Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700248 ori)

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Sotia, fiind profesor de lb. si lit. romana care incearca sa predea "in afara cutiei", a fost la un seminar de-al Oanei Moraru si a fost incantata. Acum 2 seri am urmarit impreuna si dezbaterea de la Digi24 cu aceasta doamna printre invitati. E singura impotriva dinozaurilor politici, nu are cum sa faca fata de una singura.

The following users thanked this post: shpeedy, toma

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Eu va recomand sa nu va aprindeti, sa nu uitati ca Johannis a fost si el "premierul Grivco" asa ca nu stim de fapt cine pe cine si mai ales ce...
Acum poate peste 20 de ani Fujimori provenit din marea minoritate japoneza din Peru castiga alegerile si devenea marea speranta peruana. Dupa 10 ani era urmarit cu Interpolul  si era declarat nu numai cel mai corupt dar si cel mai periculos fost presedinte peruan...daca nu ma insel si acum e in puscarie.
Cateva gasti de nemernici fac totul in tara asta si naimitii ghideaza mass-media in directia vruta de cei ce platesc. Cu banii nostri , furati de la noi... Cea mai periculoasa postura mi se pare de a inclina balanta de o parte sau de alta... in lipsa oricarei a treia alternative. Adica sa facem ce-am facut: l-am inlocuit pe dracul cu taica-su...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: hugbear

Offline ...

Nu ma mai aprind, ca mi s-a stricat sistemul piezoelectric si nu gasesti electricieni/tehnicieni in stare sa repare, doar sa inlocuiasca cu totul...Imi trebuie CASCO pentru electrocasnice :)

The following users thanked this post: Costique

Offline ariciul

Parca nu vorbesti romaneste.  :D
La propriu am reparat masina de spalat atat rufe cat si vase, ultima a mea dupa o folosinta de 7 ani si ma gandeam ca trebuie sa-mi bat capul cu inlocuirea ei. Vrand totusi sa o repar am constatat ca trebuia sa ma programez pentru diagnosticare (imi dadeau aia telefon dupa cateva zile sa-mi zica cand vor veni  :) ) si apoi mai vedeam eu. Drept care am scos masina de sub blatul care era , am rasturnat-o si am reparat-o intr-un final, pt ca banuiam ce nu functiona.
CONCLUZIA: romanul trebuie sa se descurce!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Soimu

D-l Ariciul,
Probabil ca ai facut la liceu sectia reala...:)...
...dar ia pune un "umanist", sau si mai evident  o "umanista" sa faca asta....o platesti de noua:)
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline enicky

... in lipsa oricarei a treia alternative. Adica sa facem ce-am facut: l-am inlocuit pe dracul cu taica-su...
  Aici ai pus degetul pe rana !
CONCLUZIA: romanul trebuie sa se descurce!
   Meseriasii din ziua de azi, dupa ce ca s-au imputinat, ii rogi cu bani si ei incep sa scoata agenda, sa vada daca au loc, daca au timp si dupa ce fac, eu am desfacut si-am facut din nou . Sunt satul...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Soimu

Offline ...

Eu sunt absolvent de uman/filologie si mi-am reparat singur masina de spalat. De fapt, i-am inlocuit cureaua dupa indicatii Youtube. Dar am reusit fara sa chem service-ul. Stiu sa montez si prize electrice, ba chiar mi-am inlocuit singur emitatorul de la termostatul centralei termice. Nu vreau aprecieri, stiu sa ma laud si singur :)

The following users thanked this post: ariciul, Soimu

Offline ariciul

Din pacate cam asta e ideea, vrei sa faci ceva si constati ca n-ai cu cine, dupa care incepi sa te gandesti la alternative. Si uite asa ajungi sa mai repari si singur una, alta!
Umanist? Si ce daca! Ai auzit de reprofilare, restructurare, reconditionare, re.... etc ?  :D Asta ne asteapta pe toti!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: Soimu

Offline Catalln

Off topic
Chestia cu umanist vs. real nu prea sta în picioare, la fel bărbat vs. femeie, cine este tehnic din naștere se va descurca cine nu poate sa facă 2-3 licee tehnice si/sau scoli profesionale + tot pe atatea facultăți tehnice iar problema tot o persoana tehnic i-o va rezolva.
Cunosc cupluri în care ea repara mai tot prin casa iar el... are doua mâini stângi.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: gabineg

Offline Leutz

Despre Oana Moraru:

Oana Moraru este consultant educațional, fondatoarea școlii private Helikon, din Călărași, și creatoarea platformei Vocea Părinților. Are o experiență de 20 de ani în învățământ, unde a lucrat ca profesor de română și învățător.

Despre Oana Moraru, continuare  :), citat preluat de pe site-ul scolii Helikon:
"Are o experiență de 20 de ani în învățământul privat și a sprijinit zeci de școli și grădinițe în procesul de autorizare și acreditare, încă din anul 2000. A format și consiliat echipe de profesori și educatori, a alcătuit oferte educaționale, programe alternative și sisteme de monitorizare a progresului școlar.
Vă putem sprijini în alcătuirea documentației pentru declanșarea procedurii de evaluare în vederea autorizării sau acreditării unităților private preuniversitare, în instruirea cadelor didactice și cu sfaturi practice legate de toată activitatea unei școli, în general."

Este laudabil faptul ca are o afacere care-i merge bine, iar daca metodele pe care le foloseste acolo sunt bune, atunci este si mai laudabil. Totusi, conflictul de interese nu poate fi trecut cu vederea. Nu e bine sa dai de ani si ani cu bata in sistemul de stat, in timp ce tu activezi in sprijinul sistemului privat. Desi situat pe un alt nivel de rafinament, modus operandi nu este diferit cu mult de doctorul care-si baga p... in pacienti la stat, ca sa-i trateze apoi in puf si perne la clinica privata si nici de profesorul care-si umileste copiii la clasa, ca sa-i faca destepti apoi la meditatii. De sub bunele intentii, chiar sincere si nedisimulate, 'transpare' un efect parsiv care chiar daca nu e deliberat ... exista. De la inaltimea competentelor sale, doamna in cauza ar putea vedea acest efect. E greu de crezut ca nu vede; doar daca nu cumva este incapabila sa-l vada. Daca traia intr-o tara cu apa calda, efectul ar fi fost cu siguranta vazut vreo autoritate de vreun fel, care cu siguranta (nationala) ar fi tras-o un pic de codite.

Ca sa nu se creada totusi ca e singura impotriva vreunui dinozaur de vreun fel anume, as putea sa-i recomand cativa aliati in 'lupta' ei cu sistemul imperfect. O sa vorbesc aici despre un singur astfel de personaj, dar mai am povesti, daca e de interes. Sunt oameni pe care-i cunosc; si probabil mai sunt multi pe care nu-i cunosc, dar care au povesti la fel de laudabile.

Cunosc asadar o fata. Fata are 30 si ceva de ani, dar o stiu de cand eram la acelasi liceu, la Braila; dar ea fiind cu cativa ani mai mica, era "fata" pentru noi aia foarte maturi  :-)) din clasa a 12-a. Deci pentru mine e aceeasi fata de atunci. Fata asta a devenit intre timp profesoara si preda la o scoala din c....rul c....rului Brailei, in zona de unde se trag majoritatea interlopilor (mai grei sau mai putin grei) din istoria moderna si contemporana a orasului. Daca BUG Mafia ar fi fost braileni, acolo ar fi locuit, iar cantecele lor ar fi fost despre acele locuri, nu despre Pantelimon. Vorbim despre abandon scolar, despre copii fara posibilitati si fara orizonturi si indrumare, ca sa nu mai zicem de alte magarii si manarii. Ei bine, de peste 10 ani fata asta a pus scoala aia, dar si pe altele din jur, pe harta educatiei si nu numai e educatiei. Vorbim de truda neobosita, la catedra si in afara ei, alergatura dupa programe, dupa burse, dupa copii. A reusit in anii astia sa aduca copiii la scoala, sa-i motiveze, sa-i finanteze (atat cat s-a putut din programele de aistenta si bursele pe care a reusit sa le ia) si, mai mult, sa-i aduca la nivel de performanta care a propulsat grupurile respective si scolile in sine catre colaborari locale, nationale, internationale. Vorbim despre copii fara posibilitati sau cu posibilitati absolut modeste, aproape pe cont propriu in privinta suportului de orice fel de la parintii prea apasati de grijile vietii si ale locului in care traiesc ... copii care apoi au vazut majoritatea Europei urmare a performantei lor, copii care au primit la ei in scoala si acasa copii din Europa... si tot asa. Copiii astia sunt viitorii "oameni liberi, conștienți și capabili să crească intelectual, moral și emoțional pentru tot restul vieții." (citat din site-ul scolii Helikon, SIC!), si sunt asa fara sa plateasca taxe la scoala. Din contra, primesc pentru efortul lor.
Tot aceasta fata, pentru ca merita remarcat, e o tipa lipsita de atractivitea (fizica) unui consultant de succes, la fel ca si de atitudinea si tinuta rupte din Neckerman. Pentru ca nu are timp nici de blog, nici de consultanta si nici de puseuri de PR. E maritata de cand o stiu cu munca si pasiunea ei, lurcuri care nu prea-i permit "exercitii de imagine". Si munca asta, sacrificiu, ca e vorb de sacrificiu, i-a adus pana la urma si recunoastera din partea dinozaurilor din sistemul de stat, as imperfect cum e el.

Deci una peste alta, se pot face lucrurile si asa. Evident, cine are alt tip de talent, face scoala privata si consultanta. Si mai e si varianta celor care pleaca (cei mai nasoi  :pardon:, asta e, in categoria carora intru si eu).
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019