Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700424 ori)

0 Membri şi 13 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online NicNic

In concluzie, nu am pretentia de la marii jucatori straini de piata din Ro decat sa aplice aceleasi practici ca in tara lor de origine.

Le vor aplica atunci cand vor avea cumparatori de acelasi tip cu cei din tara lor.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline f.cristi

De aseara sunt bombardat cu mail-uri de la un importator auto: mare reducere la masini lichidare de stoc - aproape 10000 Euro. Cum sunt in cautarea unei masini imi zic: acum e momentul. De fapt care e smecheria: scrie mic, jos, "fara TVA". Daca aplic TVA-ul imi iese aproape fix pretul pe care il stiam de 6 luni de zile (cu 74 Euro mai mic). In prostia si disperarea lor au uitat sa scoata vechea "oferta" de pe site. Partea distractiva e ca e mai scump cu aproape 1000 de Euro decat varianta noua, de 2019.  =))
Astia n-ar merita si ei o amenda ?

Le vor aplica atunci cand vor avea cumparatori de acelasi tip cu cei din tara lor.
Adica ?
« Ultima Modificare: 31.Ian.2019, 11:57:09 p.m. de f.cristi »

Online NicNic

Adica noi suntem fraierii care cumpara de la ei.

Pentru ca nu suntem educati sa cumparam. Si nici nu ne gandim. Sau sa ne pese macar.

Desteapta-te romane!

Offline f.cristi

Si ce putem face ? Bun, intri in market si zici "de azi nu mai vreau sa fiu fraier". Si, ce faci, cum procedezi ?

Offline enicky

Citat
Daca tu ai nevoie de explicatii suplimentare la asa o stire...
     ...si urmeaza zeci de randuri de explicare si exemplicare. Ce sa mai inteleg... exact ca in politica ! :-j
Citat
Consiliul Concurenței a amendat... principalele trei lanțuri de supermarketuri – Auchan, Carrefour și Cora – precum și patru companii producătoare sau distribuitoare de alimente... Motivul amenzii drastice este fixarea prețurilor între retailerii Auchan, Cora și Carrefour și furnizorii acestora, în perioada 2010-2016.
    Dupa vreo saispe ani de comert, aproape ca imi vine sa rad : a descoperit si Consiliu Concurentei ...apa calda !
 Pai sistemul bazat pe intelegerea celor doi, merge asa inca de prin anii 2000 ! Furnizorul vine cu marfa si iti comunica pretul de intrare si pretul maxim de vanzare. Mai jos poti sa te duci, dar mai sus, nu. Si te si verifica. Dar se poate si invers, sa-ti impuna un pret minim! Dar cine se duce mai jos? Nimeni, binenteles. Si afara de asta te lasa si cu plata la vanzare si cu banii lui achiti alta marfa si astfel te dezvolti. Producatorul stabileste pretul produsului in functie de cantitatea ceruta, deci un magazin mic neavand putere si spatiu cumpara cantitati mici si astfel e obligat sa achizitioneze la preturi mari.
   Amenzile astea trebuiau date inca de pe atunci, acum e tardiv.
   Primii care ar trebui sa sanctioneze supermarchetul, ar trebui sa fie clientii. Dar noi suntem prea gurmanzi  ca sa mergem in magazin cu lista de cumparaturi in mana, si prea lenesi ca sa schimbam magazinul.
    Si scuzati, pana la aparitia supermarcheturilor, n-am avut de unde sa ne aprovizionam?! Ba eu cred ca da, dar ei impreuna cu noi am  eliminat magazinele romanesti!
  Sunt convins ca unii dintre noi nici nu mai stiu unde/ce este o piata ! Stiu doar piata lidl, auchan, etc.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online NicNic

In primul rand, sa ai taria sa refuzi sa mai cumperi dintr-un magazin din care nu iti convine.
De exemplu, sa le lasi un carut de cumparaturi pe banda, dupa ce le-a scanat deja, iar tu ai stat 25-30 minute la coada de la casa ...
Desteapta-te romane!

Offline f.cristi

noi suntem...prea lenesi ca sa schimbam magazinul.
Si la care sa mergem ? La partenerul de cartel ?
Iti dau un exemplu (pe care l-am vazut si la pietari) de intelegere intre doua magazine. Au fiecare banane de vandut. Au doua tipuri de intelegere:
- fie vand amandoua cu 5 lei/kg
- fie o saptamana unul vinde cu 4 lei si celalalt cu 6 lei,  apoi invers (si clientul va musca "momeala" cu "dincolo e mai ieftin")
De fapt, in oricare din variante, esti in "jocul" lor.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Voi chiar nu vreti sa intelegeti ca asta este un fum pentru cine nu se prinde? Cati dintre voi au vandut vreodata ceva prin magazinul altuia? Cum ati facut pretul? Ce dracu! Vi l-a vandut ala mai ieftin, ca nu se vindea? Ce inseamna intelegeri? Ce inseamna cartel? La ce? La cipsuri? Chiar asa? Voi nu vedeti ca sunteti prostiti pe fata? Voi chiar nu stiti comertul? Luati toate petardele PSD-iste si le inghititi, mai sa va omorati pentru ele? De ce nu i-a luat pe aia de la Apple ca au preturi fixe si castiga 200% din produs? Ai? Nu vedeti ca va prostesc pe fata si voi credeti toate prostiile lor?!!!
Toata chestia asta este "facem si noi ceva!"! Asa cum statul are cateva mii de experti care modifica normative in fiecare an ca sa-si justifice salariile fenomenale pe care le au (corpul expertilor de la ministerul finantelor costa milioane de euro)!  Voi nu stiti ce este statul, ce bani se invart, ce spagi se dau...va uitati prea mult la TV si la "analisti"...ce sa mai zic de "jurnalisti"...
Si inca ceva pentru "impatimiti": banii aia tot noi ii platim !!! La fel cum toate spagaturile guvernului cu ordonante se vor duce in preturi si vor fi luate din buzunare, nu da nimeni nimic degeaba...pomana doar o primesc, si doar unii...restul - la munca!
« Ultima Modificare: 01.Feb.2019, 12:53:14 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: toma

Online NicNic

Chiar nu are rost sa discutam scenarii. Cu banane...

