0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
După cum am exemplificat mai sus, nici in cazul meu in relatia cu comercianții nu e primordial prețul. Prefer să plătesc mai mult dar sa fiu respectat si tratat ca atare. Un exemplu foarte simplu: cand in piata mi se da peste mână cand imi aleg eu roșiile sau sunt păcălit si jumatate din mere sunt stricate, atunci prefer să merg în market.
Numar pe degetele de la o mână buticarii de care sunt/am fost multumit.
”Carrefour România a recunoscut fapta, beneficiind astfel de o reducere a amenzii. Amenzile aplicate de Consiliul Concurenţei se virează integral către bugetul de Stat”, se arată în comunicat.
Repet. Cum încearcă statul sa introducă niște reglementări mai stricte, cum sar unii de c.oada in sus de 2 metri, si in general sunt ăștia veniti de afara.[...]
Exemple de reglementări cu care sunt de acord: taxa clawback la medicamente, taxa pe "lacomie".
Prin tot soiul de modificări legislative greu de explicat, guvernul a reușit, în cele din urmă, să crească substanțial importul de gaze rusești. Astfel, în noiembrie anul trecut, importul de gaze din Rusia a fost cu 45% mai mare față de noiembrie 2017. Prețul de import a crescut, de asemenea, cu 40%. Ordonanța 114 a agravat problema. Curios, nu, cum guvernul dlui Dragnea descurajează businessuri din România, chiar de stat (Romgaz e de stat) dar sprijină afaceri din Rusia, nu?
Rețineți și asta: “Cifra de afaceri a companiei Romgaz, unul dintre cei doi producatori de gaze din România şi singurul deţinut de stat, va scădea în acest an cu 20-25% faţă de 2018 din cauza OUG 114, care prevede plafonarea preţului gazelor la 68 lei/MW începând cu 1 aprilie 2019. Declaraţia a fost făcută de directorul general al companiei Adrian Volintiru. În termeni de profit, șeful Romgaz previzionează o scădere cu 420 de milioane de lei față de 2018.” Companie de stat, cifră de afaceri mai mică, profit mai mic, taxe mai mici… Frumoasă împușcătură în picior.
OMV ezită acum să mai investească în extragerea gazului din subsolul românesc al Mării Negre. “În România, unde am descoperit un mare zăcământ offshore de gaze, nu vedem politicile adecvate unei investitiții de multe miliarde de dolari. Avem nevoie de un regim fiscal și de reglementare stabil pentru a putea lua decizia finală de investiție și, momentan, ne chinuim acolo”, a declarat recent un reprezentant al companiei. În acest context, “GAZPROM… este cea mai de încredere sursă de aprovizionare de gaze.” Din nou, rușii. Bravo, PSD, înțelegem din ce în ce mai bine care e programul guvernamental “din scoarță-n scoarță”.
Operatorii de telefonie și date mobile anunță că trecerea la 5G devine imposibilă, în condițiile în care, prin OUG 114, guvernul a stabilit prețuri minimale de licitație pentru alocarea de spectru care depășesc 60% din valoarea investițiilor tuturor companiilor telecom dintr-un deceniu întreg.
Bomboana pe colivă: statul nu mai reușește să se împrumute de pe piața internă. După ce a sărit degeaba spre struguri câteva luni la rând, ministrul Teodorovici se declară acum scârbit de cât de acri sunt. “Nici n-aveam nevoie, că avem rezervă”, zice el. Care e situația reală? “Necesarul de finanţare în 2019 este de 14,7 miliarde de euro, fondul tampon de 5,8 miliarde de euro”. Deci în mai puțin de 5 luni rămânem în curul gol.
CDR (Coaliția pentru Dezvoltarea României): “Cifrele macroeconomice solide obținute cu greu după restructurarea din perioada 2011-2015 și o economie globală și europeană puternice, au acționat ca un scut pentru unele dintre măsurile Guvernului care au creat dezechilibre în unele domenii din mediul privat in România. De data aceasta, măsurile introduse de OuG 114 aduc schimbări masive, structurale, ce pot avea impact grav în întreaga economie cu implicații pentru fiecare cetățean.” Citiți aici întreaga analiză asupra efectelor (dramatice) pe care le vor avea politicile guvernamentale.