Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700027 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Restul e gargară

Citat
Acest muncitor simplu mi-a livrat una dintre cele mai clare lecții despre ce are o societate de făcut ca să prospere. Munca trebuie valorizată astfel încît diferența dintre cel care muncește și cel care nu muncește să se vadă imediat. Și oamenii vor înțelege foarte rapid ce au de făcut. Restul e gargară…
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear, gabineg, shpeedy

Offline rexkrokiDAU

Postarea jignitoare a lui Vâlcov în care președintele Iohannis a fost comparat cu Hitler a dispărut de pe Facebook

Aici nu mai e vorba de un diasporean oarecare cu mesaje obscene, e vorba de un consilier al Primului Ministru în Guvernul României, iar răspândirea acelor simboluri e pedepsită de lege. Nu se oripilează nimeni? Nu se sesizează nici o autoritate a statului? Nu mă aștept la doamna He He,  că ea probabil încă nu a compilat informațiile...  :-O

Offline shpeedy

Tu spui că guvernul îndatorează țara, iar el îți răspunde că vor crește pensiile și salariile.

Tu spui că se încearcă o castrare a legilor justiției, iar el îți răspunde că vrea să apere drepturile inculpaților și ale condamnaților.

Tu îi atragi atenția că există o corupție generalizată, iar el o dă pe povești despre protocoale și portocale.

Tu vorbești despre cutare sau cutare neregulă, iar el se repliază dând vina pe greaua moștenire.

Luate separat, propozițiile care compun frazele de mai sus par corecte. Dar chiar și dacă n-ar fi, ele n-au nicio relevanță pentru problema ridicată. Nu sunt „în chestie“, cum ar zice Nenea Iancu.

Anticii au numit această eroare logică „ignoratio elenchi“. În traducere liberă, argumentul irelevant. Acum mai bine de două secole, un politician și pamfletar englez a redefinit-o drept tehnica „heringului roșu“. De la peștele folosit de vânători pentru a-și deruta câinii, cu scopul de a-i dresa să ignore mirosurile întâlnite în cale, chiar dacă sunt mai puternice, pentru a urmări în continuare prada.

Este ceea ce se petrece, mai abitir ca oricând, pe malurile Dâmboviței. 

În ultimul an și jumătate, odată cu instalarea regimului Dragnea, s-a mers însă prea departe. Până la limita paroxismului și chiar a patologicului. De data asta, nu se mai folosesc figuri de stil. S-a trecut la minciuni ordinare și manipulări grosolane.

Tu îi spui că partidul are un comportament antidemocratic, iar el îți răspunde că a refuzat să fie racolat de KGB.

Tu reclami că guvernul a reprimat un protest pașnic, iar el găsește similitudini cu soldații israelieni care împușcă palestinieni în Gaza.

Tu observi că suntem conduși de infractori, iar el insinuează că liderii coaliției sunt amenințați cu moartea.

Tu întrebi ceva despre războiul dintre palate, iar el îți șoptește că anul trecut, pe înserat, l-au urmărit niște asasini în negru.

Tu te plângi că n-avem investiții străine, iar el îi aseamănă pe aliați cu niște gândaci care vor să sugă nu sângele, ci gazul poporului.

Tu sesizezi gravitatea epidemiei de pestă porcină africană, iar el îți explică imediat că Occidentul ne vrea răul.

Tu îi amintești ce a mai declarat președintele, iar el îl acuză că a condus o organizație nazistă.

Tu îi spui că rectificarea bugetară afectează siguranța națională, iar el îți răspunde că nu se mai pot plăti lefurile.

Cam așa se derulează, de la o vreme, „dialogul“ dintre cele „două Românii“. În fapt, sunt două monologuri care se aud, adesea, unul peste celălalt. Într-o hărmălaie generală, în care locul argumentelor și al logicii a fost luat de „fake news“ și de alte fantasmagorii.

În țara „heringilor roșii“, totul are o motivație ascunsă. Totul are de-a face cu statul paralel. Totul e rezultatul unei conspirații, musai mondiale. Totul se petrece în culise, dar niciun mister nu ține mai mult de câteva minute. Totul e complicat și, în același timp, extrem de simplu. Și totul îți va fi explicat, de îndată, la televiziunile mogulilor.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: gabineg, toma, Relisis, Costique, Soimu, JMu, Gby

Offline shpeedy

The following users thanked this post: miocrl

Offline JMu

Ai găsit și tu repede acum unu' albit.. da' miile alea din pușcării condamnați pe nedrept?
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline rexkrokiDAU

Eu cred că ambele lucruri sunt importante și nu vad cum sentința s-a dat pe presupuneri. Ceva nu se leagă. 

Offline shpeedy

Offline JMu

Haide mă, chiar trebuie să umplu mesajul de emoticoane? :)
Nu le cerea Dracnea scuze miilor de români condamnați pe nedrept? Mă așteptam la niște "thanks" de la laurentiu @ co.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

The following users thanked this post: miocrl, shpeedy

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

Nu prea mai există orașe în lume, după câte știu eu, în care să poți să treci din Europa în Coreea de Nord în 20 de metri. În București poți. Dacă mergi prin spatele bulevardului lui Ceaușescu dai de căsuțe vechi, bolți de viță și blocuri moderniste și Art Deco, apoi mai faci doi pași și străpungi pe unde se poate străpunge bariera de beton și ești în Coreea de Nord. Mai faci câțiva pași, mai treci de o cortină din beton și ajungi, să zicem, la Mânăstirea Antim. Bucureștiul e un muzeu al modernității arhitecturale și urbane: sfârșitul de secol XIX, zeci de mii de metri pătrați de modernism interbelic, modernismul totalitar, iarăși, la o scară la care nu apare nici măcar în fosta Uniune Sovietică, plus demența de azi, capitalismul sălbatic în care fiecare face ce vrea și orașul se dezvoltă prin lupta dementă pentru fiecare bucățică de teren și de spațiu. Aceste contraste sunt atractive pentru mulți. Ce ar face un primar bun? Cred că s-ar baza pe o strategie a lucrurilor aparent mărunte, dar de fapt esențiale. Cred că, în general, administrațiile din România, dincolo de problemele lor de corupție și de alte lucruri pe care le știm foarte bine, păcătuiesc prin faptul că oscilează între niște vise grandioase și incapacitatea de a gestiona orașul de zi cu zi și de a avea cu adevărat un proiect pentru el. Toți visează autostrăzi demente prin oraș, telegondole, canale, China, Dubai și orașe SF, dar puțini se gândesc ce înseamnă un oraș căruia să-i asigure un viitor în care să nu te sufoci pe stradă de la poluare, să ai spații verzi și, în general, un oraș mai decent.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

The following users thanked this post: toma