Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700460 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Adică să nu mai fie asa permisiv si sa-si îmbunătățească mecanismele de supraveghere si control, corect ?

"Băncile din România au marje de câştig triple faţă de cele din zona euro, care au oscilat în ultimii ani în jurul a 2 puncte procentuale, conform datelor BNR."
Or fi si ăștia tot "pesediștii", vorba unui ilustru ?

Offline shpeedy

Spre deosebire de alte situatii in care veneam in discutie cu argumente factuale (dar care am vazut ca sunt ignorate, nemaifiind la moda pentru societatea romaneasca actuala), de data asta o sa merg pe feeling (cu riscurile de rigoare, daca se gandeste cineva ca asta ar fi un atac la persoana - ceea ce eu nu consider a fi cazul)...

@f.cristi: indraznesc sa spun ca ai o problema de perceptie asupra realitatii si de raportare la cei din jur daca tie ti se pare mai important faptu' ca un agent economic ce actioneaza pe piata libera comite ilegalitati mai mult de sleahta de infractori ce vor sa ingenuncheze justitia si sa schimbe sistemul de valori aferent unei societati normale doar pentru a scapa de inchisoare. Faptul ca averi de zeci-sute de milioane cladite pe furt nu au fost recuperate si re-investite in societate (in educatie, sanatate, infrastructura, sustenabilitate economica) nu va deranjeaza suficient incat sa vad macar un cuvintel despre asta.

De ce oare?
V-ati lasat cumparati cu niste mariri de salarii de nu mai vrea nimeni sa se mai gandeasca sa lucreze in mediul privat si pentru acele mariri ii pupati si-n c... si acceptati toate magariile (inclusiv conducerea de niste nulitati dpdv profesional, uman) fara sa mai ganditi daca este sustenabil sau nu sa fiti platiti decat cei ce produc valoare in tara asta (dupa cum se vede, nu este sustenabil, banii terminandu-se la un moment dat).
Lucrez de mai bine de doua decenii (primul job a fost o luna in vacanta de vara dintre a IX-a si a X-a la o firma de service si retele de calculatoare)  am inceput de jos (tras cabluri si raspuns la telefon in contact-center) pana la implementare de proiect de cateva milioane Euro pentru companii private din RO. Am avut proiect a carui implementare s-a tradus prin disponibilizarea a 25 de oameni (ce lucrau de o viata in companie), dar am nimerit, in alta companie, in care am fost eu cel re-structurat si a trebuit in doua zile sa decid ori sa plec din companie (cu doar un salariu compensatoriu), ori sa accept o degradare cu diminuarea a 20% din salariu - chestii d'astea se intampla in mediul privat si se numeste experienta din care tragi niste concluzii. Am acelasi nivel al veniturilor (pe care inca il consider multumitor) de mai bine de 5 ani, desi am schimbat 3 angajatori (din 3 domenii diferite de activitate) pentru ca sunt de parere ca - la 40 de ani - inca sunt in perioada de invatare. Si stiu ca o marire a salariului se obtine prin ceea ce poti oferi clientului (aka angajatorului), nu prin darea unui vot la niste alegeri sau cantat in struna. Cum ajungi sa oferi mai mult clientului? Prin auto-imbubatatire (studiu, castigat competente REALE, nu printr-o bucata de hartie). Si, in conditiile astea, vii tu sa-mi spui ca ies in strada ca sunt platit pentru asta sau alte tampenii d'astea. In ciuda experientei acumulate, spre rusinea mea, nu pot ajunge la nivelul de exigenta pe care ajungeti sa-l afisati pe acest forum vis-a-vis de dealeri, reparatori, asiguratori, banci, magazine etc. In ograda proprie va uitati dupa acelasi nivel de exigenta? Ca daca v-ati uita putin si ati ajunge la un nivel de dezvoltare prin forte proprii si munca cinstita, ati recunoaste o nulitate, un impostor, un borfas, si n-ati mai spune "Vad ca o tot dati cu PSD PSD". Dpdv al resursei umane, consider PSD-ul actual la cel mai jos nivel din ultimele 3 decenii - niciodata n-a avut atatia penali, atatia impostori, atatea nulitati cu drept de semnatura sub umbrela sa. Daca in aceste conditii tu inca te identifici cu Partidu' (sau pur-si-simplu gasesti scuze in favoarea lor), asta nu poate spune lucruri prea bune despre tine, nu crezi?!

Iar cu referire la faptul ca avem aceste discutii pe un forum auto (motiv care vad ca este adus cateodata in discutie de cei care nu vad oportunitatea unor asemenea discutii), as vrea sa punctez si aici cateva chestii:
- masinile mi-au placut de mic copil, chiar daca ai mei si-au luat masina pe cand eu aveam 16 ani;
- ma intereseaza masinile, ma documentez despre ele, le apreciez in genere, sunt multumit ca am ajuns sa lucrez in domeniu;
- am grija de troacele mele, le mentin cat mai ok posibil, chiar cu mici imbunatatiri pe alocuri;
- cu toate astea, in Bucuresti cel putin, am ajuns sa nu mai gasesc vreo satisfactie deosebita de a avea masina (pe cat posibil merg pe jos, cu metroul sau tramvaiul) - chiar si in momentele libere, Bucurestiul este o imensa parcare, in care nu faci decat sa consumi benzina, timp si nervi; fata de '89 avem de cel putin 10 ori mai multe masini, pe o infrastructura cel putin identica (daca nu chiar mai proasta/uzata pe alocuri); legea nu mai vezi ca mai exista cine s-o aplice (de ce oare?) - bineinteles ca tot melteanu' a ajuns sa aiba o troaca cu care sa-si miste curu' de colo-colo (ba mai nou, ma uit ca nivelul masinilor de TR - numar care pur-si-simplu a explodat in Bucuresti, alaturi de DB, GR, OT, GJ si alte judete de unde provin actualele "elite" ale tarii - a crescut, dar cine sa opreasca in trafic o masina de TR?!?!).
- pentru ca exista un deficit de forta de munca (antrenat de plecarile din tara, blocarea resurselor in sistemul bugetar, nivelul scazut al educatiei din RO etc), am ajuns sa am o problema la asigurare mentenantei (de imbunatatiri ce sa mai zic) masinilor in posesie - asta se vede si din diferite topicuri de pe site;
- toate astea, vrem/nu vrem, isi au cauza in alegerile facute de romani in decursul anilor, adica in politica, aceasta fiind deopotriva cauza si efect.

Ca o concluzie, dragi colegi simpatizanti PSD+ALDE (va stiti voi care sunteti), nu mai bine - inainte sa va dati cu parerea despre ce e bine si ce e rau in tara asta - mai puneti voi mana pe o carte, va mai cresteti putin nivelul ca indivizi?! Asta asa ca tot aveti bani in plus la salar...

Hai enicky - baga cu reportu' la moderatori... ;-)

LE: si nu, nu am o zi mai proasta (ba chiar dimpotriva) de am scris o asemenea postare - asta ca sa evit posibilele interpretari; am ajuns doar la concluzia ca pana cand nu vom ajunge sa evoluam cu totii - ca indivizi - sa putem duce discutiile la niveluri similare, nu putem pretinde ca avem puncte de vedere egal-valide. Iar faptul ca - atunci cand am ajuns pe acest forum - nivelul utilizatorilor (implicit al discutiilor) era superior celui actual, nu ma face decat sa sper ca vom reveni la acel nivel...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 01.Feb.2019, 12:12:07 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, ariciul, macold

Offline toma

Tu imi spui ca am o problema de percepție a realității, cand nu vezi bârna din ochii unora dar vezi paiul din ochii altora ?
Repet, aducerea în discuție doar a PSD-ALDE-ului nu face decât sa-mi spulbere orice idee de buna intentie si imparțialitate a interlocutorului, de parcă alternativele de până acum sau de acum sunt formate din feți-frumoși.
Sintagme de genul "coruptii noștri sunt mai buni decât coruptii lor sau hoții noștri fura mai putin decat hoții lor" la mine nu au ce cauta. Eu nu accept jumătățile de măsură.
Deci, în continuare, astept raspuns la intrebarea "Care sunt băieții buni" ca sa-i stiu si eu ?

LE la LE: imi place asta cu "evoluția indivizilor", dincolo de jignirea din continut. Dar e bine ca intotdeauna avem pretentii de la altii, dar noi, ca indivizi "individuali" sa nu ne schimbam .

Cristi, nu cred ca vei gasi partide "imaculate" pe nicaieri prin lumea asta. Daca asta astepti, perfectiunea, de la clasa politica, pentru a fi demna de a fi votata nu o sa votezi niciodata.
Eu ii aleg pe cei care pare ca vor face mai putin rau. Evident, asta nu ma scuteste de dezamagiri. Dar in momentul de fata, ce face PSD-ul sub conducerea lui Dragnea mi se pare foarte nociv pentru tara si inacceptabil. Tu poate consideri ca ei fac bine. Fiecare cu argumentele lui, argumente pe care incercam sa le discutam aici din pacate fara prea mult succes.

Ma uit pe "fluturasul" de salariu. Statul imi ia din prima 42% din salariul brut. Din ce ramane platesc impozite si TVA la tot ce cumpar, deci inca 19% se duc la stat. Ce primesc in schimb de banii astia? Tu esti multumit de ce primesti in schimb? Nu supermarketul, nici buticul din colt, nici bancile nu-mi iau peste 50% din banii facuti de mine, oferind atat de putin in schimb.

Ma intrebi cine sunt "baietii buni"? Pentru mine, in momentul asta, USR-ul. Cu toate bubele lor mi se par mult peste PSD-ALDE.
Ultimul lucru, facut de ei direct, pentru mine:
Citat
"Tribunalul București a decis suspendarea Regulamentului de încasare a taxei de habitat în Sectorul 2 al Capitalei, anunță USR într-un comunicat. Consilierii locali ai USR au atacat în instanță taxa instituită în cuantum de 159 de lei / persoană / an instituită de Consiliul Local al Sectorului 2, consiliu controlat de primarul PSD Mihai Mugur Toader."

Primarul PSD de la sectorul 2 a promis printre altele, in campania electorala, taxe zero de salubrizare pentru locuitorii sectorului 2. Evident o tampenie, dar lumea l-a votat inclusiv pentru asta.
Apoi, cu ajutorul majoritatii PSD din consiliul local, au introdus o taxa de 159 lei /persoana /an, taxa de habitat. Cea mai mare din Romania. Si care s-ar fi aplicat de la sugari la pensionari.
Ca fapt divers, primarul are domiciliu in alt sector al Bucurestiului, deci taxa nici macar n-ar fi platit-o.
Prin urmare actiunea USR mi-a economisit ceva banuti!

Si in Parlament incearca diverse chestii bune, evident fara succes. Ca sa dau doar un exemplu: cum a ramas cu initiativa "Fara penali in functiile publice"? Vezi tu PSD-ALDE (sau PNL) votand asa ceva in viata lor?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ariciul

T
Sintagme de genul "coruptii noștri sunt mai buni decât coruptii lor sau hoții noștri fura mai putin decat hoții lor" la mine nu au ce cauta. Eu nu accept jumătățile de măsură.
Deci, în continuare, astept raspuns la intrebarea "Care sunt băieții buni" ca sa-i stiu si eu ?

Eu nu caut "baieti buni", chiar nu stiu de ce insisti, pe mine ma intereseaza astia care au acum painea si cutitul in mana. De ce m-ar interesa ceva ipotetic cand de fapt trebuie sa vad ce se intampla acum si asta pana nu-i prea tarziu:

"Un sfidător ZERO lei pentru Autostrada A8 Ungheni-Iasi-Targu Mures în bugetul national pentru 2019. Dacă iși doresc așa mult un an furtunos - le promitem ca-l vor avea."
Din postarea cuiva de pe facebook. Adevarul e ca ma asteptam sa puna frana cat se poate la proiectul asta, Dancila a si declarat pe fata ca e impotriva.
Acuma pricepi de ce ma iau de pesedeu?
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Repet, aducerea în discuție doar a PSD-ALDE-ului nu face decât sa-mi spulbere orice idee de buna intentie si imparțialitate a interlocutorului, de parcă alternativele de până acum sau de acum sunt formate din feți-frumoși.
NU exista. Sunt una si aceeasi gasca care ne ia ochii  prin petardele care le e permite abaterea atentiei.
Voi nu realizati ca tara a fost condusa continuu de PSD , chiar si cand era in opozitie...Si mai  ales nu realizati ca "PSD" de fapt acopera pe toti care fac acelasi lucru, si nu separarile temporare intre indivizi care altfel fac afaceri pe spatele nostru impreuna...
« Ultima Modificare: 01.Feb.2019, 01:18:12 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: shpeedy, ariciul

Offline boga81

Este prima postare pe topicul asta. Probabil va fi si singura.
Sunt de acord cu Shpeedy ca PSD+ALDE 2017-2019 sunt cel mai mare rahat intamplat tarii asteia de la mineriade. Iar PNL nu e departe. Are destui scheleti in debara, gen Orban and co. Si pana nu va scapa de ei, tot un rahatel va fi. Dar in niciun caz asa de mare ca primii. Herr Klaus a scazut enorm in ochii mei pentru ignoranta cu care a tratat multe rahaturi ale astora.
Si acum urmeaza USR si Plus+. Am ajuns in ultimele luni sa tot aflu ca diversi prieteni s-au inscris in unul din ele. In Arges cel putin, toata structura de baza a Plus si USR e formata din prieteni carora le-a ajuns. Oameni corecti, din diverse domenii. CORECTI! Oameni in care am incredere. Chiar si in Bucuresti am aflat de prieteni inscrisi in cele 2 partide. Bravo lor! Ii voi sprijini cum pot. Cu strans de semnaturi, cu ce au nevoie. Eu stiu ce voi vota mai departe.
Iar acum sa revin la PSD. Daca pana prin 2016, final de an, puteam sa stau la masa cu un simpatizant PSD si sa incerc sa ii inteleg punctul de vedere, dupa toate cate au facut in ultimii 2 ani nu mai pot. Cum aud de PSD simt cum ma enervez si nu mai pot spune decat mu*ePSD! Nu mai am rabdare sa ascult nimic pentru ca simt ca mi se insulta inteligenta. Prea mult! Mint intr-un hal fara de hal. Cei din conducerea de acum sunt ultimele jeguri umane. Daca ar fi in economia privata nu i-as lasa sa vanda nici la un butic la coltul strazii, de frica sa nu fure buticul cu totul!
Sper doar ca am ramas destui oameni in tara asta, sa reusim sa scapam de ei la alegeri si astia sa ajunga la groapa istoriei, unde le e locul.
Evident, si la beciul domnesc!
P.S.: intr-un fel, les putea si multumi. Am ajuns sa citesc despre legislatie, macroeconomie si tot felul de chestii care nu ma interesau pana acum, doar ca sa inteleg ce rahaturi fac. You know, personal development and sh*t. Ceea ce le doresc si simpatizantilor #PSDestiomizerie

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: shpeedy, toma, ariciul, Costique

Offline toma

@Costique pe cineva trebuie sa alegi, in speranta ca daca nu face bine macar sa nu faca mult rau.

In momentul in care voi pierde orice speranta ca se mai poate face ceva voi pierde si motivatia de a mai ramane in tara. Exact ca in titlul topicului: "unde probabil va creste si copilul meu!". Daca nu se poate face nimic de ce sa-i cresc aici? Ca sa nu aiba viitor?
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline f.cristi

Ba as vrea sa stiu care sunt băieții buni pt. ca sa-i înlocuim pe băieții rai care fac nasoale.
Useriștii (ca sa parafrazez un celebru) sunt pt. mine niște iluștrii necunoscuți si nici prin activitatea lor parlamentară și extraparlamentară nu mi-au creat impresia ca ar putea tine "frâiele" acestei țări. Asa, doar ca sa ne aflam in treabă si sa mai incercam in experiment pe pielea noastra (gen guvernarea Ciolos)...

Offline toma

Cristi si enicky, cred ca din cauza fluxului rapid de postari ati pierdut postarea mea de aici

Pe tine @enicky te intereseaza in mod direct, fiind locuitor al sectorului 2.

Offline f.cristi

N-am pierdut; ti-am raspuns despre USR.
Apropos de fluturașul de salariu, înainte de cifra aia de 41.5%, cat aveai ?