Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700267 ori)

0 Membri şi 13 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Sau doar credem... :inteligent:

Credem ca suntem treji ("destepti") dar de fapt visam... hmm Decartes... Matrix...  :pardon:
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

@JMu : e bine ca ai trecut de url... ;-)
Undeva in ungherele mintii, imi suna cunoscut numele site-ului - cu toate ca era suficient sa dea de gandit nevoia de auto-validare a site-ului (Cap limpede - Stiri adevarate... duhhh... ), site-ul chiar e catalogat drept unul de evitat (https://m.revista22.ro/7024765/manipularea-in-online-care-sunt-vehiculele-de-propaganda-anti-occidentala.html ; https://verificasursa.ro ; https://m.digi24.ro/stiri/lista-celor-71-de-site-uri-trecute-la-verifica-sursa-si-din-alte-surse-667527).

Trecand totusi peste aceste prezumtii, o analiza rapida asupra textului ar putea releva urmatoarele:
- in calitate de militant al Miscarii Legionare exista riscul ca mesajul sau sa aiba o doza mai mica / mai mare de subiectivism (ideologia legionara fiind puternic impregnata de nationalism si xenofobie) ;
- cat priveste traitul acolo unde s-a nascut - as fi mai rezervat in asemenea declaratii in conditiile exodului poporului roman in afara granitelor (si nu vorbim numai de cele 4 milioane plecate in ultimii 28 de ani, ci si de cei plecati in ultimele 2 secole - recomand consultarea informatiilor despre demografia populatiei romane in decursul timpului) ;
- cu privire la scris,  sa ne aducem totusi aminte ca scrierea in alfabet latin este apanajul  ultimilor 150 ani (de la Cuza) ;
- cu privire la toti dusmanii romanilor, no comment - nu vad vreo fundamentare logica a acelor afirmatii; sau poate imi scapa mie, in acelasi mod in care-mi scapa si legatura dintre actele cu cip si Satana...

Cam asa as vedea eu o filtrare a informatiilor din surse mai mult sau mai putin legitime, bazata pe o gandire critica...

Dar daca pentru colegu' merita...  :-?

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Utilizator_Anonim

Teorii dacopate si protocroniste, superb
Ca sa glumesc un pic, @enicky nu esti dac adevarat, de ce conduci masina ungureasca? 😂😂 loganul/dusterul sunt mai dacice, de fapt galo-dacice 😂😂, ca francezii cica-s gali
Pftiu tulai doamne ca te-ai spurcat (asa se zice pe unde am copilarit eu)
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: shpeedy

Offline enicky

E un talmes-balmes de ineptii si lucruri valide... indemnul e unul pozitiv, identic imnului: "Trezeste-te, popor roman, trezeste-te roman adormit"

Acum fiecare intelege din desteptarea asta ce poate: unii s-au desteptat impotriva "abuzurilor" justitiei si serviciilor, altii s-au desteptat impotriva hotiei si imposturii si asa mai departe. Important e ca suntem toti destepti  :D

Daca se doreste, se (mai) inteleg idei pozitive...,  poate chiar adevarate. Cat despre biografia autorului, am citit-o si eu, dar n-am stat sa fac sapaturi in nu stiu ce unghere si despre  originile site-ului, catalogat de alt site, ca fiind "de evitat" sau "manipulator". Cred ca exista suficient discernamant si informatii care sa nu ne permita sa fim manipulati.
   Nu stiu insa daca se poate contesta originea/teritoriul nostru...dacic.
« Ultima Modificare: 12.Iun.2018, 08:59:41 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Ia de aici studiu genetic, sa vezi cat de daci puri suntem http://admixturemap.paintmychromosomes.com.  😂

Si ceva de initiere in istoria romanilor

Daca faci un drum lung poti asculta in suzuka

The following users thanked this post: shpeedy

Offline shpeedy

@enicky - de curiozitate intreb: dintre urmatoarele doua abordari care consideri ca se constituie intr-o baza solida pentru a construi ceva durabil si sanatos?
1. Suntem cei mai cei, fara de cusur, nimeni nu are ce sa ne invete, problemele pe care le avem sunt exclusiv cauzate de altii pentru ca toti ne vor raul.
2. Suntem si cu bune, si cu rele, avem partea noastra de vina - mai mica / mai mare - pentru situatia in care ne aflam, este important sa ne dam seama unde am gresit pentru a vedea cum corectam si pentru a nu repeta greseala, avem tot timpul cate ceva de invatat - prin forte proprii sau de la cei din jur.

