@toma tu citesti presa care vrei, dar dupa ce-am citit postarea ta am avut instant cateva...sentimente :
Primul gand a fost unde sa virez cei 2% din impozit, catre SCR, Romgaz, Orange, OMV sau alta companie lovita greu de psd....
- OMV ezita sa investeasca in extragerea gazului din M.N. Chiar CREZI?!
- Operatorii de telefonie mobila anunta ca trecerea la 5G este imposibila : sunt convins ca nu vor rata licitatia de 5G asa cum n-au ratat-o nici pe cea de 4G
- Auzi interpretare : se descurajeaza bussines-ul romanesc(de Stat) in favoarea importului de gaz rusesc !
A avut cineva curiozitatea sa citeasca articolul citat? Eu stiu ca atunci cand pretul scade sau ramane stabil, cantitatea vanduta creste, dar aici este alta aberatie : nu mai citez tot articolul, doar inceputul si finalul .
"
În termeni de profit, şeful Romgaz previzionează o scădere cu 420 de milioane de lei faţă de 2018.......................
Plafonarea preţului la gaze la 68 de lei/MWh, la care este obligată şi Petrom şi Romgaz, de la data de 1 aprilie, potrivit OUG 114, reduce dramatic veniturile, pentru că acest preţ este cu mult sub cel la care se vinde acum gazul.
Romgaz este afectată şi de noua taxă impusă tuturor companiilor energetice pentru fiecare activitate licenţiată de ANRE. Compania va plăti practic 2% din aproae toată cifra de afaceri,
În ciuda scăderii masive a profitabilităţii, compania de stat estimează o creştere a producţiei de gaze în acest an, "o creştere semnificativă a producţiei, prin exploatarea noilor capaităţi de producţie puse în funcţiune în perimetrul Caragele", după cum a spus Volintiru. "[/u]
Deci scad veniturile companiei, pentru ca nu mai creste pretul cat estimau ei, dar in acelasi timp spune ca estimeaza o crestere a productiei, ceea ce este normal, daca nu mai cresti pretul.
Oare cat de naivi ne cred aceste publicatii, de ne arunca atatea gogosi ?!! Dar se pare ca suntem multi.... Ia uite de ce nu putem noi dormi la noapte, practic populatia este terorizata ca nu mai creste pretul la gaze, ca nu stim daca trecem la 5G, etc.
Daca intr-un singur articol, afirmatiile se bat cap-in-cap, dar-mi-te in "analiza asupra efectelor dramatice".....
Nu stiu, cred ca ar trebui facuta o petitie pe care s-o semnam toti, in care sa cerem sa se creasca lunar pretul la gaze, apa, si curent, chiar si al benzinei, dobanzile la banci
sa ramana pe la 10%, iar robor sa
se stabilizeze si el pe la 5-6%.
Economia nu duduie, psd administreaza mediu cu frecvente caderi in foarte slab, dar nici nu pot crede aberatiile scrise de copii dornici de afirmare si de "vanzare/vizionare" a stirilor/site-urilor.