Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700095 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Site-ul respectiv tocmai ce s-a lansat. O sa-l monitorizez in continuare. Articolul e slabut: expertii spun, sursele dezvăluie,  speculam.
Numărul de studenți a scăzut,  dar, în opinia mea, media calității invatamantului superior a crescut. Studenții se duc acolo unde simt ca diploma are acoperire, adica la universitățile cu tradiție,  staff și dotări.  Suferă o parte din "fabricile de diplome" aparute ca ciupercile in anii '90. La noi, amfiteatrele sunt pline. Și parcă nivelul global al studenților a crescut.
Cat despre domnul președinte,  vom vedea dacă tactica de a lăsa puterea actuala sa-și rupă gatul singura va avea succes, sau echipa sa de consilieri va fi sub cea de peste hotare a lui "moustache", care nu scapă niciun prilej sa-l atace pe televiziunile aservite.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

Făcând abstracție de calitatea contracandidaților, de ce să-l realeg pe ficus?  :dknw:

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Poate pentru ca va intelegeti in aceeasi limba europeana cu cuvinte exagerat de lungi? ;)
Partidul care l-a propulsat la Presedintie a performat extrem de prost in ultima vreme. Distrus de un domn cu freza care s-a aliat cu dusmanul formand contra naturii monstruozitatea numita USL si care acum s-a trezit din somn sa ia si el un fotoliu  (adică sa-si inlocuiasca nevasta) de mii de euro/luna la Bruxelles, s-a unit tocmai cu partidul orange contra caruia a luptat. In ambele fractiuni sunt dinozauri cu probleme in justitie, care voteaza cu puterea pentru a-si salva pielea si privilegiile.
Deci, omul pare sa nu aibă sprijin decât în masa oamenilor cât de cât educați, cinstiți și fără sete de putere (posturi,  poziții,  sinecuri). Dacă l-or mai sprijini și unii interesați,  poate e adevărat,  dar eu nu-mi dau seama.
« Ultima Modificare: 02.Oct.2018, 05:59:24 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

Cam cum se prezinta situatia pentru week-endu' asta:

Pentru că tot mai mulţi preşedinţi de secţii s-au retras şi ca să nu mai pună alegătorii pe drumuri, PSD a inventat urna care produce singură voturi.

Lăsând gluma la o parte, mă aştept la o fraudă de proporţii cosmice la acest referendum. Teoretic, te gândeşti că, după buclucul din 2012, când doar mustaţa lui Dragnea a scăpat cu suspendare (ceilalţi şi-au luat .exe), nu se va mai găsi niciun năuc care să rişte închisoarea.

Numai că vremurile sunt altele. DNA de azi pare doar o umbră a ce era în 2012. Atunci, cu toată presiunea uriaşă a colosului USL, şi cu toate ţipetele propagandei că oamenii lui Morar pun sătenii să jure pe Biblie, ancheta a mers mai departe şi, chiar dacă n-a putut investiga în amănunţime toate furtişagurile, a reuşit să ducă-n instanţă nişte dosare terminate cu condamnări.

Cineva îmi spunea zilele astea că şpăgile în administraţie s-au dublat, un indicator bun că ăia obişnuiţi să fure nu se vor sfii nici la referendumul ăsta să dea cu tifla legilor.

Îmi amintesc cu groază ultimul referendum organizat  de PSD în două zile  (pe vremea lui Năstase). Urnele prinseseră picioare şi umblau singure, seara, prin supermarket, buletinele de vot zburau prin secţiile de votare ca nişte confeti, supraveghetorii jucau râzând ”care bagă mai multe în fantă”, morţii umpleau tabelele cu semnături, numărătorii scriau întâi procesele verbale şi-abia spre dimineaţă se-apucau de lins voturi să vadă câte le mai trebuie.

Punem la socoteală că sistemul de depistare a votului multiplu nu funcționează, că jandarmii lui Carmendan păzesc noaptea sigiliile, că toți ăia puși să facă mârșăvii au cea mai bună justificare pentru propria conștiință - ”furăm în numele Domnului”, și avem imaginea unei petreceri date de Alibaba în cinstea celor 40 de hoți sub numele de referendum.

Parca Stalin spunea ca nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ...

Eu stau fix langa sectia de vot, asa ca merg duminica seara nu ca sa votez, pentru ca nu doresc atingerea pragului minim de prezenta, ci sa vad daca a votat altcineva in locul meu.

Offline shpeedy

Si eu m-am gandit la aceasta verificare, dar - fara mecanisme de control active - nu vad ce i-ar opri in a completa PV de prezenta dupa inchiderea sectiei de vot...

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ...

Offline shpeedy

Prea elaborat pentru nivelul actual - acum o sa se fraudeze masiv (o sa se vada in clar judetele cu prezenta semnificativ mai mare).

... la referendumul de weekendul ăsta se pregătește o fraudă rudimentară, cu autobuze de plimbaci din sat în sat, cum făcea Dragnea în vremurile sale de glorie, fără grețuri și fără jenă, riscurile fiind anulate pur și simplu prin lege. Asta deși pragul de 30% ar fi fost probabil trecut oricum și fără fraude, dar ceea ce vrea domnul Dragnea e puțin altceva

Acuma, tinand cont ca deja exista certitudinea ca se va fura, ce nu-mi este inca suficient de  clar este ce vor (mai) modifica in Constitutie. Ca vor baga asta cu casatoria asta e destul de clar (daca nu le luam in calcul prostia/incompetenta si uita s-o treaca tocmai p'asta), dar - tinand cont de "claritatea" intrebarii de pe buletinul de vot - ce or sa mai treaca?! Doar constrangerea de a candida la prezidentiale a celor cu cazier? Sau altele si mai si?

LE: ce tare!

Alerta de frauda la referendum: s-a modificat formularul de raportare a participarii la vot din sectii (vezi atasat). Exact la numarul de participanti, adica miza acestui scrutin. Vom avea situatii halucinante cand in urna vor fi 500 de buletine, dar pe lista apare ca au votat 550 de cetateni. Pentru pragul de participare se in calcul ultimul numar :)

Cum e posibil? In OUG de saptamana trecuta zice asa: "În tot cuprinsul anexelor nr. 2-6, sintagma "Numărul participanților trebuie să fie egal cu suma ce rezultă din adiționarea cifrelor de la pct. 5, 6 și 7." se înlocuiește cu sintagma "Pct. 2 >/= Pct. 5 + pct. 6 + pct. 7."

Cu alte cuvinte, pana acum legea spunea ca numarul total de participanti trebuie sa fie EGAL cu voturile Da + Nu + voturi nule. Acum zice ca nr total trebuie sa fie MAI MARE SAU EGAL cu voturile Da+Nu+nule. Scrie in toate formularele de trimis in sectii.

Am intors-o pe toate partile si nu intelegem de ce EGAL s-a transformat in MAI MARE SAU EGAL. Voi intelegeti cum e posibil ca numarul de participanti intr-o sectie sa fie mai mare decat cel de voturi exprimate, inclusiv cele nule?

Participi, adica te bifeaza pe lista (ca sa se faca pragul), dar nu votezi? Sau cum altfel? Si de ce acum, la referendumul asta, iar la cele dinainte nu?

Cu alte cuvinte, @cad, se pare ca nu ne ajuta verificarea de care vorbeam - ajungi in preajma sectiei si dai un CI, esti 'mancat' (=esti partas la succesul referendumului). S-au gandit la toate nenorocitii... Macar 10% din energia asta pusa in slujba raului daca ar fi fost pusa in slujba binelui si tot ar fi fost bine...

« Ultima Modificare: 04.Oct.2018, 11:18:26 a.m. de shpeedy »

The following users thanked this post: ...

Offline toma

Pana la urma se ajunge tot la "nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile"  >:)
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Soimu

• 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip