Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700119 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Eu propun inchiderea topicului asta, a ajuns sa fie un dialog al surzilor.
E totusi un forum auto
Am mai zis, ma simt ca in 90 cand se polarizase foarte mult societatea si ajunsesera sa se bata prietenii intre ei din motive politice.
Vad ca iarasi se ajunge la salamul de soia si tiparnita de dolari de la pnt. Unii au imbatranit degeaba si nu au inteles nimic din tranzitie, din contra

Inchiderea topicului n-ar fi o forma de cenzura? Iar pe de alta parte, lipsa dialogului n-ar adanci si mai mult falia din societate?

Ok, de acord, sunt unii pe care nu-i scoti din bula lor - au ajuns poate la un anumit nivel inainte de '89 si nu s-au regasit in vremurile dupa '89 (si nici n-au inteles mare lucru din ele), tot timpul s-a gasit cineva/ceva sa le exploateze niste frici mai mici/mai mari si de aici limitarile de care dau dovada. DAR, personal mi se pare destul de important sa constientizam ca avem probleme in tara si ca nu suntem singuri cei care gandim cat-de-cat corect, ne ghidam dupa niste principii (nu dupa niste oameni/grupari/formatiuni), si inca ne incapatanam sa speram ca tara asta nu merita sa moara... Ai adus in discutie anii '90 - oare daca dupa sangerosul Iunie '90, am fi continuat dialogul la nivelul societatii romanesti, tot ar fi iesit comunistii criminalului de Iliescu in '92?!

Parerea mea e ca suntem mai rau ca in anii '90 - pe de-o parte, inca nu plecase in afara granitelor marea parte a pop)(atiei productive/muncitoare, pe de alta parte, nici nu aveau putere economica toate scursurile astea (cum au acum).

Parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Utilizator_Anonim

Nu incurajez cenzura, membri vechi stiu ca am reactionat, e drept disproportionat, acum 1/2 de an, eu ma refeream la utilitatea lui.
Daca tot s-a ajuns la atacuri personale, pe principiul ba pe-a ma-tii, constatam ca nu e util.
@Laurentiu m-a atacat pentru ca am facut o paralela cu anii 90, nu stiu de ce s-a considerat jignit, eu vorbeam de dezinformare si mai ales ca se uita lectia tranzitiei. Cei batrani au trait-o, cei tineri speram sa nu o repete.
In conditiile in care suntem de 11 ani in UE, nu mi se pare normal sa reprosezi cuiva ca lucreaza in alta tara din Europa, e ca si cum as spune ca cine sta la Cluj e nasol, findca nu munceste in vechiul regat.
E multa ura canalizata aiurea intre oamnei normali, care nu au niciun interes personal politic, iar polarizarea si dezinformarea mi se par evidente, indiferet de orientare, stanga/dreapta
Topicul tinde sa creeze probleme intr-un colt care ar trebui sa fie preponderent tehnic.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Laurentiu

Cine defineste "normalul", tartorul hotilor? ... hotii tai praduiesc si banii mei ...
Ia sa vedem cine tine in brate adevarata CIUMA ROSIE. Are ''tata'' (tartorul hotilor) 4 fete provenite din ciuma rosie dar acum mari anti-comuniste:

Pe legile lor date pe N.V.  prin H.G. (asumare - 150 de modificari in codul penal NECONSTITUTIONALE; iti este cunoscuta prolema?) hotii paraduiesc nu numai banii tai ca nu esti singur in tara asta, nu esti singurul ce plateste impozite si are proprietati. ;)

@Laurentiu m-a atacat ...
O mica corectura e necesara: m-am simtit atacat si am ripostat.

De ce se ia in calcul doar a doua jumatate din intreaga actiune?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Utilizator_Anonim

QED
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline toma

Laurentiu, e foarte josnica abordarea asta. Lasand deoparte minciuna, oare cum ar fi ca proprii tai copii sa poarte stigmatul "odraslele celui care i-a sustinut pe hoti pozeaza in oameni corecti" indiferent de faptele lor?

Intreci masura, in stil de manip)(are ieftina si jegoasa, marca aneta3, pe care oamenii educati nu o tolereaza.

Daca vii cu argumente legate de faptele oamenilor le putem dezbate cat doresti. Daca argumentele tale sunt legate de familia din care provin sau de faptul ca sunt plecati din tara atunci duci discutia intr-o zona ieftina, comunista, care nu-ti face cinste.
« Ultima Modificare: 15.Iul.2018, 10:29:43 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ariciul

Laurentiu nu mai da copy paste ca nu intelege oricum nimeni ce-ai vrut sa zici cu postul asta. Mie personal imi pare ca infierezi 4 persoane. De ce, exact nu se intelege, ca au origini comuniste poate? Si parintii mei au avut carnet de partid. Eu nu. Ma face pe mine asta un comunist?  Si esti prea inversunat, ceea ce nu inteleg in cazul tau dar si al altor antenisti. Pare a fi o caracteristica comuna nu crezi? Pe Costique il inteleg sa fie un pic mai vehement, nu uita sau cauta daca n-ai citit ca n-a plecat de fericit ce era aici in Romania. Asta poate fi de inteles. Ce nu pot intelege e de ce sa aparam niste hoti/mafioti care au ajuns sa-si modifice legile astfel incat sa le inlesneasca lor guvernarea fara griji si mai ales FARA RASPUNDERE. Tu ai impresia ca noi n-avem altceva mai bun de facut? Trebuie sa gandesti prin prisma progresului. Asta e valabil si pentru nostalgici care cred ca pe vremea lui Ceasca era mai bine. E total gresit sa gandesti asa ceva.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: toma

Offline shpeedy

@toma: poate pentru ca asta e singura modalitate de desfiintare a unei persoane pe care o stiu - familia, originea (nesanatoasa), eventual numele (poate ca suna ne-romaneste sau prea romaneste), ca de ce nu se coboara la nivelul comportamentului interlocutorului (sau ca se coboara), eventual daca are un defect fizic sau un anume look - motive sa urasca se vor gasi intotdeauna...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: toma, ariciul

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Laurentiu dragule, ia uita-te cam cand s-a facut asumarea si sub ce guvern.
In plus, exact in stilul antenistilor, noi vorbeam de hoti si nu de "ciuma rosie". Si apoi scrie despre "fata lui tata". Daca cautam cine sunt beizadelele din parlament, o sa plangi ce valori au adus PSD-istii... 
Asa cum ti-a, scris, ASTIA NU SUNT SOCIAL-DEMOCRATI! Social democratii nu baga angajatii in oala ce fierbe ca se ii oblige pe angajatorii DE STAT sa le plateasca contributiile. Este posibil ca aceasta masura a fost o masura administrativa care sa rezolve oproblema cronica , aceea ca angajatorii de stat nu-si platesc contributiile( de aia particularisi guvernului astuia ca si celorlalte le-a pasat  cam deloc, privatii sunt neimportanti). Si asta si alte masuri (inclusiv marirea salariilor ) sunt politici agreate la nivel european , pentru a stopa exodul creierelor fara de care orice tara este distrusa si a ridica fortat nivelul preturilor la nivel european - Romania nu mai este o tara ieftina cu avantajele si dezavantajele aferente. Asta ii obliga pe investitori sa faca plus-valoare si asta nu din salarii de rahat.
Eu inteleg foarte bine ce face guvernul cand face, asa ca nu ma confunda cu vreun idiot ce uraste cu patima ca nu-i place fata cuiva. Te inseli amarnic daca crezi ca eu am vreo problema cu Antena. Eu vad manipularea si pe aia o condamn. In rest, sunt  cei mai tari, trebuie sa ai ceva sa reusesti cum au reusit ei.
Ce se intampla in viitor daca pun altii mana pe putere (caci bat pariu ca nu mai schimba nimeni legile astea)?
Tartorul  hotilor e seful lor. Ghici ciuperca cine-i... Dar pe de alta parte sa stii ca n-am uitat ca Dragnea a refuzat sa fie Ministrul de Interne  cand baietii destepti din PSD i-au pus "colaboratori" . Sa nu uiti ca el vine de la PDL si ca acum toata conducerea PSD vien de la alte partide. Si stii de ce? Pentru ca le-au garantat coruptilor ca ii scapa... Si aia nu erau de la PDL. Cred ca eu stiu mai multe ca tine despre multe lucruri... mai schimba canalul...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

Citeam acest topic si ma intrebam : ce fac oare acum membrii marcanti ai coalitiei aflata la guvernare dar si cei din opozitie, acum in timp ce voi va "certati" aici si va consumati inutil energia ?
  Pai cred ca stau cu "populatia" in sus si comenteaza meciul la un shpritz rece!! :-?.........

.........Dar probabil ca acum si aici, s-au descarcat multe energii negative acumulate de-a lungul timpului.
 O saptamana usoara s-aveti ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Recomand, celor ce cred ca stiu, sa citeasca "Spovedanie pentru invinsi" a lui Panait Istrate...Ca sa inteleaga diferenta intre ce cred ei si realitate....cum spune Ecleziastul? "Nimic nou sub soare!"...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: toma