Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700054 ori)

0 Membri şi 11 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Pai n-are, ce aia e centura? Ultima data, acu vreo 2 saptamani am stat (n-am mers) vreo 2 km in 20 min. Cam atat faceam si pe jos!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip
 

Offline toma

Pentru ca Bucurestiul e cea mai mare parcare supraterana din Europa...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline shpeedy

Intrucat observ ca ratiunea nu prea-si gaseste loc in discutia de fata, sa ne mai si amuzam de absurdul (non-)problemei - de pe FB pescuite:

Băieții mei au văzut o pisică pe stradă și n-au vrut să devină pisici. N-au vrut să devină nici dentiști, după ce i-am dus la stomatolog. Și nici arhitecți n-au vrut să devină, uitându-se la blocuri. O dată au văzut doi bărbați ținându-se de mână și n-au reacționat, deoarece și ei umblă pe stradă ținându-se de mână sau ținându-mă pe mine de mână. Acum două zile au văzut doi bărbați îmbrățișați, apoi mai mulți bărbați îmbrațișați, care erau sumar îmbrăcați, unul peste altul, și care se pupau fericiți. Băieților mei le-a plăcut enorm ce au văzut. Ne uitam împreună la un meci și s-a dat gol. Acum vor să fie fotbaliști.



Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline enicky

...unul mai simpatic si mai glumet... :-j
   Bre da' le gasesti !!! :-))
 
  De remarcat samburele de adevar din foto de mai sus ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline MariusMGP

Stie cineva care va fi intrebarea la referendum?
Am vazut pe internet ca ar fi o intrebare foarte generala si nu are deloc legatura cu ce se discuta pe aici...

"Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?" DA sau NU...

Care lege de revizuire a Constitutiei adoptata in Parlament?
Cica ar mai exista o Lege de revizuire a Constitutiei, datata 22.03.2018 in care se stipuleaza:

"LEGE
de revizuire a Constituției României

Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Art. I. -
După alineatul (2) al articolului 37 din Constituția României, revizuită prin Legea nr. 429/2003, aprobată prin referendumul național organizat în zilele de 18-19 octombrie 2003 și republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 31 octombrie 2003, se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

"(3) Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.
"

Daca ar fi fost intrebarea clara pentru modificarea "casatorie intre soti" cu "casatorie intre un barbat si o femeie", as fi votat fara ezitare DA, dar la cum e formulata, cine stie la ce se refera...

Offline Utilizator_Anonim

Se numeste pompos disolutia autoritatii
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp
 

Offline Catalln

@MariusMGP
Mai multe detalii găsești aici, destul de clar explicate.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la
 

Offline MariusMGP

Mersi.
Intre timp, am aflat ca asta e formularea standard, asa cum scrie si-n link-ul tau.

Offline toma

Chestia asta cu homosexualitatea este foarte tricky, toate studiile "pro" sunt mediatizate, nu comentez de ce și cum, în timp ce cele "contra" sunt efectiv linșate, iar nu vreau sa comentez, astfel nu putem vorbi despre o informare cu adevărat corecta, vedem doar ce vrea sa se vadă.

Cum adica "pro" sau "contra"? Studiile stiintifice incearca sa inteleaga fenomenul: ce este homosexualitatea, de ce apare etc.  Pro sau contra sunt pareri nu stiinta.

Privirea bisericii: "e pacat", "e nenatural" nu e stiinta. O poti cataloga drept "conduita morala" si este dreptul si alegerea ta in a te ghida dupa ea. Dar asta nu ajuta cu nimic la intelegerea fenomenului. 
Pentru a accepta ceva consider ca trebuie sa incerci sa intelegi acel ceva - "crede si nu cerceta" este pentru mine un indemn din Evul Mediu menit sa tina oamenii supusi si cam atat.
Iar istoric vorbind crestinismul este mult mai tanar decat homosexualitatea...
Ca sa nu mai zic ca perceptele crestine, invatatura lui Christos (nu ce predica popii), este despre toleranta si acceptare. Cumva parca uitati chestia asta.


Cât despre "riscul" / "probabilitatea" ca, copii mei și nu numai  sa fie gay nu îmi fac probleme știu ce am crescut, problema este de pervetirea mintii implicit a sufletelor celor mici când vad acele lucruri nefirești.

Asta incerc sa-ti spun: nu e o chestie de educatie! Tu crezi ca oamenii fac ceva gresit in educatie si de aia copilul ajunge sa aiba alta orientare sexuala decat cea hetero? Daca da, imi poti spune pe ce iti bazezi aceasta parere?

Dacă ar fi fost firești ar fi procreat adică perpetuat specia și asta înseamnă progres[...]
Hmmm, dar oamenii heterosexuali care aleg sa faca sex protejat? Dar oamenii heterosexuali care aleg sa faca sex altfel decat in orificiul dat de natura pentru inmultire? Dar oamenii care aleg sa nu faca copii nicioadata chiar daca sunt fertili? Astia care nu contribuie la perpetuarea speciei ce drepturi ar trebui sa aiba?
Dar pe cei care se nasc defecti fizic, incapabili sa aduca proges speciei? Dar prostii? Ei ce drepturi ar trebui sa aiba?

La modul general te intreb cat pot de serios: ti se pare ok ca biserica (indiferent de care biserica vorbim) sa aiba de-a face cu legea intr-o tara? Adica percepte sustinute de religie sa fie statuate in legea laica, lege ce se aplica si credinciosilor si ateilor deopotriva?


  Incet-incet vad a intrat ESP-ul si (ca sa vezi cat de inchistat sunt :) ) te-ai redresat si cu asta (de mai jos) sunt perfect de acord :
Citat
Ca parinte evident ca imi doresc pentru copii mei sa fie heterosexuali, sa aiba familie si copii la randul lor. Dar mai mult decat asta imi doresc sa fie fericiti, iar daca altceva ii va face fericiti atunci o sa fiu alaturi de ei oricat de greu mi-ar fi sa accept si oricat de gresita as considera ca este alegerea lor.
:good:
@enicky, cumva reusesti mereu sa ratezi esentialul in postarile mele  :dknw: Fraza esentiala in postarea venea dupa citatul amintit de tine si anume asta:
Citat
Si atunci imi doresc sa traiasca intr-o societate care sa fie toleranta cu ei si sa le acorde sanse egale la fericire si in cazul in care nu sunt heterosexuali.


@Catalln, uite si un punct de vedere diferit, din 2015:

Citat
Decizia luată luna trecută (26 iunie) de Curtea Supremă de Justiţie a SUA de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex pe întreg teritoriul său, a provocat numeroase reacţii la nivel global (atât pozitive, cât şi negative).  Prin această hotărâre, SUA a devenit a douăzeci şi una ţară din lume care a legalizat căsătoriile între homosexuali[1]. Faptul nu a trecut neobservat nici în România. Au existat  voci pro, ori contra, iar în mediile religioase (ultra)conservatoare, cum era de aşteptat, au fost aduse noi critici şi acuze Occidentului „decadent”.

Mi se pare extrem de interesant faptul că  în toate aceste 21 de ţări creştinismul este religia predominantă. Oare să fie o pură întâmplare că emanciparea homosexualilor s-a făcut tocmai în spaţiul creştin? De ce, tot în spaţiul creştin şi-au făcut apariţia ştiinţa modernă, formularea drepturilor omului, emanciparea femeii, ca să dau doar câteva exemple?[2]

Nu pot trage decât următoarea concluzie: emanciparea homosexualilor s-ar fi putut face (şi s-a făcut) numai în spaţiul creştin. Şi acest lucru cred că a fost posibil datorită unor valori extraordinare ale creştinismului: accentul pus pe individ şi pe progres, egalitatea tuturor oamenilor în Hristos (vezi Epistola lui Pavel către Galateni, cap. 3, v. 28, ori Epistola lui Pavel către Coloseni, cap. 3, v. 11), interesul deosebit acordat libertăţii şi emancipării individului. Spaţiul creştin a fost practic mediul cel mai propice pentru ca o idee atât de îndrăzneaţă să ia iniţial fiinţă şi apoi să se propage.

Consider că triumful homosexualilor e în fond triumful creştinismului. Ori cât de paradoxală ar părea această afirmaţie, doar într-o civilizaţie cu un background creştin (cu o cultură mai întâi creştină, şi apoi seculară -secularismul e în definitiv tot un produs al creştinismului-) a fost posibilă victoria homosexualilor. Occidentul „decadent”, înfierat în numeroase rânduri de mediile religioase (ultra)conservatoare ori de către alte spaţii de civilizaţie, e înainte de toate locul unde libertatea individului a atins cotele cele mai înalte. Occidentul datorează însă enorm creştinismului pentru progresul său, fie că recunoaşte sau nu acest lucru.

Deşi morala creştină se pronunţă în general negativ la adresa homosexualităţii, creştinismul acordă deplină libertate de alegere individului. Ba mai mult, luptă pentru ca această libertate să-i fie respectată, deşi în unele cazuri valorile sale intră în dezacord cu alegerile individului.

Personal, nu sunt de acord cu homosexualitatea, ca fenomen în sine, dar acest lucru nu mă împiedică să respect dreptul fiecărui individ de a-şi trăi viaţa aşa cum consideră că este cel mai potrivit pentru sine, cu condiţia să nu facă rău altcuiva prin modul său de vieţuire. Privitor la modul de raportare la homosexualitate şi homosexuali, creştinii se află între ciocan şi nicovală. Pe de o parte, există pasaje explicite, atât în Vechiul Testament, cât şi în Noul Testament, care condamnă vehement homosexualitatea (de pildă, Leviticul, cap. 18, v. 22, sau Epistola lui Pavel către Romani, cap. 1, vv. 18-22). Pe de altă parte, avem atitudinea lui Iisus care ponderează totul, care ne învaţă să nu condamnăm, să nu judecăm, „să nu aruncăm cu piatra” decât dacă suntem fără de păcat (şi cine poate spune că este aşa?), să ne purtăm cu iubire faţă de aproapele nostru şi să lăsăm judecata în mâinile lui Dumnezeu.

Cine ştie dacă nu cumva Raiul va fi plin şi de homosexuali?  Este extrem de probabil ca o multitudine de chestiuni care nouă ni se par capitale, să fie total insignifiante pentru Dumnezeu,şi invers, chestiuni pe care le considerăm neimportante şi irelevante, să fie decisive. Există un pasaj în Noul Testament (Evanghelia după Matei, cap. 25, vv. 31-46) unde ni se arată că singurul criteriu care va conta la Judecata de Apoi (şi în funcţie de care vom fi găsiţi vrednici de mântuire ori de pierzanie) va fi modul cum ne-am purtat cu aproapele nostru.

O ultimă întrebare, de neevitat: Cum ne purtăm cu aproapele nostru care este homosexual?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline enicky

 
Citat
Fraza esentiala in postarea venea dupa citatul amintit de tine..
  Sa stii ca am "ratat" intentionat fraza respectiva deoarece nu doresc si nu doresc nimanui sa  ajunga in situatia in care sa aiba nevoie de o "societate toleranta".
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 
The following users thanked this post: toma