Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700503 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

Sa fie intr-un ceas bun!

Nimeni nu-si doreste sa mearga lucrurile foarte prost si sa avem inflatia de la inceputul anilor '90. Nimeni care e platit in lei si care munceste cinstit.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline f.cristi

Prima de stat se acorda doar la suma minima de 1200 lei; nu cred ca se face inflatie de aici. Peste suma asta nu merita sa blochezi bani suplimentar; daca e asa mai bine in titluri de stat cu dobanda de 5% pana la 5 ani.

PS: acest instrument de imprumut/economisire al statului (titlurile) exista cel putin de pe vremea lui Ceausescu, nu e o inventie de dupa Revolutie si e o chestie benefica de ambele parti (statul se imprumuta cu o dobanda mai mica decat de pe piata bancara si cetateanul beneficiaza de o dobanda ceva mai mare decat la banca).

Offline steph

S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

 
The following users thanked this post: toma

Offline toma

Obligatinile de stat sunt mult mai vechi... uite un articol foarte interesant:

http://bloguluibalan.ro/index.php/analize/300-regatul-unit-rascumpara-obligatiuni-de-pe-vremea-lui-churchill-romania-continua-sa-nu-si-recunoasca-datoria-interbelica

Asta ca vorbim de titluri de stat "cu risc zero". Cu risc zero poate in Marea Britanie ca la noi cu PSD=PCR nu ai nici o garantie ca nu vei lua teapa ca alti romani inaintea noastra:


Citat
Guvernul Petru Groza trece prin Parlament, pe 1 mai 1947, o lege prin care se chemau la plata in termen de doua luni cele mai multe obligatiuni suverane.

Printre acestea si Imprumutul Improprietaririi 5% din 1922, renta amortibila, adica titlurile pe care le-au primit latifundiarii dupa Primul Razboi Mondial pentru a le fi luate pamanturile si impartite taranilor care au luptat la Marasti, Marasesti si Oituz.

Pentru indeplinirea “actului social”, statul s-a obligat sa achite proprietarilor expropriati valoarea terenurilor cu pretul stabilit de instantele judecatoresti, prin intermediul unor titluri de stat.

Iar cei care au avut proasta inspiratie sa se duca sa-si ridice banii au cazut victima stabilizarii monetare din august 1947, cand s-a schimbat o cantitate redusa de lei vechi, in schimbul leilor noi.

Dar nici cei care n-au reactionat la primul apel al guvernului prosovietic n-au fost mai norocosi.

Pe 7 iulie 1948 s-a emis un nou act normativ prin care se spunea ca urmeaza sa fie rascumparate nu doar rentele amortibile, ci si cele perpetue, in termen de maximum un an de la emiterea legii, „titlurile neprezentate la plata inlauntrul acestui termen" urmand sa se prescrie, iar sumele corespunzatoare sa fie facute "venit la Tezaur”.

Si sigur ca si cei care au decis sa-si recupereze sumele in urma „ultimatului” din 1948 au ramas tot fluierand a paguba, pentru ca in 1952 a venit cea de-a doua stabilizare monetara.

Asadar, Imprumutul Improprietaririi 5% din 1922 - renta amortibila avea scadenta dupa jumatate de secol, la inceputul anilor ’70. Si nu a fost singurul, pentru ca am amintit deja de Imprumutul Reintregirii si Renta Unificata. (cei care au avut curajul sa imprumute statul pe 30 de ani (Imprumutul Reintregirii din 1941) sau pe 40 de ani (Renta Unificata 4½%-1941 Amortibila) si ar fi trebuit sa incaseze cupoane de dobanda pana in 1970-1980).

Dar guvernele instalate de Moscova i-au deposedat abuziv pe fostii mosieri ori pe urmasii lor de resursele pe care trebuiau sa le primeasca la jumatatea perioadei pana la scadenta, acestia ramanand practic si fara bani, si fara proprietati.

In fine, prea putini au indraznit sa-si recupereze dupa razboi banii imprumutati statului, fiindca majoritatea titlurilor de stat pe care le-am vazut au cupoanele de dupa 1946 sau 1947 ramase langa talon.
« Ultima Modificare: 04.Feb.2019, 09:38:33 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline f.cristi

acest instrument de imprumut/economisire al statului (titlurile) exista cel putin de pe vremea lui Ceausescu
De alea imi amintesc de la parintii mei.

Offline toma

Eu am inca acasa cateva "bonuri pentru inzestrarea armatei" din perioada interbelica. Teancul consistent a fost folosit de strabunicii mei sa aprinda focul prin anii 85-86 cand au simtit ca se aproprie sfarsitul vietii si de comunism nu parea ca vom scapa vreodata. Alti bani pe care Statul Roman a uitat sa-i plateasca cetatenilor sai care au creditat inzestrarea armatei - dar vreme de razboi, alta situatie.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline shpeedy

Cam asa...

Bucurie mare, dar, vă întreb, de ce ne bucurăm? Că ne mai pleacă un om, recunoscut de Europa, dar pe care nația noastră l-a aruncat? Codruța Kovesi s-a dus pe persoană fizică la Comisia Europeană, s-a înscris în concursul pentru șefia Parchetului European și a ieșit pe primul loc la selecția tehnică. Bravo, avem olimpici, ce să zic, iar ne împăunăm de parcă am avea un merit în asta, avem olimpici, dar învățământu-i la pământ. La fel și cu doamna Kovesi… ne bucurăm, ne bucurăm, ca-n bancul ăla cu două vești, că ne-a luat copilu’ la facultate, dar țara are cancer.