Asa cum blamam formarea preturilor de cartel, de ce sa nu blamam preturile reglementate? Pentru ca statul are voie sa decida?
Si oamenii sau entitatile juridice nu?

Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: shpeedy, toma

Offline toma

Aceste MARI companii (nu vorbim de cartelul pietarilor din piata centrala) au actionariate si manageriate din niste state care ne dau noua diverse lectii de morala, pe justitie, pe politici fiscal-monetare si economice...Sunt curios daca in tarile de origine sau prin alte state nonbananiere europene au astfel de practici. Eu n-am auzit.

Cine dau lectii de morala? Actionarii si managerii companiilor sau tarile vestice? Nu cred ca sunt acelasi lucru.
Eu cred ca motivul pentru care au respect mai mult fata de cetatenii vestici nu este unul de ordin moral ci practic: acolo statul isi face mai bine treaba, sunt controlati mai des, scapa mai greu cu o spaga la functionari, amenzile sunt mai mari.

Tinutul cozii pe sus, "sa nu ne spuna ei noua ca nu facem bine pentru ca nici ei nu sunt mai breji", nu-si are multa acoperire avand in vedere cate mai avem de invatat si de pus la punct la noi in tara. Nu zic ca orice vine din vest trebuie inghitit pe nemestecate dar "mandru de a fi roman" trebuie construit prin munca si etica, nu doar strigat.

Avand in vedere si cele spuse mai sus nu, nu-mi pare rau deloc de buticurile de la coltul blocurilor. Nu m-am simtit niciodata respectat, conditiile in general sunt insalubre si, cel mai important, iesi mai jecmanit decat o fac market-urile amintite.
Fiecare cu experientele lui. Eu ma simt foarte bine la magazinul de la parterul blocului: angajatii sunt politicosi, patronul (vecin cu mine) isi face mereu timp sa salute si sa schimbam cateva cuvinte, ma intreaba lumea ce mai fac copiii, ma anunta ca nu e cazul sa cumpar paine pentru ca a fost sotia mai devreme. Poate bere sa iau totusi ca ea nu a luat  :-))
Si nu e singurul exemplu: la piata am cam aceiasi oameni de la care cumpar - experiente testate in timp si filtrate: de la asta da, de la asta nu!

Ti-am explicat de ce consider eu ca nu pretul este mereu factorul cel mai important cand faci cumparaturile. Ajutarea afacerilor din cartier se traduce in oameni mai avuti (fie ca vorbim de proprietari fie ca vorbim de cei care primesc de lucru) iar asta se traduce intr-un cartier mai frumos si mai sigur (la un moment dat).
Tot "buticarul" e cel care da pensionarului ceva "pe caiet" pana ia urmatoarea pensie, nu supermarket-ul.

Nu sunt toti de soi, unii nu stiu sa tina o afecere si inchid repede, altii se poarta urat cu angajatii care la randul lor ii fura si iar inchid repede sau se chinuie, altii te fura la cantar - merge vestea in cartier si tot ajung sa inchida. Dar generalizarile astea pe care le faci tu, cum spuneam, nu mi se par corecte.

Cred ca e foarte obositor sa traiesti cu atitudinea: "toti vanzatorii sunt hoti, incearca sa ma faca, noroc ca sunt eu mai destept si nu ma las pacalit".

In concluzie, nu am pretentia de la marii jucatori straini de piata din Ro decat sa aplice aceleasi practici ca in tara lor de origine.
Nu o vor face decat atunci cand vor fi obligati de autoritatile statului, la fel ca in tara de origine.

Cristi, tu ai prieteni apropiati care au afacerea lor? Afacere care sa nu fie cu statul? Daca da, stai de vorba cu ei mai mult. Daca nu, fa-ti. E posibil sa ti se mai schimbe perspectiva.

PS  E foarte posibil ca intuitia colegului @Costique sa fie corecta iar actiunile Consiliului Concurentei in acest caz sa fie doar propaganda pesedista. Vom vedea la finalizarea proceselor.
      Reacția Cora după amenda primită de la Consiliul Concurenţei

Citat
        Respingem categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei care a luat această decizie fără o minimă analiză economică, deşi regulile de concurenţă nu pot fi aplicate în absenţa identificării şi evaluării realităţilor
        economice. Acuzațiile aduse de autoritatea de concurență se întemeiază exclusiv pe prezumțiile acesteia nesusținute din punct de vedere probatoriu. La dosarul de investigație nu există nicio dovadă din
        care să reiasă că societatea noastră ar fi săvârșit fapta anti-concurențială pretinsă de Consiliul Concurenței.

« Ultima Modificare: 01.Feb.2019, 08:34:10 a.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy