Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700381 ori)

0 Membri şi 11 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Declarație de presă a purtătorului de cuvânt al BNR cu privire la Comunicatul Ministerului Finanțelor Publice
25.01.2019
Banca Națională a României este implicată permanent, cu atât mai mult în aceste zile, în elaborarea și aplicarea politicii monetare și a politicii de curs de schimb, în conjunctura determinată de factori interni și internaționali.

În acest context, BNR își dorește, ca și până acum, "o cooperare loială cu Ministerul Finanțelor Publice pentru armonizarea politicilor fiscale și monetare în beneficiul cetățenilor și al mediului de afaceri".

O asemenea colaborare presupune însă o consultare prealabilă a BNR atunci când sunt adoptate decizii care afectează politica monetară a băncii centrale și stabilitatea financiară a țării.

Sursa
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Leutz

In timp ce forumurile de profil (auto  :-))) duduie de joc de glezne despre diversele petarde din mediul mai mult sau mai putin virtual, zilele trecute liderii PSD au scapat porumbelul…

"Rezerva Romaniei e pe la dublul masei monetare aflata in piata. De ce nu arunca BNR jumate din ea in piata sa stabilizeze...blablabla, blablabla, blablabla?"

E clar asadar ce urmeaza dupa preluarea controlului asupra BNR. Se inchide triunghiul: fonduri dezvoltare regionala (un partz de cateva miliarde E, deja hacuit) - fond suveran de investitii (vreo duzina de miliarde in curs de hacuire) - tezaur national (fara numar, pana la adanci batraneti).

Or fi scapat porumbelul din greseala? Sau e mesajul discret catre:
- cei care-i tin in (inca) viata si in pozitii ca taxa de protectie si camata corespunzatoare celor 2+ ani de intarziere vor fi in curand achitate...
- sacalii mai nehotarati din curtea proprie, care inca n-au pus umarul la praduit, ca au avut nasul infundat si n-au simtit cum trebuie mirosul de sange...

Eu unul n-am treaba cu condamnarile lui nu-stiu-cine sau cu pensia lu' maica-mea sau cu mortii cu zile din spitale sau cu procentul monstrous de analfabeti functionali sau cu emigrarea si depopularea din ce in ce mai rapida a tarii. Mica mea problema e … unde se duc banii de data asta? Pentru ca e un aspect extrem de important.

Eu as paria pe (1) statele din zona orientului mijlociu, prin interpusi cvasi-legitimi si/sau (2) crima organizata din zona Mediteranei de est. Ma tem ca in momentul de fata conectarea la Rusia, asa cum dulce se alinta adversarii PSD cand ii ataca pe Dragnea & Co. cu vata pe bat si batoane de ciocolata, chiar ar fi sampanie cu caviar in comparatie cu conectarea la cei care-i tin lui Dragnea perfuzia cuplata.

Ma tem ca peste secole, in cartile de istorie, momentele post 1918 (tezaurul) si post 1945 (teritorii instrainate, foamete acasa) vor fi trecute ca momente de huzur pentru natiunea romana, fata de urgia care va urma celor ce se intampla acum.

Si tot pentru ca mie imi plac problemele astea mici, nu ma bag la cele mari, eu pariez pe pierderi teritoriale si de suveranitate intr-un viitor 'accesibil' noua, astia aflati la varsta maturitatii, ca urmare directa a jocurilor facute de papusarii actualei guvernari.

Imi recomandati o casa buna de pariuri unde sa inregistrez cele doua 'predictii'?   :D. Dar de pariuri sa fie, nu de nebuni  :D.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: NicNic, toma, Soimu

Offline macold

Referitor la dobanda la credite, la noi e cum e pentru ca tine! Si adevarul e ca suntem destul de conservatori (si eu, evident).
Acum nimeni nu ne impiedica sa ne tinem economiile / sa avem conturile la orice banca din UE. poate ca sunt mai mari costurile de administrare, dar si dobanzile la credite sunt rezonabile. Dar... din ce mi-au spus prietenii din D, dobanda data de banci la depuneri e cvasinula. Si la ei banii se devalorizeaza datorita inflatiei daca ii tii in banci pe o dobanda mica.
Acum, ce sa spun? Nu stiu ce invarte in momentul de fata isarescu, dar din cate am auzit este meritul Bancii Nationale ca am avut totusi o politica macroeconomica care nu a tinut cont de politicieni, adica de cei care erau la butoane.
Dar ma tot gandesc cu tristete: oare chiar se va alege praful de Romanica noastra? Nu teritorial, dar economic e suficient. Dupa ce am distrus toata economia de dinainte de '89, acum o refacem cu multa mandrie, dar cu incetinitorul, ca doar trebuie sa mearga importurile, nu-i asa? Si sa stiti ca am N dovezi ca nu strainii ne-au distrus economia, ci noi, prin management voit destructiv (faimoasele firme capusa ale managerilor) sau prin furturi...
Partea tragica este ca si in situatia in care ar vrea sa refaca niste fabrici, nu mai au forta de munca calificata - s-a pensionat sau a emigrat. In scolile profesionale de azi (care scoli?) nu cred ca se mai invata mare lurcru.
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

Stirea este interesanta, dar faptul ca n-ai comentat-o este pasibil de pedeapsa. :-)) Nu stiu de ce, dar simpla postare a titlului subliniat mi-a amintit subit de situatia mea de anul trecut... :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Daca tu ai nevoie de explicatii suplimentare la asa o stire, asta in cel mai rau caz spune ceva despre tine, nu crezi?!

