Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700361 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline f.cristi

Deci cele furnizate de INS.
A, te-a amuzat pokerul Dragnea-Orban-Danca.

Offline NicNic

[...]
A, te-a amuzat pokerul Dragnea-Orban-Danca.

Da. Fiindca merg la cacealma. Sunt chiar amuzanti.
Crezi ca vreunul dintre ei este sincer sau corect in jocul lor?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline toma

@f.cristi, eu pun un citat cu o explicatie cu subiect si predicat asupra unei acuzatii facuta de pesedei, tu imi spui ca e prea tehnica si nu intelegi, eu ma ofer sa-ti explic partile care iti eluda si tu vii cu o afirmatie generalista care excede cu totul subiectul in sine.

Concluzia te las pe tine sa o tragi.

In rest, sa ne mearga masinile bine, sa ne duca pe fiecare pe drumul lui.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Soimu

Offline f.cristi

acuzatii facuta de pesedei
Cand introduci astfel de termeni, ca Dragnea, ca nu stiu cine, crezi ca mai poti fi credibil si "suspect" de impartialitate ?

Mai e unul cu "pesedistii" in gura toata ziua.

Da. Fiindca merg la cacealma. Sunt chiar amuzanti.
Crezi ca vreunul dintre ei este sincer sau corect in jocul lor?
Nu am certitudinea asta (si nici voi nu o aveti); probabilitatea de cacealma e foarte mare.
Ma gandesc insa, logic, ca cine e la guvernare are si acces la aceste cifre mai bine decat cei care le contesta. Sa te joci cu acest cifre si sa le falsifici mi se pare totusi prea mult; cifrele astea nu se volatilizeaza, raman consemnate.

Offline toma

Pai unde am fost eu suspect de impartialitate cand am vorbit despre politica. Am facut eu pe virgina ca nu sustin pe nimeni? Sunt antiPSD si pro orice alternativa cat de cat rasarita la comunistii hoti din acel grup infractional organizat mascat sub forma de partid.

Ca tie ti se pare PSDragnea o solutie mai buna decat celelalte nu am nimic impotriva. E dreptul tau la vot ca al tuturor cetatenilor acestei tari.

Da-mi voie si mie ca de fiecare data cand partidul stat lanseaza cate o tampenie care prinde la populatie, si care poate fi usor demontata cu argumente sa ma exprim in acest sens avand pretentia de a fi contrazis tot cu argumente.

Asta cat o mai fi voie, ca daca ne indreptam spre modelul turcesc o sa fiu pasibil de puscarie pentru astfel de afirmatii.

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline f.cristi

Eu n-am vazut un anti-ceva sa fie impartial, cu alte cuvinte sa stea stramb si sa judece drept.
Asta cat o nai fi voie ca daca ne indreptam spre modelul turcesc o sa fiu pasibil de puscarie pentru astfel de afirmatii.
Sa nu exageram si sa nu ne victimizam. Sincer, mie nu-mi place nici lacrimogena asta din titlul topicului.

Offline toma

Stai ca nu inteleg. Argumentele despre ROBOR nu sunt valide pe motiv ca eu nu sunt impartial?

LE vezi cum se duce discutia de la argumente la persoana? Cine citeste topicul aproape ca a uitat deja ca ai spus ca nu intelegi argumentatia pe motiv ca e prea tehnica dar apoi ai refuzat sa spui clar ce nu ai inteles ca sa ti se explice, abatand discutia pe alt fagas  ;)

Offline f.cristi

Pune si celelalte argumente in contrapartida.
Iar cat timp o institutie gen BNR e "sensibila" la politic (indiferent in ce sens, activ sau, dimpotriva, inactiv) si alte influente nu poate fi credibila.
Adica explicatia BNR despre calculul Robor-ului este tot atat de credibila pt. mine cat iti sunt si tie cifrele furnizate de Dragnea si Valcov.

Offline shpeedy

Pe o piata financiara "bananiera" sau din "jungla salbatica" a Romaniei mecanismele teoretice ale economiei de piata nu au aproape nimic de-a face cu realitatea. Nu se pun de acord ei profesori sau doctori in economie si crezi ca poti explica tu ce se intampla pe piata financiara ? Pt. ca e o regula: nu exista (aproape) nicio regula. Si trebuie judecat la nivel de macroeconomie, nu o chestie decuplata din ansamblu.

PS: se poate sa nu plang de mila nici bancilor, nici lui Dragnea, nici lui Claus nici...cui mai vrei tu ?

Acuma, Cristi, daca tu esti paralel cu economia REALA si mecanismele aferente, este strict problema ta - nu cred ca e cazul sa generalizezi...

V-ati luat de service-uri si reprezentante, de banci si multinationale (acu' cateva zile va casunase pe Lidl), de antreprenori mai mici sau mai mari, de profesionistii din diferite domenii doar pentru ca nu au imbratisat propaganda desantata si pentru ca-si castiga painea cinstit. Nu sunt niciunii perfecti, dar sunt mult deasupra a tot ceea ce girati / aveti ca etalon.

Dar aplecati urechea la toate rahaturile populiste spuse de o gasca de infractori (cu sentinte in diferite stadii) care va spun ca profitul e lucratura diavolului, ei nefiind capabili sa-si justifice averile fabuloase facute intr-un timp relativ scurt sau sa faca dovada unor competente utile societatii, indivizi care intr-o economie cat-de-cat corecta ar fi muritori de foamea...

Rahatul in care suntem se datoreaza faptului ca mare parte din societatea romaneasca nu a evoluat, ci societatea a evoluat si pentru ei - avem acces la telefoane mobile, calculatoare, televizoare de ultima generatie, posibilitatea de a ne uita pe caracteristicile unei masini si de a alege ce ne place / ce ni se potriveste fara ca unii sa ne punem catusi de putin intrebarea cum am ajuns la aceste posibilitati.

Avem atat de mult de construit / de reparat in tara asta, incat am avea de lucru pentru cateva vieti, fara sa ne furam unii pe altii, ori sa-i giram pe altii sa ne fure pentru mici beneficii/complicitati. Trebuie doar sa ne uitam putin in oglinda si sa alegem sa evoluam la nivel individual, pentru inceput...

Si un scurt inventar al sistemului bancar romanesc (pentru aducere-aminte):

Nu m-aș arunca să afirm că românul e în genere cam prost, dar susțin cu tărie că are o memorie groaznic de scurtă.
Bunăoară, aud mai des decât se cuvine tot felul de lume cum se plânge că n-avem bănci, că străinii ne-au distrus sistemul bancar ca să ne facă dependenți de capitalul lor și-apoi să ia zece piei de pe noi.

Adevărat, românești mai sunt CEC-ul și Banca Transilvania (pe care a nenorocit-o Vâlcov pe bursă înainte de Crăciun, nici acum nu și-a revenit bine).
Dar unde ne sunt băncile pe care ni le-au ucis străinii din gelozie pe capitalul românesc strămoșesc? Eu am ceva ținere de minte și fac un inventar:

- Credit Bank, falimentată de Marcel Ivan și Steriu Popescu + politicienii vremii
- Bankcoop – falimentată de Alexandru Dinulescu + politicienii epocii. Dinulescu s-a ascuns prin America, a fost prins, scăpat, prins, cred că a scăpat până la urmă, fiindcă a crăpat. 600.000 de păgubiți, stimați telespectatori!
- Bancorex – banca securității, stoarsă de securiștii înșiși în frunte cu Temeșan și de atârnătorii lor politici. La acea vreme, pe acolo trecea 90% din valuta țării. S-au furat cam 1,8 miliarde de dolari. De Bancorex țin alte falimente răsunătoare și hoții - îmi amintesc afacerea SANCA, a lui Botezatu-Răducanu, ultimul în pușcărie pe viață pentru că nu s-a mulțumit să jefuiască oamenii, s-a apucat să-i și omoare, cred că vreo 5 crime au reușit să-i probeze.
- Dacia Felix – fericirea a fost scurtă, tristețea depunătorilor lungă căci a fost falimentată de Sever Mureșan și camarila lui.
- Banca Internațională a Religiilor, care s-a înființat ca să spele ochiul dracului. După ce l-a spălat bine, a crăpat și ea. Plină și ea de securiști reșapați.
- Banca Agricolă. Falimentară ca agricultura vremii însăși, la finele anilor 90. 800 milioane de dolari pagubă.
- Banca Albina – devalizată de trântori.
- Banca Columna – plină de securiști, a spălat bani și a luat-o naiba. A transferat milioane de dolari in străinătate, dar a reușit BNR să-i blocheze activitatea și să limiteze pagubele.
- Mai adăugăm afacerile bancare și parabancare notorii, BID, Banca Română de Scont, FNI, patronate de Sorin Ovidiu Vântu, Caritas a lui Stoica sau Gerald de la Focșani.
Până la începutul anilor 2000 se goliseră toate băncile, iar banii luaseră drumurile către conturile beneficiarilor, dând naștere astfel capitalistului autohton. Primii milionari români s-au îmbogățit din furtișag.

Niciun străin nu a jefuit aceste bănci. Unele au fost salvate de bănci străine, și astfel s-au născut BCR și BRD. Celelalte bănci străine au venit pe un teren virgin. Românașii – bancheri, politicieni, securiști, nepoții și mătușile lor au făcut curat în așteptarea lor. Istoria sistemului bancar seamănă cu cea a Țărilor Române în vremea ciumei lui Caragea. Dar, cum ziceam la început, românul are o ținere de minte foarte proastă.

Iar cat timp o institutie gen BNR e "sensibila" la politic (indiferent in ce sens, activ sau, dimpotriva, inactiv) si alte influente nu poate fi credibila.

BNR nu a fost sensibila la politic - acum se incearca subjugarea de catre politic pentru a ajunge la tiparnita de bani... Si atunci sa vezi distractie...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, toma, Soimu