Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700025 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Articolul e interesant si de bun gust, insa l-as intreba pe autor daca cunoaste asa bine Uniunea Sovietica si Coreea de Nord  >:). Ma tem ca ambele comparatii dau bine ca figuri de stil, dar nu sunt nicidecum realiste.

De asemenea, desi bine intentionat si incercand sa fie obiectiv, viziunea si dorintele sunt ale Lui. Altuia poate i-ar place sa rada tot fara discernamant si sa traiasca intr-un oras ultra-modern, imaculat, regulat si antiseptic ... cum se intampla in China de ceva timp. Altul, ar rade tot ce are mai mult de un etaj si ar face obligatorii panselutele de la fereastra ... si tot asa.

P.S. Postarea nu e rauvoitoare, doar asa, faceam si eu un exercitiu de "imagine", la fel ca si cel intervievat in articol.
Una peste alta, cu ocazia excursiei din vara asta, mie mi-a placut cum arata Bucurestiul. O portiune din ce in ce mai mare din el, de fiecare data cand vin, intra in categoria "arata decent". Daca pe vremuri doar centrul si culoarul catre nord erau cat de cat intretinute, acum lucrurile se misca bine si prin "cartierele muncitoresti". Exceptand sectorul 4, care are deja istorie, am vazut zone mari prin diversele sectoare mai putin "titrate" care arata bine, acolo unde cu ani in urma domnea molozul si nepasarea.

Evident ca spre periferie lucrurile devin mai nasoale, insa in mod cert partea intretinuta se extinde incet-incet. Poate e greu de observat pentru cine sta zi de zi acolo, insa se vad schimbari. Mai e mult pana departe, evident, dar de ce sa nu apreciem totusi partile pozitive?
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline hugbear

Și cu asta, oameni, începe agonia democrației
Greșit. E deja pomana de 40 de zile.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Soimu

Nu cred ca lucrurile vor ramane asa!...istoria se repeta, stim bine ce s-a mai intamplat si se va mai intampla!

Eu sunt optimist!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline hugbear

istoria se repeta, stim bine ce s-a mai intamplat si se va mai intampla!
Da, 40 de ani de teroare.

Bazându-se pe realitatea concretă, optimismul meu și-a depus cererea de eutanasiere asistată.  :popa:
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline ...

A existat cu ceva timp in urma un scandal europeano-elvetian si pe aceasta tema, parca Dignitas era sau inca este compania elvetiana care oferea/ofera servicii de eutanasiere umana asistata. S-a descoperit ca, de fapt, unii clienti mureau in chinuri groaznice, apoi pe fundul unui lac din Germania au fost gasite foarte multe urne cu cenusa, inscriptionate cu numele Dignitas.

Dar da, daca ar fi legala in Romania, si eu as alege eutanasia asistata, decat sa ma chinui pe mine si pe cei din jur, spiritual si financiar.

Offline toma

@hugbear vorbea despre optimism  ;)

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear

Offline ...

Atunci rog muta postarea în topicul Paharul de vorba  :)

Offline Soimu

Am mai spus ca sunt optimist; nu, nu vor fi 40 ani, azi treburile merg pe spirala mult mai repede; zilele "porcilor" sunt numarate...si nu ma refer la pesta Africana ci la anticorpii sociali si la coltii lor cu care se vor sfasia intre ei...putina rabdare...bulgarele de zapada a inceput sa se rostogoleasca, sa creasca...
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline toma

România a înregistrat în 2017 cel mai mare exod din ultimii opt ani. În anul protestelor masive anti-PSD au emigrat 219.000 de români, mai mult decât populația Ploieștiului

Citat
Practic, în 2017 România a pierdut prin emigrare un grup mai mare decât populația orașului Ploiești (are circa 209.000 de locuitori, conform recensământului din 2011) sau decât a județelor Covasna (210.000 de locuitori) ori Tulcea (213.083 de locuitori).

Datele INS arată că cea mai mare proporție de emigranți se înregistrează în categoria de vârstă 20 -39 de ani, adică exact cea mai productivă. Din mediul urban au emigrat 117.147 de persoane, iar din rural au plecat 102.180.

Eu zic ca motive de optimism sunt putine... in ritmul asta nu mai raman suficienti oameni pentru a putea inclina balanta.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear, shpeedy