Numărul nașterilor a scăzut în Ungaria în primele 11 luni din 2018 față de perioada similară din 2017, în ciuda politicilor pro-nataliste ale guvernului Orban... Numărul de nou-născuți a scăzut de la 84.000 la 82.500, criza demografică fiind alimentată de emigrație și de îmbătrânirea populației.

Ce ne poate spune chestia asta? Ne poate spune ca - in ciuda unor masuri care sa creasca natalitatea (exceptand solutiile agresive, de forta extrema, gen legislatia care interzice avorturile) - intr-o societate in care oamenii se simt ingraditi, fara perspective de viitor, oamenii nu vor procrea...

Eu as paria pe (1) statele din zona orientului mijlociu, prin interpusi cvasi-legitimi si/sau (2) crima organizata din zona Mediteranei de est. Ma tem ca in momentul de fata conectarea la Rusia, asa cum dulce se alinta adversarii PSD cand ii ataca pe Dragnea & Co. cu vata pe bat si batoane de ciocolata, chiar ar fi sampanie cu caviar in comparatie cu conectarea la cei care-i tin lui Dragnea perfuzia cuplata.

Pai sa vedem - ar putea fi:
- Rusia - tinand cont si de legaturile lui Valcov, eminenta cenusie a PSD zilele astea, cu Maica Rusia (Slatina - ALRO), si de desele vizite ale unor reprezentanti de seama ai Romaniei in Rusia; pe de alta parte, Rusia cam sufera de criza de lichiditati pentru a se arunca la speculatii si, la o adica, prefera subjugarea unei tari prin alte metode, cum ar fi dependenta energetica (vezi Germania, Rep. Moldova).
- China - desi sunt dornici sa-si stabileasca capete de pod in Europa/UE, Romania fiind un candidat nesperat pentru asta, exista riscul sa se calce pe bataturi cu Rusia si cred ca evita sa faca asta;
- tarile arabe - ca tot au fost vizite si p'acolo, si exista si disponibilitate financiara;
- Turcia - la fel ca tarile arabe, dar s-ar putea sa fie scarbiti de experienta cu Ponta si, din aceasta cauza, pragmatici in privinta romanilor.

Dupa cum se vede numa' tari-de-tari, cu "democratii" adevarate (NOT).

Si tot pentru ca mie imi plac problemele astea mici, nu ma bag la cele mari, eu pariez pe pierderi teritoriale si de suveranitate intr-un viitor 'accesibil' noua, astia aflati la varsta maturitatii, ca urmare directa a jocurilor facute de papusarii actualei guvernari.

P'asta recunosc ca n-am prins-o... Cine ce sa mai vrea de la noi - ca teritorii ma refer? Mai ales ca in sec. XXI, controlul se poate exercita mult mai discret...

Singura chestie pe care as putea-o vedea ar fi ruperea Transilvaniei de RO (nu neaparat in bratele HU, atata vreme cat acolo se contureaza o autocratie, cu discurs antieuropean, pe cand populatia transilvaneana este destul de pro-Europa).

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 31.Ian.2019, 07:29:19 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Utilizator_Anonim

Hai c-ai dat-o de gard @speedy, ce treaba are politica cu procreatul 😂😂
Declinul demografic al ungurilor e mult mai vechi, de cel putin 40 de ani.
Iar cu natalitatea te contrazic, vezi tarile sarace acolo e natalitate pozitiva, pe romaneste puiesc in draci.
La unguri ca si in restul tarilor din vest fenomenul asta e vechi, imbatranirea populatiei generata de natalitatea scazuta si nu are nicio legatura cu regimul politic.
« Ultima Modificare: 31.Ian.2019, 09:15:02 a.m. de toma »
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline f.cristi

Corect.
Nu mai găsesc acum articolul/studiul care concluzionează că, în perioadele de criză economică/recesiune nu numai in țările sărace, natalitatea e mai mare decât în perioadele de creștere economică.

Offline shpeedy

Tari sarace? Like in Africa/South-East Asia?

Daca acesta este gradul de comparatie la nivel de populatie (cat-de-cat) educata si al accesului la metode de contraceptie, imi cer scuze pentru interventie...

Totusi, daca pe aceste principii mergeti, parerea mea e ca situatia e mult mai grava - asta ar putea inseamna ca - in ciuda activitatii de procreere a romanilor de o anumita etnie - natalitatea a scazut, semn ca natalitatea etnicilor romani este si mai rau in buda...
Interesant o sa fie de observat comportamentul populatiilor asiatice (vietnam, thailanda etc), aduse ca infuzie de resurse umane (in crestere de la an la an), vis-a-vis de acest subiect...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Utilizator_Anonim

Hai pe bune chiar intrebi asta? 😂😂
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp