: parerea mea e ca toate postarile tale, in ciuda realitatii percepute de multi dintre noi, au ajuns sa tina destul de mult de trolling...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Soimu

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Unul din marile motive sa plec din tara a fost coruptia. Ma saturasem sa tot dau. Si sa beneficiez de nimic. Cei care proslavesc regimul ar trebui sa faca o cura de civilizatie , sa afle cum ar trebui sa fie o societate de la una care functioneaza in parametri cat de cat normali si atunci toate potlogariile le vor pute asa cum imi put si mie. Dar daca in schimb, suntem de tipul care latram doar pentru ca nu putem fura si noi cat fura altii...cum sa te mai faci bine ca societate la genereral dar si ca individ?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: toma, Soimu

Offline shpeedy

Pai societatea cine dreaq o compune? Nu noi ca indivizi? Schimbarea ar trebui sa inceapa de la noi...

Să plece ei!

Nu știu dacă acești ani sunt cei mai negri din istoria post-comunistă a României, însă sigur sunt cei mai negri pentru generația mea. Am avut norocul de a fi trăit doar câțiva ani în comunism. Am avut și mai mult noroc având norocul unei tranziții în care lumea știa că e nasol, dar era optimistă, convinsă că va fi mai bine.

Cel mai mare păcat al nostru este realismul. Pentru că mulți dintre noi vedem cum ne fuge speranța unei țări normale de sub picioare. Și nu ne putem minți, știm că așa începe degradarea.

Cea mai ușoară soluție pentru noi acum e să renunțăm. Există o sumedenie de argumente (valide) pentru a fi obosiți, pentru a fi dezamăgiți, pentru a căuta doar ocazia potrivită pentru a ne lua tălpășița.

Cumva, plecarea este o opțiune foarte ușor de activat pentru mulți dintre cei cărora ne-au înghețat mucii în protestele acestor ani. Nu e așa, un vis frumos. Deja „străinătatea” nu mai e așa străină. I-am văzut orașele, prietenii noștri sunt acolo, chiar dacă nu am găsi imediat un job, am avea pe ce canapele să dormim.

Și totuși e ceva profund greșit în realismul ăsta al nostru. Cum naiba îi lăsăm noi pe ăștia să ne dicteze viețile, plecările, țara? Plecăm așa, le lăsăm tot? Fără zbatere? O să râdeți, dar acum o vreme am auzit o replică tare bună a unui om pe care chiar îl bănuiesc de social-democrație (deși îl judec pentru ceea ce eu consider complicitate) la întrebarea „ce cauți în partidul ăla?”. Omul a zis ceva de genul: „Păi dacă intră hoții peste tine, în casa ta, ce faci? Pleci tu?”. Cu asta avea mare dreptate.

Serios acum, să plece ei! Să își facă republică bananieră pe unde i-or primi judecătorii sensibili la valută. Să stea fericiți pe unde i-or primi economiile în care nu există legea cererii și ofertei, ci legea afacerilor pe prieteșug din bani publici.
Chiar suntem ultimii fraieri? După atâtea generații de suferință și sacrificiu, ce naiba facem? Plecăm sau renunțăm plini de năduful lui „pentru ce să mă zbat eu aici?”. Pentru mine, până în 2020, e pe „să plece ei!”. Și nu, nimeni nu va avea un cec în alb din partea mea. Nici președintele, nici magistrații, nici opoziția. Nu cred în făcut frăție cu dracul până când trecem puntea și nici în „dar ce, vrei mai bine să vină x de la psd?!”. Nu. O să fiu pe „să plece ei” până când mă voi convinge că nu e locul meu în România, dacă aia va fi concluzia la care voi ajunge. Dar, până atunci, până la linia roșie, eu nu sunt gata nici de compromisuri, nici de renunțări.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Offline Soimu

The following users thanked this post: shpeedy

Offline shpeedy

Nu stiu cat e nebunie si cat e prostie/impostura/inadecvare/incompetenta/iresponsabilitate. Cum spuneam si cu alte ocazii, implementarea Raului intr-o societate se face cu complicitatea unor asemenea indivizi - mici, frustrati, incompetenti in orice alte conditii (individa a si recunoscut ca ea nu poate fi independenta). Legat de circoteca asta, citeam ieri un comment pe FB - astia sunt in stare sa-i intenteze actiune si lui Moise, sa dea explicatii cu privire la sursa si veridicitatea placutelor cu cele 10 porunci cu care a coborat de pe munte, in special tampenia aia cu "sa nu furi"...

Pastrandu-ne la subiect, ce mai face nou-infiintata sectie anti-justitie a lui Tudorel - https://www.g4media.ro/adina-florea-insista-si-cere-pentru-a-patra-oara-de-la-dna-dosarul-tel-drum-in-care-este-cercetat-liviu-dragnea.html Adicatelea tot ce se poate pentru scaparea patronului mustacios si cu dinti cariati... Mai mult chiar, noua inchizitie primeste atributii extinse (ce cocheteaza pe alocuri cu calatoria in timp, inapoi in trecut) - https://www.g4media.ro/ordonanta-de-urgenta-de-modificare-a-legilor-justitiei-a-fost-publicata-in-monitorul-oficial-sectia-de-investigare-a-magistratilor-primeste-puteri-sporite-va-putea-retrage-caile-de-atac-in-dosarele.html

Citind diferite carti despre istoria comunismului in Romania (si despre nazism in Germania), chiar daca intelegeam la nivel teoretic cum a fost posibila adoptarea acestui sistem represiv/criminal, aveam anumite blocaje de intelegere la nivel practic; vazand ce se intampla in societatea romaneasca actuala, lucrurile imi devin mai clare - prin complicitate, complacere si naivitate (toate omniprezente intr-o masura mai mica sau mai mare in diferite categorii de populatie din societate) a fost (si este) posibila...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk