Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700502 ori)

0 Membri şi 12 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

De acord ca si Serviciile au bubele lor, la fel si Justitia, dar nu cred ca cei mai in masura sa corecteze aceste bube sunt tocmai cei incriminati, potrivit legii, de respectivele institutii (de unde si "aroma" de razbunare pe care o are aceasta "corectie")...

Cat priveste gasirea finantarii pentru sectoarele in care se impune (poate ar fi mai lesne de enumerat cele care NU au nevoie de finantare), sunt convins ca asta ar fi posibila cu buna-credinta si ceva discernamant - cateva idei:
- reducerea pomenilor de orice fel;
- intarirea Justitiei, cu accent si pe recuperarea REALA a prejudiciilor;
- punerea in aplicare a legii pentru toti, fara diferentiere - de multe ori cand stau in trafic si observ incalcarile de reguli mai mici / mai mari stau sa ma gandesc cum ar arata Bucurestiul cu 40% mai putine masini (pe motiv de suspendare permis) si cu respectarea regulilor;
- evaluarea tuturor activitatilor platite de la buget (cu analiza costurilor implicate) cu restructurarea completa a acestora;
- impozitarea Bisericii...

Parerea mea...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline toma

Urmeaza doi ani electorali... mai probabil sa se inmulteasca "pomenile"  :dknw:

Planul tau se concentreaza pe rezolvarea problemelor, pe buna-credinta si pe competenta - toate lucruri care lipsesc cu desavarsire actualei guvernari.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

Feelingu' meu e ca nu mai tine de mult timp de anii electorali - au inceput sa arunce cu bani de cum au preluat puterea (si oficial, ca structurile subterane de putere nu au pierdut-o niciodata - d'asta e si asa de dificil de schimbat sistemul la nivelul nucleului/chintesentei lui); pur si simplu asta e mentalitatea pe care se bazeaza - noi va dam, (indiferent de costuri) voi ne sustineti! (sau macar va uitati in alta parte). Nimeni nu se uita la aspectele de oportunitate/sustenabilitate/echitate....

Offline f.cristi

- impozitarea Bisericii..
Cand Teodorovici a (mai) propus asta acum vreun an si ceva au sărit în sus unii...(si nu erau numai popii).

Offline toma

Uite Cristi, ca tot te plangi de dobanda bancilor la depozite si ai incredere in actuala Guvernare - poti ajuta bugetul si castiga bani cumparand titluri de stat!

Citat
Este vorba despre lansarea a trei emisiuni de titluri de stat Tezaur cu scadențe în 2, 3 și 5 ani la dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Dobanda e mai mare decat cea oferita de banci, nu platesti impozit... e drept ca in functie de inflatie s-ar putea sa nu fie cea mai buna afacere dar cum tu consideri performanta (sau cel putin asa am inteles) actuala guvernare eu zic ca poti face o fapta buna. Sa ne spui si noua de cat ai cumparat.

Citat

Titlurile de stat pot fi cumpărate:
între 4 și 22 februarie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului
între 4 și 21 februarie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural.
Veniturile nu sunt impozitate.

Potrivit Finanțelor sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat care sunt lansate în data de 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ariciul, Soimu

Offline shpeedy

Offline toma

Eram serios, nu-i nimic de ras.

Titlurile de stat sunt o unealta in care in mod obisnuit investesc bancile. E o forma de imprumut a statului care chiar daca aduce castig mic pe termen mediu este destul de sigura. Vorbim bineinteles de tari cu rating bun si economie stabila cu inflatie mica.
Pentru cine crede ca Romania (mai) este o astfel de tara ar fi o alegere buna pentru o investitie cu grad scazut de risc. Mai buna ca un depozit bancar.

Acum, ca propaganda sorosista spune ca pesedeul a facut praf ratingul de tara si ca Guvernul a atat de incompetent ca nici bancile nu mai vor sa le cumpere... tinta e populatia care nu crede astfel de minciuni.

Offline ariciul

Pe mine m-a coplesit propaganda asta sorosista astfel incat n-am curajul sa imprumut guvernul actual! (nici unul viitor n-as avea curajul) Din ce imi amintesc s-au mai emis pe parcurs astfel de titluri. Atunci (nu-mi amintesc cand) cred ca s-a cam batut lumea pe ele. Acum nu-s sigur ca va mai fi asa!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Hai sa va spun un lucru: daca asa avea bani , as lua cat mai multe. Asta pentru ca nu as fi investitor nici la bursa. Aici nu e nimic legat de PSD. Voi uitati ca :
-americanii au datoria aia imesa pentru ca ii doare la cot de cat din ea detin chinezii (sub 1% din total), ea este detinuta in proportie de peste 75% de populatia americana. Adica americanii bogati au hartii de valoare ca au imprumutat statul, care ia bani de la toti sa le dea dividente la cei care au imprumutat. O forma de redistribuire a valorii si modalitate de control cu dublu sens
- sunt 5 categorii de fonduri de investitii. Fondurile de pensii investesc cel mai mult, peste 50% din portofoliu in obligatiuni de stat  care sunt considerate cele mai sigure  si de aceea au cele mai mici dobanzi. Asta e aici, in Suedia. Nu functioneaza altfel in Romania, poate va amintiti ca am platit Suediei 840 milioane dolari  dupa caderea lui Ceasca pentru bunurile suedeze nationalizate in 1948...
Asta inseamna ca odata ce ai angajat ceva, esti bun de plata. Cu cat mai tarziu, cu atat mai mult. Pe cine loveste inflatia , este o buna intrebare. In general este decis politic cel ce plateste oalele sparte (daca devalorizezi moneda, platesc toti ce au furat doar unii, de exemplu).
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Soimu

Cine sa aiba curaj sa imprumute niste hoti cu patalama la mana?(adica chiar condamnati)...pai cum nimic nu mai e predictibil in RO, si respectivii scot ca la circ "iepurasii din palarie"=nenorociri care mai de care mai mari in toate domeniile, nu e imposibil sa le anuleze (titlurile de stat) sau sa le prelungeasca scadenta cu inca vreo 10 ani!...au facut atatea in ultimii 2 ani, ca eu nu mai am incredere!...
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip