Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700044 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Sunt de acord cu majoritatea celor expuse in articol mai putin cu partea finala legata de referendum.

Parerea mea este ca ar trebui mers masiv la vot, sa fie 80% participare, fiecare votand dupa cum considera ca e mai bine. Vor fi multe beneficii:
- vedem cum stam
- nicio parte nu mai poate spune ca a pierdut din cauza slabei prezente la vot
- se initiaza modificarea Constitutiei, iar respectarea deciziilor Curtii Constitutionale obliga Parlamentul ca orice modificare a Constitutiei sa includa rezultatul referendumului pentru Parlament unicameral cu maxim 300 de alesi.
- nu se mai pot fura usor voturi (daca nu participi poate voteaza "altcineva" in locul tau) plus ca la prezenta masiva e nevoie de frauda masiva pentru a schimba rezultatul votului.

Daca tot cheltuim bani cu referendumul asta idiot atunci sa nu-l boicotam prin neprezentare. Pentru cei carora le e indiferent cum e definita casatoria in Constitutie exista solutia anularii votului - mai benefica si democratica fata de varianta neprezentarii.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ariciul

Asa ar fi daca tu esti convins ca "alesii" vor pune in practica rezultatele votarii.
Sa-ti zic eu cum o sa fie: chiar daca se valideaza si o sa fie o modificare de facut asta trebuie sa intre la validare in Parlament unde ce crezi? Tot ei au majoritatea. Pai o sa-si taie ei craca de sub picioare si sa se reduca la 300? Nu au sa adopte nimic! Deci daca ai asteptari in privinta asta eu iti zic ca totul e doar o mascarada sa mai acopere din problemele reale si nimic altceva. Ii doare pe ei de familia traditionala drept in ...
Drept care e pur si simplu pierdere de vreme (pe banii nostri cei drept, dar n-avem ce face) sa ne ducem la vot.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline rexkrokiDAU

Eu nu știu cum e mai bine...să se aplice referendumul cu 300 de parlamentari și o singură cameră sau să rămână ca acum și să se încerce prin alte mijloace reducerea numărului de parlamentari.   :dknw:

Offline ariciul

Nu cred ca se poate face reducerea altfel decat prin referendum si schimbarea constitutiei! Ori daca fac o alta modificare a constitutiei fie ea si minora atunci automat trebuie facuta si modificarea Parlamentuli la o singura camera si redus la 300 pentru ca se aplica automat toate modificarile anterioare aprobate prin referendum dar nepuse inca in constitutie! Deci nu prea e loc de intors! Dar mai stii, poate face PSD-ul o "vrajitorie" si trece si peste asta! Ca doar suntem campioni la nesocotitul legilor si a constitutiei!

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Eu nu cred ca v-ati prins inca. Referendumul asta nu e decat o acoperire pentru a schimba legea referendumului si Constitutia.  Abia ati deschis cutia Pandorei...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Catalln

Sunt doua tipuri de referendumuri consultative - cum a fost cel cu 300 de parlamentari - si decizionale - cum e cel de acum.
Cel consultativ nu este obligatoriu cel decizional da.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline ariciul

Da dar efecte au fost si vor fi in mod normal, citeste articolul lui Moise Guran https://www.moise.ro/2018/06/14/referendumul-consultativ-are-forta-juridica-si-produce-efecte-inclusiv-cel-din-2009-a-produs/

Doar daca vor face obrazul gros si vor comite ilegalitati si la nivel de CCR vor putea trece peste rezultatele acelui referendum, in cazul in care se va efectua o modificare a constitutiei!

The following users thanked this post: shpeedy, toma

Offline toma

Orice referendum e obligatoriu... altfel de ce il mai facem?  :dknw:
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

Poate ar fi interesant de vazut ce intelege colegu' prin "obligatoriu" - fctie. de gandirea (si sursele de informare ale) fiecaruia, nu m-ar mira sa avem intelegeri diferite asupra termenului...

Eu nu cred ca v-ati prins inca. Referendumul asta nu e decat o acoperire pentru a schimba legea referendumului si Constitutia.  Abia ati deschis cutia Pandorei...

Sunt atatea chestii ce se pot ascunde in spatele acestui dubios referendum, incat iti vine sa umbli numai cu siraguri de usturoi la gat...
1. Bagat zazanie/dihonie si mai abitir in mult-antagonizata societate romaneasca - mai nou, vad cum inmugureste samburele indoielii si in persoanele ce si-au mentinut pana acum un puternic compas moral/etic.
2. Odata deschise lacatele modificarii Constitutiei,  dincolo de simpla inlocuire a cuvantului "soti" cu "barbat si femeie" (btw, specificate deja in Codul Civil), cine stie pe unde-si mai baga coada Necuratu' de la TR...
3. Pregatit un Demo pentru cum ar arata niste alegeri pe model teleorman - inteleg ca sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal (SIMPV), care a permis supravegherea atenta a ultimelor alegeri, nu va putea fi folosit la referendumul pentru familia traditionala promovat de Liviu Dragnea, pentru ca legea nu a fost modificata in acest sens. Basca sa -l avem ca organizator de alegeri/referendumuri pe un personaj condamnat pentru frauda la alegeri...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 14.Sep.2018, 11:39:04 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X