0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Vin si la noi, mai ales dupa ce redobandesc cetatenia romana. Unii raman, majoritatea o zbughesc spre Occident si concureaza cu ai nostri "masteranzi in bancomate".
nu numai in țările sărace
Tari sarace? Like in Africa/South-East Asia?
Weltanschauungen-ul... Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Consiliul Concurenței a amendat cu o sumă totală de 87 milioane de lei (18,8 milioane de euro) principalele trei lanțuri de supermarketuri – Auchan, Carrefour și Cora – precum și patru companii producătoare sau distribuitoare de alimente, potrivit unui comunicat al instituției conduse de Bogdan Chirițoiu. Motivul amenzii drastice este fixarea prețurilor între retailerii Auchan, Cora și Carrefour și furnizorii acestora, în perioada 2010-2016.Consiliul Concurenţei a constatat că în anumite cazuri preţurile de vânzare la raft nu se stabileau conform regulilor de piaţă prin raportul dintre cerere şi ofertă, ci furnizorul şi retailer-ul stabileau un pret fix sau minim pentru revânzarea produselor către consumatorul final. Această practică conduce la preţuri mai mari pentru consumatorul final, retailerul neputând să scadă preţul sub limita stabilită cu furnizorul.Companiile sancționate sunt:1. Auchan Romania SA 36.563.004 lei (7,84 milioane euro)2. Carrefour România SA 26.995.645 lei (5,79 milioane euro)3. Romania Hypermarche (Cora) SA 12.410.834 lei (2,66 milioane euro)4. Quadrant-Amroq Beverages SRL 5.984.053 lei (1,28 milioane euro)5. Star Foods EM SRL 3.930.920 lei (843.599 euro)6. Strauss România SRL 1.785.767 lei (383.236 euro)7. Nelson Prod SRL 43.113 lei (9.252 euro)
Quadrant Amroq Beverages (QAB) este o companie producătoare de băuturi răcoritoare din România. QAB este îmbuteliatorul și distribuitorul Pepsi (din 1992), Prigat (din 1994), Lipton Ice Tea, Kick și al apei minerale Perla în România și Republica Moldova.Compania deține o fabrică de sucuri la Covasna și una la București. QAB mai are o fabrică pentru producția de doze metalice, în Caransebeș, și o fabrică pentru apele minerale Perla, la Sâncrăieni.În iulie 2006, PepsiCo a preluat controlul companiei, pentru suma de 98 de milioane de dolari (80 milioane euro)
Star Foods este o companie din industria alimentară din România. Compania deține o fabrică de chipsuri și alte snacskuri sărate în orașul Popești-Leordeni (județul Ilfov). Star Foods Romania a fost achiziționată de PepsiCo în noiembrie 2004. Este cel mai mare producător de chipsuri din România. Deține marca de chipsuri Lay's. Compania desfășoară și activități de distribuție pentru alți producători alimentari, cel mai mare partener fiind Chipita. Chipita este cel mai mare jucător pe segmentul croissantelor ambalate din România, cu brandul "7 Days".Star Foods și-a început activitatea în România în 1993, inițial cu distribuția, dar ulterior a început și producția. În 1999, compania a vândut linia de croissante companiei elene Chipita. În Bulgaria, Star Foods a achiziționat la începutul lui 2008 un producător local de semințe și alune ambalate, Penelopa.
Strauss (fostă Strauss-Elite) este o companie internațională din industria alimentară, cu sediul în Israel. Grupul a rezultat în urma fuziunii, în 2004, a companiei Strauss, cu activități în industria alimentară, cu grupul israelian Elite, grupul fiind redenumit în Strauss în anul 2007. Compania produce cafea, băuturi pe bază de lapte, sucuri de fructe, precum și snacks-uri și dulciuri.activează pe piața cafelei de peste 80 de ani și este prezent în 13 țări.Compania este prezentă și în România, unde deținea o cotă de 33% din piața de cafea în august 2008, cu brandurile Elite și Selected. Este cel mai mare jucător de pe piața autohtonă a cafelei, iar în anul 2008 a lansat și lanțul de cafenele Doncafe Brasserie&Espresso Bar. Brandul DonCafe a fost cumpărat de grupul Strauss în mai 2008 de la compania italiană Doncafe. Elite România a fost înființată în anul 1995, când a investit în construcția unei fabrici de procesare a cafelei în București.
NELSON PROD SRL - firma din Timisoara, producator de inghetata si lipie libaneza.
Pe o piata financiara "bananiera" sau din "jungla salbatica" a Romaniei mecanismele teoretice ale economiei de piata nu au aproape nimic de-a face cu realitatea.
Si da, ma deranjeaza foarte mult cartelurile, monopolurile si intelegerile.