Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700093 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline Laurentiu

Cred ca e cazul ca fiecare sa-si vada de lungul nasului iar cei ce tin neaparat sa tina prelegeri de conduita si politica, o pot face in sinul propriilor familii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 
The following users thanked this post: NicNic, toma

Offline JMu

Aiurea... ce datorie externă @speedy... n-auzi că-s mii de români în închisori condamnați pe nedrept?
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017
 
The following users thanked this post: shpeedy, dan_wolf

Offline toma

Momentul zero, mantra penalilor

"Darius Vâlcov, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea și unul din artizanii atacului constant la justiție, a spus luni seară ceea ce toți politicienii cu probleme penale gândesc de ani buni: avem nevoie de un moment zero, o ștergere de păcate și o iertare completă a corupților. În plină discuție despre presiunile lui Dragnea pentru o OUG de amnistie și grațiere, Vâlcov a găsit și pretextul pentru această iertare completă a penalilor: sărbătoarea Centenarului.

Sunt absolut convins că asta și-au dorit bărbații de stat care la 1918 au făcut eforturi supraomenești pentru a uni România: niște urmași care să cinstească Marea Unire cu o iertare generalizată a abuzului, mitei și corupției.

Nici că se putea găsi un pretext mai nerușinat pentru intenția penalilor de a-și șterge furturile decât cea mai mare sărbătoare a României.

Nici că se putea găsi un context mai nerușinat decât cel de luni seară: un semidoct economic condamnat la 8 (opt) ani de închisoare în primă instanță pentru corupție, invitat la televiziunea unui condamnat definitiv la 10 (zece) ani de închisoare pentru corupție.

Disperarea taberei Dragnea/Vâlcov și a sponsorilor lor politici și din busines e maximă. Explicația e simplă: la cei doi se apropie în mare viteză deciziile definitive în dosarele de corupție. Decizia politică a fost luată, ei se mai împiedică de un ciot. A recunoscut-o Vâlcov aseară, fără să-și dea seama, când a spus că decizia ”depinde de primul ministru”. E pentru prima oară când o decizie atât de importantă e la latitudinea premierului. Până acum, PSD-iștii repetau obsesiv la fiecare mare decizie că Guvernul execută ceea ce decide partidul sau coaliția. Acum însă, Vâlcov a explicat realitatea: premierului Dăncilă îi e teamă să adopte OUG-ul, ajutată și de indecizia lui Tăriceanu și Tudorel Toader.

Asta spune și G4Media.ro de vineri încoace și doar faptul că n-au gasit un secretar de stat la Justiție care să semneze în locul lui Tudorel le dat momentan peste cap planurile cu amnistia și grațierea.

Așa arată România lor: un stat eșuat, fără mecanisme de apărare în fața corupției, o țară în care hazardul moral e lege. Pentru ei, momentul zero înseamnă debarasarea de problemele din trecut. Pentru Udrea, Bica, Mazăre, Puiu Popoviciu ar însemna întoarcerea acasă curați și spălați de cazier. Pentru restul românilor, același moment zero înseamnă căderea în abisul autocrației.

Dragnea și ai lui caută de un an și jumătate ocazia momentului zero. O fac constant și neobosit și în relația cu SUA. Analfabeți politic și înclinați spre conspirații, ei văd Washingtonul drept sursa necazurilor și, concomitent, posibila cheie pentru rezolvarea lor. Au cheltuit milioane de euro pe lobby ca să schimbe narativul. Au avut senzația că sunt aproape de binecuvântarea Departamentului de Stat pentru ticăloșiile lor, dar a venit dușul rece al scrisorii celor 12 și toate milioanele de euro s-au transformat în fum.

Atenție: momentul zero al penalilor nu e doar pentru trecut. Prin masacrarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală ei vor să-și pregătească terenul pentru furturile viitoare. Dacă vor reuși ce și-au propus, nu doar că scapă de orice pedeapsă pentru faptele comise până acum, ci se asigură că nu vor mai putea fi prinși niciodată în viitor.

Acesta e marele lor proiect de țară în anul Centenarului Marii Uniri. Pentru el ar arunca în aer toate podurile care ne leagă de lumea civilizată. Singurul lucru care îi desparte de doritul moment zero e curajul unor oameni din administrație și societatea civilă. "

Sublinierile(bold) imi apartin.

Sa vedem daca sunt atat de ticalosi incat sa mearga pana la capat cu asta si care va fi in acest caz raspunsul romanilor... poate asa se clarifica ce fel de tara vrem sa fim si daca mai merita sa muncim si sa ne crestem copiii aici - pana la urma asta e titlul topicului, nu?

  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 
The following users thanked this post: fireburn, shpeedy, ariciul, Relisis, dan_wolf

Offline shpeedy

Aiurea... ce datorie externă @speedy... n-auzi că-s mii de români în închisori condamnați pe nedrept?

Parca am auzit ceva... 73 de viitori "nevinovati" in tara  porcilor cu aripi...

As bold-ui si paragraful asta...  :pardon:

Așa arată România lor: un stat eșuat, fără mecanisme de apărare în fața corupției, o țară în care hazardul moral e lege. Pentru ei, momentul zero înseamnă debarasarea de problemele din trecut. Pentru Udrea, Bica, Mazăre, Puiu Popoviciu ar însemna întoarcerea acasă curați și spălați de cazier. Pentru restul românilor, același moment zero înseamnă căderea în abisul autocrației.
« Ultima Modificare: 17.Iul.2018, 01:42:12 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline fireburn


Sa vedem daca sunt atat de ticalosi incat sa mearga pana la capat cu asta si care va fi in acest caz raspunsul romanilor...

Vor merge pana unde vor putea. Sunt DISPERATI care au de pierdut multe.
_______________________
Fac ce vreau, dar stiu ce fac ?
 

Offline rexkrokiDAU


Offline toma


Sper sa nu-ti jignesc ''inteligenta proprie'' si sa ai reabdarea sa vezi o discutie pe viu cu privire la ''Comisia de la Venetia'' la o emisiune din cadrul Antena 3:

https://www.antena3.ro/actualitate/descoperiti-ce-nu-spune-propaganda-din-concluziile-preliminare-ale-comisiei-de-la-venetia-478809.html

Vorbesc astia prostii? Daca raspunsul e afirmativ, argumenteaza.

Pai uite ce zice idolul tau Tariceanu:

https://www.antena3.ro/politica/tariceanu-critica-comisia-de-la-venetia-dupa-opinia-privind-legile-justitiei-ma-sperie-478893.html

Citat
„Un astfel de document, denumit «opinie preliminară», nu trebuia făcut public, pentru că el presupune că urmează să fie modificat. Nu ştiu care sunt procedurile prin care se ajunge la opinia preliminară, dar prima remarcă pe care vreau să o fac pe fond (este că - n.r.) acest document este un document care din punct de vedere juridic mi s-a părut extrem de subţire”, a declarat Tăriceanu
„Comisia de la Veneţia tratează lucrurile acestea cu o superficialitate care pe mine mă sperie. Efectiv mă sperie. În ceea ce priveşte opţiunile politice pe care le avem noi în domeniul politicii penale, în domeniul organizării Justiţiei, cred că filtrele pe care le-am avut şi care au funcţionat, inclusiv la Curtea Constituţională, au fost suficiente”

Deci pana la urma cine minte: Aneta3 care incearca sa spuna ca de fapt e de bine cu documentul ala sau Tariceanu care spune ca aia vorbesc nasoale si sunt nepregatiti?


Si cum ramane cu asta" "In ceea ce priveşte opţiunile politice pe care le avem noi în domeniul politicii penale"? Adica legea penala e o chestie de optiune politica? Adica definim hotia in functie de cum vor oamenii politici? Adica daca un grup de penali a castigat alegerile prostind pe fraieri cu un program de guvernare stiintifico-fantastic, ei sunt indreptatiti sa faca legile penale praf?

Tie personal @Laurentiu, abordarea asta ti se pare ok?

LE: si lasand la o parte ce spune Tariceanu, halena3 sau presa pro-Iohannis, sa citim concluziile direct din documentul original:

Citat
VI. Conclusions
155. According to the Romanian authorities, the reform process was necessary and has
been undertaken in order to provide answers to existing problems and needs of the judicial
system and to adapt it to new social realities. The proposed amendments were aimed at
strengthening independence of judges, by separating judges’ and prosecutors’ careers, but also
at increasing efficiency and accountability of the judiciary. Some of the changes were needed in
order to implement a number of decisions of the Romanian Constitutional Court.
156. The legislative process took place in a context marked by a tense political climate,
strongly impacted by the results of the country's efforts to fight corruption, with controversy and
debate around sensitive aspects both for the continuation of Romania’s efforts in this field and
for the independent functioning of its judicial system. On the one hand, there are reports of
pressure on and intimidation of judges and prosecutors, including by some high-ranking
politicians and through media campaigns; on the other hand, alleged cases of misuse of their
powers by some Romanian magistrates, in particular prosecutors, have led to a questioning of
the methods used to fight corruption. Also, following recent disclosure of co-operation protocols
signed between the Romanian Intelligence Service and judicial institutions, questions are being
raised on the impact of such co-operation on the independence of the judicial institutions and on
safeguards required to protect the judiciary against undue interference.
157. At the same time, the legislative process, which has proved to be very divisive for the
Romanian society, has been criticised for being excessively fast and lacking transparency, and
conducted in the absence of inclusive and effective consultations.
158. In view of the urgency of the matter, but also of the complexity of the changes
introduced by the three drafts and of their repeated amendment during the legislative process,
this opinion only deals with certain, particularly controversial aspects of the drafts.
159. A number of improvements are being proposed, such as the exclusive role of the SCM
in the appointment and revocation of high-ranking judges or the separation of the decisionmaking,
on judges’ and prosecutors’ matters, within the SCM.
160. However, as emphasised in the present opinion, there are important aspects introduced
by the three drafts, which seen alone, but especially taking into account their cumulative effect,
in the complex political context currently prevailing in Romania, are likely to undermine the
independence of Romanian judges and prosecutors, and the public confidence in the judiciary.
161. These include in particular proposed rules affecting the independence of prosecutors,
such as the new system for appointment and dismissal of Chief prosecutors, the role of the
Ministry of Justice therein and the extended scope of the hierarchical control. Particular
concerns are also raised by the limitation of freedom of expression of magistrates and the new
provisions dealing with the magistrates’ liability, the new Section for investigating offences of
magistrates, as well as the arrangements weakening the role of the Superior Council of
Magistracy, as the guarantor of the independence of the judiciary.

162. Although welcome improvements have been brought to the drafts following criticism and
a number of decisions of the Constitutional Court, it would be difficult not to see the danger that,
together, these instruments could result in pressure on judges and prosecutors, and ultimately,
undermine the independence of the judiciary and of its members and, coupled with the early
retirement arrangements, its efficiency and its quality, with negative consequences for the fight
against corruption.

163. The Venice Commission therefore recommends to Romanian authorities to:
- Re-consider the system for the appointment / dismissal of high-ranking prosecutors,
including by revising related provisions of the Constitution, with a view to providing
conditions for a neutral and objective appointment/dismissal process by maintaining the
role of the institutions, such as the President and the SCM, able to balance the influence
of the Minister of Justice;

- Remove or better define the provisions enabling the superior prosecutors to invalidate
prosecutors’ solution for groundlessness;
- Remove the proposed restriction on judges and prosecutors freedom of expression;
- Supplement the provisions on magistrates’ material liability by explicitly stating that, in
the absence of bad faith and/or gross negligence, magistrates are not liable for a
solution which could be disputed by another court; amend the mechanism for recovery
action in such a way as to ensure that the action for recovery only takes place once and
if liability of the magistrate has been established through the disciplinary procedure;
- Reconsider the proposed establishment of a separate prosecutor’s office structure for
the investigation of offences committed by judges and prosecutors; the recourse to
specialized prosecutors, coupled with effective procedural safeguards appears as a
suitable alternative in this respect ;
- Re-examine, with a view to better specifying them, the grounds for the revocation of
SCM members; remove the possibility to revoke elected members of the SCM through
the no-confidence vote of the general meetings of courts or prosecutors’ offices
(including by the way of petition);
- Identify solutions enabling more effective participation, in the work of the SCM, of SCM
members who are outside of the judiciary;
- Abandon the proposed early retirement scheme unless it can be ascertained that it will
have no adverse impact on the functioning of the system;
- Ensure that the proposed “screening” measures of magistrates are based on clearly
specified criteria and coupled with adequate procedural safeguards and a right of
appeal to a court of law, and identify ways to strengthen oversight mechanisms of the
intelligence services.
164. The Venice Commission remains at the disposal of the Romanian authorities for further
assistance.

Eu zic ca e cat se poate de clar, dar asa este cand, desi stii sa citesti, ai nevoie de televizor sa-ti explice un document disponibil public.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 
The following users thanked this post: ariciul

Offline Costique

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2537
  • Thanked: 1298 times
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Dragilor, lasati-o balta,  cu idealistii s-au fript toti  (de aia dupa ce pun mana pe putere smecherii ii lichideaza primii pe idealistii ce i-au ajutat! Istoria e plina de exemple, Laurentiu daca e un om cinstit e mort in regimul PSD daca aspira mai sus decat "fervent sustinator via Antena 3". L-am invitat sa se inscrie in partid si sa afle adevarul, cum am facut eu cu PNL in 1991...caci dupa 6 luni de activism m-am lamurit...).
Cat despre hotii, cum spuneam , romanii au devenit "ne da si noua ceva" si gata. O tara deja terminata , cu toate laudele PSD. Moral si national. Sa va spun cati romani s-au tiganizat (luat metehnele tiganilor) prin toata Europa? V-am spus cati romani au ocupat intrarile in magazilene suedeze, nu exista un magazin mai acatari fara cersetorul de rigoare la usa...Mai lauda-te ca esti roman..."Tiganistan" este deja "Romania" si e peste tot...nu stiu daca a fost ideea evreilor dar "rromizarea" Romaniei e in plina desfasurare...Asa cum Islamistan va fi Europa Occidentala...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 
The following users thanked this post: ariciul