Mulți zic că de la Parchetul European doamna Kovesi va putea continua ceea ce a făcut la DNA. Poate. Încă nu știm ce va fi Parchetul European. La cum sunt desenate acum atribuțiile acestuia, dacă o autoritate națională vrea cu tot dinadinsul să-și protejeze corupții de EPPO (European Public Prosecutor’s Office) o să-i protejeze. Procurorii europeni îi vor asista (pentru început) pe procurorii români (și din alte țări) în anumite tipuri de fraude. Nu numai cele cu fonduri europene, că și fraudele cu TVA afectează, de exemplu, bugetul UE. Nici DNA-ul, nici DIICOT-ul nu vor fi subordonate EPPO, iar dacă Dragnea pune mâna pe parchete, ce vă așteptați să facă Codruța Kovesi de la Luxemburg, unde va funcționa acest parchet european? Apropo, în 2020 abia începe construirea lui, deci așteptați-vă să mai auziți de el (și de Kovesi) cam prin 2022, cel mai devreme. Să sperăm că nu ne scoate Dragnea din UE până atunci, dar da, sunt mulți ani. Uitați-vă ce a reușit Dragnea în câteva luni, nu în câțiva ani, că s-a tot spus lasă dom’le că nu stă DNA-ul într-un om, în Kovesi! Câteva luni după revocarea doamnei Kovesi, Dragnea întreba arogant la televizor… care DNA? A avut chiar tupeul de a se lăuda că a eliminat-o pe Kovesi, ceea ce e corect până la un punct.
În realitate, Dragnea este doar un exponent al societății care a jucat-o în picioare, seară de seară la televizor, este doar un manipulator al prostiei care îmbâcsește uneori aerul țării noastre, un aer la care ne-am adaptat și cu care ne-am resemnat. Asta suntem – un neam resemnat care își devorează liderii valoroși, îi gonește și îi aplaudă mai târziu după ce îi recuperează alții, nu noi. Noi suntem țara lu’ Livache și 2Dorel.

Codruța Kovesi este un lider. A făcut din DNA singura instituție publică performantă din România. Ne-a arătat că putem avea astfel de instituții, ne-a arătat că putem învinge corupția, că putem fi altfel. Ce-am făcut noi, la schimb? L-am votat pe Dragnea și am lăsat-o singură când i-au făcut vânt într-o întreagă asociere de instituții care-s tot ale noastre – CCR, Parlament, Guvern, Președinție. Da, Președinție! Primul bărbat al nației, ăla cu 6,2 milioane de voturi în spate, „n-a avut ce face” și a demis-o prin purtătoarea de cuvânt, vă mai amintiți?

Acum Președintele Iohannis va avea un cuvânt de spus în Consiliul European. Să vedem dacă o susține pe Codruța Kovesi, sau se alătură lui Toader, care a anunțat deja ce va face în Consiliul JAI pe care îl conduce în perioada președinției României. Doamna Kovesi nu poate ocupa postul respectiv pe persoană fizică. A făcut ce depindea de ea, a trecut examenele tehnice ale Comisiei Europene, de acum totul este negociere politică între țări și grupuri din Parlamentul European. Pentru postul de procuror-șef european se mai bat Franța și Germania, cele mai puternice țări europene. România nu se bate, că pentru România Kovesi n-a fost destul de bună. Dar poate exact asta este șansa ei – concurența celor doi grei. Baftă, Codruța!


Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 05.Feb.2019, 09:52:52 a.m. de toma »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 
The following users thanked this post: Soimu, macold

Offline shpeedy

Uite Cristi, ca tot te plangi de dobanda bancilor la depozite si ai incredere in actuala Guvernare - poti ajuta bugetul si castiga bani cumparand titluri de stat!

Citat
Este vorba despre lansarea a trei emisiuni de titluri de stat Tezaur cu scadențe în 2, 3 și 5 ani la dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Dobanda e mai mare decat cea oferita de banci, nu platesti impozit... e drept ca in functie de inflatie s-ar putea sa nu fie cea mai buna afacere dar cum tu consideri performanta (sau cel putin asa am inteles) actuala guvernare eu zic ca poti face o fapta buna. Sa ne spui si noua de cat ai cumparat.



Citat

Titlurile de stat pot fi cumpărate:
între 4 și 22 februarie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului
între 4 și 21 februarie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural.
Veniturile nu sunt impozitate.

Potrivit Finanțelor sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat care sunt lansate în data de 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Ce-nseamna, nene, oamenii bine-pregatiti, capabili sa stabileasca o strategie clara si coerenta pe termen mediu-lung ...  :x  =))

S-au răzgândit. Până la urmă, Finanțele tot de la bănci vor să se împrumute. Joi vor ieși din nou pe piață

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline enicky

  Ne imprumutam de ani de zile...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline NicNic

  Ne imprumutam de ani de zile...

Extras din articol:
"Statul român împrumută două milioane de euro în fiecare oră pentru a putea plăti la timp pensiile şi salariile bugetarilor [...]."


@enicky: Scuze de citare, dar ai varat iarasi batul prin gard ...

  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 
The following users thanked this post: shpeedy