Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700175 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

De la aia n-aveai ce sa ceri - cu mentalitatea asta crescusera / se formasera ca indivizi. Da' asta tocmai isi facuse majoratu' la Revolutie...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Au romanii un proverb, "Spune-mi cu cine te iei ca sa-ti spun cine esti". Cum un cinstit nu poate sta la masa hotilor... de aia am lasat orice activitate politica din 1992, dupa ce vreo 2 ani m-am agitat in PNL. Paul Pacuraru era seful liberalilor in Galati din '89 ca sa aflu prin 1997 cand am ajuns in Santierul Naval ca el era securistul santierului...
"Lasati orice speranta..."
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ...

Intr-o firma adevarata, daca te scolarizeaza pe bani grei, ai prin contract obligatia de a ramane in firma inca x ani si a aduce profit firmei, aplicand cunostintele insusite. Daca si studiile s-ar considera scolarizare pe banii statului, atunci n-ar fi indreptatit statul sa iti ceara banii pe studii, daca tu imediat dupa facultate aplici cunostintele invatate emigrand in alta tara? Intreb si eu. Pe vremea studiilor mele nu se facea asa, dar asa ar fi oarecum normal. Prin analogie, stiu ca statul german nu agreeaza ca pensionarii lor sa se mute in alta tara, ci sa dovedeasca sederea timp de minim 6 luni in Germania. Cum vrea ANAF acum cu romanii plecati, dar care inca au domiciliul fiscal aici.

Offline toma

@cad cred ca amestecam prea mult lucrurile.

- Dreptul la libera circulatie si libera munca e "sfant" in EU, e practic unul din lucrurile de baza ale Uniunii.
- Scolarizarea gratuita/cu plata si problema cheltuirii banului public cu scolarizarea este alt subiect - care merita intr-adevar discutat. Daca statul iti plateste pregatirea scolara atunci de ce sa poti lucra la privat in Romania? Sa fii nevoit sa lucrezi la stat, nu? Sau la privat in RO e ok dar daca pleci din tara nu mai e ok? Sau e vorba doar de medici? Alte profesii ii lasa reci pe guvernanti? Consider ca merita discutat pe larg despre asta...
- Resedinta fiscala, pensie etc. sunt alte subiecte.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: yeti

Offline ...

Pai cred ca e mai interesat statul sa te plateasca altii sa muncesti, dar sa contribui semnificativ la bugetul de stat si tu, si angajatorul, ca sa aiba el bani sa dea bugetarilor. Oricum n-ar fi loc pentru toata lumea in aparatul de stat, sau ne-am intoarce in comunism, unde toti lucrau pentru propasirea tarii. Dar ai dreptate, ar merita un subiect pe larg discutat.

Offline Meltdown

Daca chiar se materializeaza ceva de genul(desi nu vad cum, poate daca iesim din UE) cel mai probabil in secunda doi imi caut de munca in afara fara posibilitate de intoarcere.

Nu simt nevoia sa ma intorc la "mai asteapta 10 la usa" din partea sefilor.

Doi la mana. Daca forteaza intoarcerea in tara probabil ar aduce inapoi destul de multi oameni care o sa ii antipatizeze.

Momentan doar prin iesirea din UE ar putea face ceva de genul, dar ce pot sa zic "intentia conteaza".

Eu zic ca daca continua cu declaratii de genul doar o sa accelereze fenomenul.

Si legat de banii pe care ii baga statul. Pana la urma de unde vin banii aia, nu din taxele platite de parinti ?

Eu dau la sanatate sume imense lunar, dar daca vreau RMN trebuie sa platesc vreo 1600 RON ca sa prind loc in aceeasi saptamana.
Trebuie sa am asigurare la privat, pe langa cea de stat.

Si chiar si asa cat a bagat statul in mine ? 100 milioane lei vechi ? In cat timp se amortizeaza ? Daca era, stai 5 ani si apoi pleci era ceva, dar asa este fix invers. Pleci 5 ani si apoi te intorci.

La Academia tehnica miitara au un sistem interesant.

Faci academia 4 ani, apoi ai de dat 8000 euro sau lucrezi la ei niste ani. Cu cat lucfrezi mai mult cu atat iti scade datoria.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline ...

Si la Academia de Politie e la fel. Dupa terminarea studiilor esti obligat sa ramai in sistem 9 ani (parca), sau o suma cu multe zerouri de platit. Nu conteaza cat de reala e suma ceruta, ci mana care a intocmit din pix "devizul". Ce, service-urile auto nu umfla valoarea reparatiei?

La internarea in maternitate a sotiei acum 10 ani, la externare a semnat un "deviz" de aproape 10.000 lei, suma suportata din bugetul CJAS. Ea era asigurata si contribuia, dar daca unii dintre noi cotizam lunar multe sute sau mii de lei, cum e si cazul meu, principiul solidaritatii nu se aplica din pacate si invers. Cum spui tu, nu sunt bani, ca ii cheltuie asistatii sau ghinionistii care sunt mai bolnavi. E ca sabia cu doua taisuri a lui Mihai Viteazul (ca tot e epidemie de "gripa" centenarului peste tot).

Offline shpeedy

Parerea mea e ca aceste comparatii mai mult ne indeparteaza de esenta problemei. De ce zic asta? Pentru ca:
- la comparatia cu firmele private, respectivele situatii nu prea mai sunt de actualitate in conditiile in care actualmente pe piata muncii un angajator are probleme cu gasirea de resurse umane cat-de-cat ok, care sa mai si fie dispuse sa invete;
- la comparatia cu Armata sau Politia, parca n-as pune semnul egal intre acestia si doctori - fara suparare, dar mult creier si multa scoala nu se cere la cele doua, pe cand la Medicina cam trebuie (plus chemare ca sa rezisti).

Atata vreme cat intelegerea Angajat-Angajator ar fi win-win, respectivele clauze de angajament pe x ani ar face sens. Pe cand in Sanatate exista multe situatii in care, dupa Rezidentiat, doctorii ajung someri. Nu mai zic de faptul ca pana la urma este in interesul Statului sa aiba doctori la ce deficit de cadre medicale (sa mai adaug si "competente"?) avem...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Sincer asta e un alt subiect de pacalit lumea cu "subiecte fierbinti", eu sincer cred ca astia tot stau si fac suma cum sa va tina ocupati si din cand in cand arunca "petarde". Am vazut atatea care au generat atatea miscari ca m-am lamurit, ca in Matrix, cica trebuie sa tii oamenii ocupati - cel putin mintea lor. 
Ca inclinati de o parte sau de alta...Cand o chestie dintrasta se va pune pe masa or sa vina alde "Costica" care vor cere calculul devizului si guvernatii n-o vor scoate la capat zeci de ani. Asta pentru ca NU SUNT BANII LOR! Daca e sa facem bugetul si cine contribuie, ai de vorbesc sunt doar beneficiari neti care incearca sa acopere inca o gaura creata tot de ei mutand problema in carca altora. Sorry, dar nu tine. Si o pot detalia oricui are timp sa asculte. Numai facand bilanturile executiilor bugetare de pe ultimii 30 de ani comparate cu banii trimisi in tara de expati...ce ziceti ? Ca eu spun ca intrarile (banii trimisi in tara pe diferite cai) sunt mai mari decat banii dati invatamantului in total de toate guvernarile...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Meltdown

@Costique
Presupun ca ceea ce zici tu este ca banii vin de la "capsunari" si ca guvernantii nu isi permit sa renunte la banii trimisi de la acestia in tara.

Sunt de acord cu tine.

Totusi nu pot sa ma intreb daca este vorba de prostie sau ticalosie ?
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl