Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 708436 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline mihai_ct

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
Astia nu au limite ...

Offline hugbear

Ma tot intreb care va fi finalul....
Io-te asta-i finalul!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline hugbear

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shpeedy

Intrucat din acest week-end sunt proaspat tatic, am fost fortat sa intru in contact cu 'autoritatile' pentru declararea bebe-ului si obtinerea certificatului de nastere.

Trecand peste programul de lucru de-a dreptul special in care se poate face acest lucru (intre orele 9-14, L-j si 9-12, V), am aflat cu stupoare ca pot obtine mult-ravnitul document de abia pe data de 7-Dec, adica dupa 5 saptamani. Cauza: nu exista suficienti 'scribi' care sa completeze certificatele (asta in era IT - sec. XXI). Nu mai spun ca la servici s-ar putea sa am ceva probleme cu obtinerea concediului aferent acestui eveniment, tocmai din cauza lipsei acestui certificat de nastere...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Batranul

Intrucat din acest week-end sunt proaspat tatic,

Lasa doar atat, ca sa iti pot ura sa-ti traiasca si sa fie sanatos!

In rest, rabdare si tutun!
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline LTD

fara tutun. dauneaza lu bebe. sa va traiasca si sa fie sanatos
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline Laurentiu

Sa-ti traiasca familia si sa fie sanatoasa sa poata duce pe umeri greutatile cu care ne confruntam !!!

nu exista suficienti 'scribi' care sa completeze certificatele (asta in era IT - sec. XXI).
Pai sa mai punem pe liber niscaiva bugetari ca si as sint prea multi.
ITul in RO este doar o meserie pirita. Nu se foloseste pe scara larga (vezi in sanatate, politie, evidenta populatiei etc).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Batranul

Ipoteza de lucru: o hotarare judecatoreasca (din anul 2001) care trebuia tradusa si apostilata intr-o limba de circulatie a macaroanei prin branza. Asta avea o problema: n umele reclamantei era scris gresit (o litera) si culmea, abia acum observasem.

Modalitati de rezolvare:
-   daca esti putin rodat prin mersul pe la judecatorie, tribunal e.t.c., cu rabdare o iei la pas si afli ce / cum se face.
-   Daca nu, cum e cazul meu, apelezi la un avocat (culmea, un cunoscut ) sa rezolve problema (evident il platesti).

Ma intalnesc, ii explic problema, ii dau copi dupa hotararea respectiva, copie dupa C.I. si C.N. (certif nastere) si-mi zice ca se ocupa – indreptare de eroare materiala. Asta inseamna termen de judecata, asteptare timp pentru apel si altele. Trece primul termen, vine acasa hotarare, astept 15 zile pentru apel, ma duc pe la tribunal si las la legalizat luni hotararea aia judecatoreasca (de indreptare eroare materiala) – legalizare in sensul ca pune pe ea stampila judecatoriei si zice ca-I definitiva, urmand sa trec vineri sa o iau. Vineri merg la arhiva, cauta aia de zabauca hotararea judecatoreasca si dupa vreo 10 min, de cautari si dupa ce-I explic despre ce e vorba in hotarare imi da hotararea judecatoreasca initiala, zicandu-mi ca indreptarea erorii materiale nu era necesara.

Cum asa? Va intrebati? Simplu: In 2001 cand iti luai exemplarul de hotarare judecatoreasca, nu-ti facea xerox dupa hotararea de la dosar ci era o tanti care o batea la masina dupa originalul de la dosar – care tanti a gresit. Cu toata astea la dosar, absolut toate hartiile erau scrise corect.
Din punctul meu de vedere, ca neinitiat in domeniu, primul lucru pe care trebuia sa-l faca avocatul era sa caute dosarul. In juma de ora rezolva problema mea (puteam lua de acu vreo 2 luni hotararea aia- pur si simplu luam o copie de la dosar si-o legalizam) si-si merita banii. Asa mi-a luat bani ca sa pierd doua luni si sa aflu ca nu si-a facut treaba temeinic. Inca nu am apucat sa ma mai intalnesc cu el sa-I explic.

Dar nu s-a terminat totul aici.
Hotararea respectiva, pana la supralegalizare, trebuie sa urmeze pasii urmatori: traducere (traducator autorizat), notar (legalizarea semnaturii traducatorului autorizat!? – de parca pe asta l-a autorizat dorel de la chioscul din colt), si apoi iat pe la tribunal la supralegalizare.

Reluam: de la arhiva iau hotararea si merg la traducator, dupa cateva zile o iau tradusa si merg a notar care legalizeaza si spoi ajung la supralegalizare (ieri). Precizez inca odata ca toate etapele costa bani si iau timp. La supralegalizare imi zice tanti ca nu e bine, ca pe hotararea judecatoreasca aia in romana, originalul trebuia trecut si presedintele instantei si grefierul sef. Pentru asta sa merg la d-na nustiucum ca ma rezolva ea repede (a fost funny ca i-a zis pe nume, specific romanesc, in loc sa-mi zica mergi la judecatorul de serviciu – ca despre el/ea vorbim). Asa ca ma duc la judecatorul de serviciu las aia , in vreo 15 min mi-o da, dupa care merg iar la tradus (aici a fost de treaba ca nu mi-a mai luat bani), dupa care iar la legalizat (surpriza – mi-a luat bani).
Ajungand in aceasta etapa, am mai intrebat si aflat ca la supralegalizare iti mai trebe unu/doua timbre judiciare de nu stiu cat si o taxa platita la trezorerie. M-am dus si am platit la ghici o suma la trezo.
Azi merg iar la supralegalizare. Cu o privire grava se uita madam de colo si-mi zice ca … nu e bine. I-am zis ‘doamna, am doua luni de cand ma cac cu doua hartii; daca ma mai intoarceti cu ele si acu, imi tai venele!’ – evident, la misto. Cu mare indulgenta, doamna le accepta….m aintreaba de cerere daca am completat (normal ca nu! – a fost draguta si a comletat ea la calc), i-am dat procura, copie dupa CI a mea, m-a intrebat taxa de am platit (iei..era exact aia de 4 lei platita de mine, desi ea nu mi-a zis ieri)…daca am timbru judiciar (aveam…iei…desi ea nu-mi zisese) si apoi daca hartiile alea pe care I le las ei pentru supralegalizare le am si intr-o copie sa I le dau, sa-I ramana ei la arhiva!? Asta nu am mai apucat…asa ca am luat alea…am venit pana la birou (e la 3 min de tribunal) si i-am facut si-un rand de copii. Cica la ora 15:00 ridic in sfarsit hartia tradusa, legalizata si supralegalizata!!!!!!!!!!!!!!

Tara de cacat! Sper sa ne blagosloveasca rusii cu o mare bomba nucleara ca tare prosti mai suntem! De la bugetari pana la privati! De la mic la mare! De la stanga la dreapta! Oricum ne-am masura, suntem varza!
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline rexkrokiDAU

Intrucat din acest week-end sunt proaspat tatic, ....

Felicitari si iti doresc sa creasca mare, frumos si sanatos, sa va aduca numai bucurii.  :) 

Offline Silfax

@ shpeedy
Sa fiti sanatosi , sa va bucurati de el si sa va concentrati pentru urmatorul....!

@ batranul
Cred ca sunt putini sau deloc conforumisti care sa nu-ti inteleaga frustrarea. Eu unul sunt intors de 5 min de la OCPI (cadastru mai pe romaneste) unde am cerut niste copii dupa 4 planse, care mi s-au facut pe loc, dar care trebuie sa vin sa le iau pe 9Nov.!!! De ce? Pentru ca le lipseste apostila "conform cu originalul" si care culmea , se aplica la usa de vis-a-vis de copiator. Am dat in clocot bineinteles si m-am dus la sef care fara prea multa vorba a scos o directiva de la Bucuresti in care era trecut termenul de solutionare a tipului meu de cerere. Tot acolo scria ca daca doresc mai devreme de 6 zile lucratoare, trebuie sa platesc "taxa de urgenta" adica de 5 x pretul ... Adica furt legiferat si parafat de la nivel inalt.
Asa ca ma voi interesa cred in curand de taberele de pregatire in care inveti cum sa porti cu maxim de eficienta centurile acelea de unica folosinta..... Poate mai sunt si alti doritori si plecam organizat  ;)
  • S-Cross Elegance benzina 4x2