0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Si cireasa de pe tort :Afaceri închise de pesta porcină: „Nu se salvează nimic, se ucide tot. Renunţ cu totul la afacere”/ Lider sindical: Focarul de pestă porcină africană a fost PROVOCATagate instant in saracie, deh, victime colaterale!
Oamenii din interiorul ANSVSA sunt revoltați pentru că, dacă șefii numiți politic luau măsuri, nu s-ar fi ajuns aici!Niște demnitari incompetenți și orgolioși, cu prieteni care se ocupă de import, pun în pericol industria românească a cărnii.”Încă de acum un an, din vara lui 2017, a existat un focar la Satu Mare și altul la Ceatalchioi în Tulcea, despre care noi am știut pe Intranetul instituției”, spun oamenii din ANSVSA.În tot acest timp, Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA, numit politic, n-a luat deciziile cerute de Reglamentul Comisiei Europene și propuse de colegii săi.
”Din acel moment, de acum un an, trebuia ca președintele Geronimo Brănescu să emită un ordin de suspendare a tuturor târgurilor de animale din țară!”, spune un important angajat al ANSVSA, parte a unui grup care a decis să pună la dispoziția opiniei publice adevărul.Era doar una dintre măsurile necesare, dar neluate!”Noi știam, și fuseserăm avertizați și de instituțiile europene, că riscul contaminării porcilor din România e mare. Acum se confirma că începuse și era obligatorie o reacție rapidă!”.Gravitatea epidemiei este incalculabilă pentru industria cărnii din România, pentru locurile de muncă, pentru consumatori.Și, mai ales, pentru gospodăriile pentru care porcul echivalează cu carnea de Crăciun și de peste iarnă, în număr de peste 1 milion în România.
”Per ansamblu, raportul concluzionează că România nu aplică încă multe măsuri destinate prevenirii pestei porcine africane, de exemplu gestionarea populației de porci mistreți și biosecuritatea în exploatațiile nonprofesionale, și le va aplica doar în cazul în care este confirmată boala, cu o întârziere substanțială a rezultatelor” Auditul Comisiei Europene din februarie 2017
Nu de putine ori am observat ca in discutiile purtate intre noi pe diferite subiecte, mai mult sau mai putin auto, se intampla o situatie nu tocmai dorita : Logica mea (invechita probabil!) imi spune ca daca cineva isi expune o idee/parere pe baza unor cifre/date concrete, e normal sa primeasca o contra-opinie la fel de argumentata(pe cifre/date), in niciun caz bazata pe pareri/supozitii, aluzii la discutii anterioare, etc. Asta cand este posibil si-n situatii tehnice, punctuale, chiar este posibil. In caz contrar se nasc controverse absolut inutile. Afirmatia de mai sus nu este dorinta sau ideea mea, este pur-si-simplu un mod simplu si eficient de abordare a unei teme de discutie ! A refuza sau trata cu indiferenta date concrete/cifre inseamna ca exista o implicare afectiva fata de una variante, ceea ce nu este de dorit deoarece discutia nu mai este constructiva, ba mai mult, isi pierde din valoare ! Nu ma refer la o discutie anume, ci la o suma de situatii, cu teme diferite, in care sau generat controverse inutile, tocmai din cauza expusa mai sus !
Sursele pun la dispoziția opiniei publice harta din 30 iulie 2018 și prognoza Comisiei Europene pentru ce se va întâmpla în luna august, în funcție de datele furnizate de la București.Pe harta pe care autoritățile n-au făcut-o publică se vede cum județele ”roșii” sporesc, ca și cele ”albastre”, afectate acum mai puțin, care se vor înroși, la rându-le, în timp.
Eu nu pun la indoiala gravitatea bolii, doar ma mir ca a aparut in Tulcea, Ialomita, Braila, Satu-Mare, zone care nu prea sunt invecinate!