Girezi pe dracu' impartialitatea...
Cu ajutorul fake-news-urilor si a propagandei prin mass-media unor diferiti infractori (unii chiar condamnati) / indivizi cu interese din cele mai dubioase (ce inclin sa cred ca au venit pe un sistem de valori foarte flexibil), ai ajuns sa relativizezi si tu notiunile de coruptie/hotie/abuz in serviciu/trafic de influenta etc (si, astfel, insasi ideea de Justitie) - asa ai ajuns sa crezi toate povestile cu abuzurile Justitiei si altele asemenea si sa consideri corect ca magistrati anticoruptie sa fie trasi la raspundere de cei pe care i-au condamnat in spiritul legii (sau chiar la limita ei, fortati de imprejurarile in care actioneaza infractorii). Bineinteles ca totul se poate relativiza in lumea asta - si hotia din bani publici, si coruptia, si abuzul in serviciu etc. Dar, cand o iei pe panta asta, o iei pe un drum periculos, consider eu. Unde te opresti in cazul asta? De ce sa nu relativizam si violul, si pedofilia, poate chiar crima?! - oricum, in Justitia romana s-a ajuns la niste situatii incredibile in actele criminale ante-mentionate (semn ca Justitia trebuie intarita, nu lasata libera, la voia hazardului, sau, si mai rau, la cheremul infractorilor).
Ce mesaj transmiti catre oamenii din Justitie (si catre societate), daca Avocatul Poporului nu accepta de doi ani de zile sa se intalneasca cu nimeni - nici din societatea civila, ONG-uri civice, protestatari etc, dar a avut ieri intalnire cu cativa condamnati definitiv pentru luare de mita, trafic de influenta sau retrocedari frauduloase?? Ce mesaj transmiti cand tu dai jos un inalt magistrat care si-a facut cum a putut mai bine datoria, dupa care - atunci cand apare posibilitatea sa ajunga, prin forte proprii, intr-o functie importanta din afara tarii - sa incepi sa-l hartuiesti doar in baza declaratiei unui/unor condamnat(i) definitiv, fugit(i) peste hotare?!
Hai, las-o jos, ca macane rau...
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk