Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700132 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Cred ca-ti scapa detalii importante din sistemul medical. ... pe de alta parte s-au taiat sporurile care constituiau pentru multi o parte importanta a salarizarii lor. ... PSD a luptat sa intoarca ce a facut bine Ciolos
Nici tu nu detii toate datele. S-au taiat sporurile care au fost DUBLATE. La un moment dat, absolut toate sporurile inclusiv cel de vechime, au fost incluse in salariu iar cu timpul, prin intermediul liderilor de sindicat au inceput ca la salariul existent sa fie atasate noile-vechi sporuri. E normal? Ceea ce spui nu e manip)(are?

Ce a facut bine ministrul Vlad Voiculescu din guvernul Ciolos in domeniul medical? ”El, ca ministru, a distrus, e singurul” - <<Din aprilie 2016, când jurnalistul Cătălin Tolontan și Vlad Voiculescu au acuzat-o pe dr. Monica Pop de abuz în serviciu, până joi, 12 iulie, directoarea de la Spitalul de Oftalmologie din Capitală a trăit în teroare. După primirea răspunsului din partea procurorilor, în care i se comunica Monicăi Pop că fapta de care a fost acuzată de către fostul ministru al Sănătății nu există, ea a expus public o întrebare: „Are VOICULESCU ceva de spus?”>> ''Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală a dezvăluit cum, la acea vreme, ministrul Vlad Voiculescu i-a trimis Corpul de Control și i-a făcut două plângeri, una la Parchetul General, alta la DNA. A avut sechestru pus pe apartament.''   http://evz.ro/breaking-news-vlad-voiculescu-i-a-dat-sms-monicai-pop-dupa-ce-pr.html Ce interese avea acest V.V. sa puna ''seaua'' pe spital? O fi fost singurul spital luat la ochi?

...crezi ca ai cum sa te impui la niste oameni platiti foarte prost?
Prost platiti? Ca un medic primar sa ridice 26.000 lei/luna (fara garzi si sporuri de noapte) si sa se plinga ca il doare mina dreapta de la efectuarea a 10 ecografii cardio (in ziua respectiva) si ca el e platit doar sa ia tensiunea si sa citeasca niste foi cu rezultate, e normal? Ca o asistenta sa ridice lunar  7.000 lei (fara spor de noapte) insa, ca sa-si faca treaba pt care este platita, asteapta un bonus din partea pacientului, vezi ca un lucru normal?
Sa nu uitam ca pacientul la internare de zi, e obligat sa completeze un tenc de foi ce constituie asa zisa ''fisa pacientului'' cu tot felul de chestii aiuristice care se tot repeta dar si care se gasesc in fisa electronica a pacientului. Se poate scoate la imprimanta formularul completat cu datele pacientului (exceptie prima internare in spitalul respectiv) si apoi completat cu rezultatele iesite in urma analizelor. De ce ne mai laudam cu informatizarea si plata din gros a IT-stilor cind tot hirtia si creionul e la baza? Pierzi ore intregi la medicul de familie, la farmacie, la doctori pentru ca mereu ''cade sistemul''. Cu atitea minti luminate si platite fara impozitare nu putem avea totusi o informatizare cit de cit ca lumea sau si aici e de vina PSD-ul? In aproape 30 de ani nu am reusit sa ajungem la tastarea unui CNP si sa aflam numele si ''pronumele'', de ce boli sufera, cind i se schimba C.I.-ul sau permisul auto, daca si-a platit sau nu impozitul, ce datorii are la stat etc.

De ce bagati in curul PSD-ului tot ceea ce angajatul NU vrea sa faca decit daca e suplimentat la buget? De ce coalitia de guvernare a aplicat salarizarea integrala in sanatate si nu graduala pina in 2022? Ca pacientii sa fie tratati cu dispret si cu ostilitate daca nu scoti plicul din buzunar? O intimplare adevarata la oncologie - un brancardier suna acasa pe un ''insotitor'' al unui pacient: alo, familia X? DA. Miine mama dvs trebuie sa fie operata dar nu ati trecut pe la dom' profesor. Ce concluzie se poate trage de aici? Ca omul e dracu' si oriciti bani i-ai da, tot nu-i ajunge. Vrea privilegii, bani multi si munca, daca se pote deloc.

In momentul cind critica opozitiei va fi constructiva si nu in bataie de joc, cu propuneri si idei de rezolvare a problemelor, cind nu se va mai umbla cu manipu_lari in vederea intereselor proprii, atunci se va face ceva in tara asta. Pina atunci, va predomina doar razboiul civil executat verbal (sper sa nu fie mai rau de atit).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline toma

Bine ai revenit pe acest topic @Laurentiu.
Ai mai multe intrebari adresate direct la care nu ne-ai mai onorat cu raspunsuri. Poate ar fi mai util sa raspunzi la ele inainte sa mai imprastii cu niste dezinformari marca Aneta3.
Zic si eu.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Laurentiu

Ai mai multe intrebari adresate direct la care nu ne-ai mai onorat cu raspunsuri.
Nu-mi bat capul cu ineptiile #rezist. Stiu ca adevarul supara si nici nu convine opozantilor.   :)   :-t
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline toma

Insa eu sa-mi bat capul cu ineptiile anteniste?  :-?

Nu erai tu cel ingrijorat de posibilitatea unui razboi civil? Atitudinea ta ti se pare constructiva? Adica refuzul unui dialog crezi ca e calea prin care se poate inchide clivajul din societate? Nu sesizezi nici macar o urma de ipocrizie?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ariciul

Vorbesti din lucrurile auzite la TV Laurentiu, nu din lumea reala. Habar n-ai ce sporuri s-au taiat! Eu am discutat cu oameni carora li s-au taiat aceste sporuri. Ce spui tu acolo cu sporuri duble e o ineptie! Uita-te mai putin la TV si stai mai mult de vorba cu oameni carora li se intampla chestiile astea, sa vezi ce parere au ei!
Si amesteci mult lucrurile si fara noima, tu pui functionarea proasta a unui intreg sistem pe seama angajatilor? Ca asa te-ai exprimat!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Laurentiu

Sinteti ridicoli. Nu vedeti ca pierdeti teren? Lumea a inceput sa se destepte si sa nu mai urmeze ''sfaturile'' date de niste propagandisti si agitatori platiti. Va luati mereu de Antena 3 insa o tineti in brate pe madame Dogioiu care, ce viseaza noaptea arunca cu laturi ca sa nu spun vomita ziua impotriva coalitiei de guvernare. Dpmdv, Antena 3 e o televiziune ce-ti prezinta faptele asa cum sint ele, iti prezinta documente si interviuri din care singur iti tragi concluziile si nu informatii deduse prin prisma mintilor lui Gica contra practicate de massmedia opozitiei. Pina acum, in emisiunile A 3 nu am vazut sa fie adusi decit oameni seriosi ce-si sustin ideile cu argumente si nu presupuneri ori concluzii preluate de la altii.

''Ipocrizie si dialog'' spui? Decit sa raspund la niste intrebari ce denota ca nu sinteti in stare sa acceptati si alte puncte de vedere in afara celor debitate de mintile voastre ori preluate de prin alte parti sau pur si simplu incercati sa deturnati discutiile spre alte ''destinatii'', mai bine tac si din cind in cind combat (cind am timp) cele spuse de voi.

Insa eu sa-mi bat capul cu ineptiile anteniste?  :-?
Nu te-a rugat si nici nu te-a obligat nimeni. Poti citi si ignora ceea ce scriu eu ORI, nu am voie sa-mi exprim parerile proprii? Poate mai adaugati un articol in REGULAMENT ca cine nu impartaseste aceleasi idei cu ale stafului, va avea ban definitiv si va fi exclus din comunitate.

Vorbesti din lucrurile auzite la TV Laurentiu, nu din lumea reala.
... tu pui functionarea proasta a unui intreg sistem pe seama angajatilor? Ca asa te-ai exprimat!
Ariciule, aici ai mare ''dreptate''. Cind ti se intimpla tie sau ai un membru al familiei ce-ti lucreaza direct in sistem si se loveste zilnic de aceste probleme, vorbesti din lumea IREALA si din lucrurile auzite la TV. Stiu foarte bine care e problema in ''administrativ''. Ca o paranteza, stii cum sint denumiti medicii de familie? Ei nu sint considerati medici chiar daca au aceeasi facultate, ci simpli ''prestatori de servicii''. Din cauza asta ei nu au acelasi regim salarial ca si ceilalti medici.

Functionarea proasta a sistemului inseamna un cumul de mai multe nereguli in care intra si munca prestata de angajati. E greu sa vezi lucrurile in ansamblu.
  • Suzuki SX4

Offline shpeedy

@Laurentiu: poate ar trebui sa iei in considerare modificarea semnaturii si scoaterea referirii la Aneta3 - daca tu nu ai o problema cu asta, sa vad asemenea reclama in toate postarile tale consider jignitor pentru inteligenta proprie (ceva-mi spune ca nu sunt singurul). Spun asta nu pentru ca nu as accepta si alt punct de vedere (chiar diametral opus), ci pentru ca alea enuntate de respectivul trust media nu au nimic de-a face cu realitatea (si cu atat mai putin cu adevarul) - doar un ex. :
- ce spune Aneta3:

- ce spun altii (ai si posibilitatea consultarii declaratiei Comisiei) - https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3788601
- http://www.ziare.com/stiri/justitie/comisia-de-la-venetia-bate-obrazul-ccr-si-ii-livreaza-lui-iohannis-argumentele-prin-care-ar-fi-putut-sa-nu-o-revoce-pe-kovesi-1521351
- https://www.wall-street.ro/articol/Politic/232870/comisia-de-la-venetia-critica-aspru-modificarile-legilor-justitiei.html

In plus, prin iesirea din lista de "must-carry", respectiva marca la care faci referire se cam constituie intr-o marca comerciala, pentru care esti nevoit sa platesti - sunt curios care e "oferta promotionala" de care beneficiaza membrii SCR...

Trustul Intact (si orice produs al sau sau in legatura cu el) este o unealta de propaganda, ce practica linsajul mediatic si manip)(area in masa - daca tu consideri ca pentru tine face sens si raspunde nivelului tau de intelegere al lucrurilor, este strict problema ta. Dar mi se pare jignitor sa impui ca adevar chestiile propovaduit de respectivii - e destul de apropiat de GIGO (GarbageIn - GarbageOut)...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 15.Iul.2018, 12:56:02 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Utilizator_Anonim

Poti pune la semnatura  minimax, nickjunior ( nick senior😂) , cartoon network
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

Am avut o intentie buna si cred eu si utila cand m-am decis sa va povestesc "la cald", despre ce am gasit eu intr-un spital mare si de renume din capitala.
    M-a impusionat(recunosc) si situatia colegului nostru care a optat sa-si trateze sotia la o clinica din strainatate, intelegand d-abia dupa ce am avut si eu un necaz, ca optiunea lui a fost cea mai buna !
    Ideea a fost ca daca careva dintre cititori are o problema medicala sa stie la ce sa se astepte cand ajunge la un spital de stat.
    Cireasa de pe tort, adica ultima picatura in luarea deciziei de a povesti, a fost articolul pe care l-am citat  la pag.552 referitor la spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Realizarea de aici, cu ce am gasit eu dincolo, erau de fapt doua situatii in antiteza, situatii care ar fi bine sa nu existe.
     Ce am observat, cu mare regret, dupa postarea mea, sunt mai multe aspecte de care pur si simplu am fost surprins :
 1. Primul a fost faptul ca de vestea buna de la spitalul de copii G.A. NU s-a bucurat absolut NIMENI. Niciun cuvant de apreciere macar pentru aceasta realizare(a catorva tineri!), mai ales ca posibil sa ajungem p-acolo toti cei ce avem copii. Eu unul am ajuns. :-?
 - am ridicat cateva probleme cu(,)  care m-am confruntat si care m-au deranjat pe mine(si nu numai!) in spital, in general probleme de organizare interna si de atitudine a personalului. Am sarit peste faptul ca nu era zugravit/igienizat proaspat, nu avea mobilier nou, chestie aproape generala a sistemului, dar erau aspecte care nu m-au afectat direct.
   - Inca sunt uimit de modul de intelegere al faptelor, modul nostru de a vedea si percepe situatia : "aia sunt vinovati!"(Guv.+alianta)
  2.  Cand un coleg a afirmat ca realizarea cu softul este o picatura intr-un ocean,  toata lumea a aprobat( a dat like)!!!!!
  3.  Alt raspuns a fost ca managementul este politic si asta e cauza. Dar la spitalul de copii nu e manager politic sau e unul profesionist ? Eu nu stiu...
  4. Discutia a deviat/deriat catre "politic", iar mai nou spre mass media pro si anti guvernare, ajungandu-se la afirmatia ca doar daca se vede scris o denumire.... Chiar n-are relevanta cine a scris, doar ca exista...
    Nu stiu cum sa interpretez aceste atitudini, care nu apreciaza ce este bun si util, atitudini care justifica nepasarea, neglijenta si lipsa contiintei profesionale prin prezenta unui partid la guvernare(al carui nume nici nu vreau sa-l pronunt!), atitudini total negativiste, care contrazic faptele vazute/palpate de mine,  cu amintiri de acum cativa ani si cu povestiri ale amicilor !!!!!
    Cred ca asta (imi) explica haosul din tara asta ! Poti sa dai salarii cat de mari, oamenii tot nu fac treaba, tot fenteaza, trebuie sa stea cineva "cu biciul" in spate !
    Divaghez si ma gandesc la circulatie : avem cod rutier, amenzi mari, legi bune dar cine le respecta ?? Daca nu sta agentul in intersectie, tot se trece pe galben si chiar pe rosu. Noi nu putem sa respectam legile fiindca asa ne dicteaza constiinta, nu putem sa muncim decat daca suntem supravegheati/coordonati, nu avem idei pentru eficientizare, las' ca "merge si-asa".
    Cu "merge si-asa" vom ramane,  asteptand ca totul sa vina "de sus". Noi scuipam seminte pe strada in continuare, aruncam tigarea si gunoaie pe unde ne vine, ca primaria curata dupa noi !
    Sa nu uitam ca si aia "de sus" tot dintre noi au plecat si ar fi bine sa facem in fiecare zi cate ceva bun, sa le aratam ca noi vrem cu adevarat sa progresam, nu doar sa iesim in piata cu un "o suta" pe incheieturile mainilor ! Uneori se mai numeste si atitudine civica, alteori constiinta profesionala.
    Nici eu nu sunt un sfant, sigur am scapari, dar chiar nu e bine sa aruncam pisica in curtea vecinului.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
3.  Alt raspuns a fost ca managementul este politic si asta e cauza. Dar la spitalul de copii nu e manager politic sau e unul profesionist ? Eu nu stiu...

Eu am zis asta. Nu stiu cine-i managerul de la Grigore Alexandrescu, dar, potrivit jurnalului de stiri, meritul implementării sistemului de care vorbeai in cele două secții aparține unui colectiv de medici cu aptitudini IT. Presupun ca directorul a aprobat acțiunea cu mentiunea: daca aveti succes suntem toti merituoși, daca nu, voi sunteti de vina...

Acum si o parere personala: deși numita politic, imi inspira mai multa încredere actualul ministru Sorina Pintea, provenit din manager de spital, decat oamenii politici sau distinsii profesori universitari care-au precedat-o. Excepție este Vlad Voiculescu, implicat personal in furnizarea catre bolnavii defavirizati de sistem a medicamentelor necesare supraviețuirii.

Cat despre șpagă, le pot creste salariile oricât.  Old habits die hard pentru marea majoritate.
Norocul paclienților este sa nimereasca un medic devotat meseriei si jurământului lui Esculap.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: ariciul