Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700016 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline JMu

Eu mă bucur. Adaug pe listă încă o țară în care aș emigra.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

The following users thanked this post: shpeedy

Offline Leutz

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: shpeedy, toma, JMu

Offline Laurentiu

Din ce in ce mai mult iese la suprafata si se confirma inclusiv din afara granitelor (nu din partea Rusiei ci a SUA) ceea ce a scos la iveala pentru prima data in Romania postul TV ANTENA 3 a lui Dan Voiculescu: protocoale incheiate ilegal intre puterile statului si diverse institutii, manipulari grosolane ale opiniei publice, dosare fabricate la comanda de DNA, oameni nevinovati bagati la racoare doar pentru ca constituiau o concurenta politica, aparitia statului paralel (subteran) etc. A fost singura televiziune care si-a bagat gitul in lat pentru desconspirarea acestor anomalii.
Sa vedem ce se scrie in presa straina (merita de citi intreg materialul): http://ph-online.ro/politica/item/99305-sef-fbi-dezvaluiri-despre-dna-si-protocoalele-secrete-se-duc-lupte-de-influentare-a-deciziilor-judecatorilor-inclusiv-pe-facebook

<<Un fost director al FBI a cerut actiuni radicale pentru restabilirea statului de drept in Romania, in contextul intensificarii ingrijorarilor cu privire la felul in care o orientare anti-coruptie erodeaza libertatile si restrange dreptul la exprimare.

Louis Freeh a intocmit un plan in cinci puncte pentru o natiune care a ajuns in presa de pe mapamond cu protocoalele dintre SRI si institutii precum Parchetul General si Consiliul Superior al Magistraturii.

'Aceste protocoale, ascunse publicului romanesc si legislativului care supravegheaza SRI, reprezinta o intelegere ascunsa pentru deturnarea statului de drept, prin transformarea ofiterilor de informatii in agenti judiciari. Ele submineaza integritatea si independenta sistemului judiciar, ajutand in mod nedrept procurorii si compromitand independenta magistratilor. Aceste pacte secrete au provocat un scandal justificabil in Romania, Uniunea Europeana si Statele Unite', a declarat Louis Freeh intr-un interviu. [...] Louis Freeh doreste ca Guvernul si Parlamentul Romaniei sa ia urmatoarele masuri spre a remedia ceea ce el denumeste o 'criza grava a statului de drept':

1) Un angajament privind investigarea si punerea sub acuzare a toate tipurilor de cazuri de coruptie prevazute de lege, dar si respectand legea;

2) Eliberarea indivizilor condamnati cu incalcarea dreptului la un proces echitabil, cu dovezi insuficiente sau obtinute ilegal, ori pe baza protocoalelor unor judecatori aflati in conflict de interese;

3) Infiintarea unei comisii independente formate din judecatori si experti legali recunoscuti la nivel internationali, avand atributii si finantare pentru a investiga protocoalele secrete, a examina operatiunile Parchetului General, ale DNA si ale SRI, iar apoi pentru a face recomandari in sensul unor reforme;

4) Un angajament al Guvernului de a stabili in mod confidential judecatorii care au devenit subiecti ai 'dosarelor' create pe vremea cand protocoalele produceau efecte, precum si de a examina natura si durata suspiciunilor;

5) Stabilirea unor entitati care sa verifice responsabilitatea profesionala pentru Parchetul General, DNA si SRI, sa examineze plangerile impotriva acestor institutii si a personalului lor, precum si sa stabileasca standarde de comportament si de tragere la raspundere.

DNA a ajuns sa aiba o relatie toxica cu Serviciul Roman de Informatii (SRI), fiind imperios necesar ca acestei relatii sa-i fie pus capat. Cele doua institutii, indispensabile pentru lupta anticoruptie, au dezvoltat o relatie care a creat un teren pentru abuzuri in sistemul de justitie. Aceasta alianta care lucra doar in slujba ei insesi, cimentata printr-un protocol de cooperare, reprezinta o ingrijoratoare reminiscenta a justitiei din perioada comunista, dirijata de temuta Securitate. Aparent, aceasta relatie s-a extins pana la manipularea unor judecatori, SRI fiind acuzat de catre o comisie parlamentara ca ar fi incercat sa influenteze deciziile judecatorilor din dosare ale DNA, chiar si folosindu-se de Facebook. >>
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

Poate cineva să explice de ce sunt ilegale aceste protocoale?

Offline shpeedy

Tocmai ma gandeam ca - dupa ultimele evenimente - poate s-a mai desteptat lumea si nu mai pune botu' la propaganda (mai ales la cea venita din directia Moscovei)...

Am citit si eu respectivul articol cand a aparut ieri si recunosc ca mi-a atras atentia incoerenta interviului (cum s-a ajuns la concluzia ca semnalele trase de diferite organizatii cu privire la afectarea luptei anti-coruptie ar afecta economia, si nu coruptia insasi), incoerenta ne-specifica unei publicatii ca Forbes.

Drept urmare, am vrut sa vad ce mai face Mr Freeh de cand a parasit FBI - si-a facut firma de management a riscurilor si s-a ocupat, printre altele, de apararea intereselor unei firme rusesti apropiate Kremlin-ului (ce se ocupa cu spalarea banilor) ori cu apararea "disidentilor" Paul Popoviciu si Alexander Adamescu...

Din perspectiva-mi, actualul compas moral/etic/de corectitudine al fostului sef FBI cred ce este destul de puternic viciat de interesele clientilor sai - drept urmare, consider ca punctul sau de vedere este de luat cu (multa) sare (sunt curios daca il avea si cand era sef la FBI).

LE: asta ca sa nu mai spun ca - dpdv tempo - apare foarte convenabil aceasta informatie (alaturi de altele) in aceste momente, tocmai cand actuala guvernare trebuie sa dea niste raspunsuri cu privire la Jandarmeriada de acum 2 saptamani, ori cu privire la pesta porcina, ori vis-a-vis de demararea de catre rusi a activitatii de explorare a zacamintelor de gaz in Marea Neagra (apropo de recentele perdele de fum ale lui Valcov si PLM)...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 24.Aug.2018, 02:19:00 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

Citat
poate s-a mai desteptat lumea si nu mai pune botu' la propaganda (mai ales la cea venita din directia Moscovei)...
    "East Center (din Polonia) şi Ukraine Prism (din Ucraina). Studiul a fost finanţat de German Marshall Fund of the United States, de Grupul de la Vişegrad şi de guvernul Olandei."

Parerea mea este ca baietii astia din spatele acestor nume sonore n-au citit/tradus nicio stire de pe site-urile citate, dar-mi-te sa mai urmareasca vreo emisiune de la impricinatele tv-uri. Asta cred dupa afirmatiile lor....

Ceea ce nu intelegem noi este faptul ca sunt interese mari de ambele parti(Est si Vest) si fiecare la randul lui are armele si tehnicile specifice, iar daca noi, nu analizam temeinic, cadem usor in plasa(fie a unuia, fie a celuilalt).
     Atentie, de la cel in care ai cea mai mare incredere, tocmai de acolo vine surpriza !!
   Oricum baza este aceeasi : dezbina si cucereste !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ambmihai

Offline shpeedy

Recunosc ca mi se pare hilar - in secolul informatiei - sa sustii ca cine doreste sa-si formeze o parere cat mai corecta (potrivit propriei gandiri) despre un anumit subiect, nu poate face acest lucru, chiar daca este din alta tara... Vorbim de tari cu acces (inca) liber la informatie si de tari care au cunoscut deopotriva totalitarismul comunist si metodele de lucru ale Rusiei (recomand cartile lui Adam Burakovski ca sa vezi ca pana si in perioada pre-1989 polonezii isi formasera o idee destul de corecta - prin intermediul Ambasadei - asupra situatiei din Romania). In plus, metodele de propaganda A3/RoTV si cele ale Mamei Rusia nici macar nu sunt atat de subtile pentru o minte cat-de-cat atenta la chestii de genul asta.

Iar raportul rezultat mi se pare ca a surprins destul de corect aspectele problemei.

Parerea mea...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 24.Aug.2018, 11:55:33 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

Poate cineva să explice de ce sunt ilegale aceste protocoale?
Un exemplu il gasesti aici: https://evz.ro/anatomia-unei-minciuni-criminale-protocolul-sri-dna.html?v=347635&page=2

Din perspectiva-mi, actualul compas moral/etic/de corectitudine al fostului sef FBI cred ce este destul de puternic viciat de interesele clientilor sai - drept urmare, consider ca punctul sau de vedere este de luat cu (multa) sare (sunt curios daca il avea si cand era sef la FBI).
UPS; am uitat ca in segmentul de fata este acceptat doar punctul de vedere al stafului.  ;)

P.S. Sint curios daca evenimentele s-ar fi petrecut la poarta Cotroceniului, KWJ si-ar fi mentinut punctul de vedere?

„Faptul că Guvernul PSD a gazat și a bătut românii mi se pare incalificabil” - https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/iohannis-faptul-ca-guvernul-psd-a-gazat-si-a-batut-romanii-mi-se-pare-incalificabil-985900
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rexkrokiDAU

Am citit dar nu spune nicăieri de ce sunt ilegale protocoalele. Poți pune aici cu copy paste pasajul respectiv?

Offline Laurentiu

Am citit dar nu spune nicăieri de ce sunt ilegale protocoalele.
Citind, se poate intelege foarte usor de ce sint ilegale aceste protocoale.

P.S. Cred ca ai citit prea repede articolul dat de exemplu.
  • Suzuki SX4