Lasa-l @speedy are 6 ore de ascultat inainte sa raspunda 😂

Offline enicky

Ia de aici studiu genetic,
Daca faci un drum lung poti asculta in suzuka
Daaa, cand voi pleca in concediu, chiar asta voi asculta in masina(sunt convins ca tu ai citit-o integral!) !!!! Asa, de relaxare.... dragutz. :-?
- de curiozitate intreb:
  Prima remarca pe care sunt nevoit s-o fac, este abordarea ta, gen examenul pe care tocmai l-au dat elevii zilele astea, bine, lipseste doar expresia "cu cuvintele tale".
  Din politete, incerc sa-ti satisfac curiozitatea pe scurt : din perspectiva mea, dar privind si in istorie(chiar si cea recenta de dupa '89), se vede destul de clar ca din natia noastra au emanat multe personalitati in aproape toate domeniile, as zice eu. Am avut inventatori, ingineri, medici, arhitecti, oameni de stiinta, filozofi, istorici, pictori, sculptori, etc. chiar daca unii dintre ei si-au dezvoltat activitatile dincolo de granite.
    Cat despre istoria recenta, nu putem sa nu recunoastem ca cel putin in medicina si IT avem multe capete luminate, dar baza materiala lipsindu-ne, iaca ii regasim ...peste hotare.
    Deci, cat de modest as fi, nu pot sa spun ca  la acest capitol ne situam sub alte state puternice din Europa.
Ca suntem unde suntem, n-as zice ca noi poporul suntem de vina, sau poate avem o vina, aceea ca n-am stiut sa ne alegem conducatorii !!
De invatat, omul are de invat cat traieste, niciodata nu poate spune ca le stie pe toate, indiferent de varsta sau pregatire !
  Ceea ce n-am stiut(oare?) noi, a fost faptul ca n-am stiut sa  profitam de cei care au venit aici sa-si dezvolte afaceri : noi i-am primit cu capul plecat si spinarea indoita si n-am stiut(sau vrut) sa negociem si sa ne "vindem" scump : forta de munca si structurile date acestora. De pe urma lor se pare, au "profitat" doar cei aflati la conducere in acele momente !
   Toti avem defectele noastre evident, dar asa zisele politici de privatizare trebuiau gandite si valorificate pe termen lung, pentru a putea beneficia la maxim de ele. Mai ales ca la momentul zero('90) eram un stat fara datorii externe !
   Investitorii veniti aci la noi, au venit pentru afaceri, nu de dragul nostru, ca suntem frumosi.
   Este adevarat ca omul din greseli invata, dar unele sunt ireparabile din pacate. Bine, timpul nu-i pierdut, potential mai avem inca, dar trebuie sa "cascam" ochii ! (Daca nu, stam si citim cartea lui @hippo asteptand o minune !)
« Ultima Modificare: 12.Iun.2018, 10:29:03 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Eu l-am cunoscut si am stat de vorba cu neagu djuvara acum 12 ani la un eveniment
I-am citit si am toate cartile lui tiparite in romana
Audiobookul il gasesti la carturesti, daca nu vrei sa citesiti vreuna din carti
Preferata mea este Civilizatii si tipare istorice, ce ti-am recomandat e o lucrare de popularizare a istoriei, fara pretentii stiintifice dar utila ca abc in istoria romanilei
Ca cv am terminat dreptul si din pacate am facut numai un an de istorie ca a doua facultate ( la universitatea bucuresti) si niste mastere
Ca sa poti fi nationalist trebuie sa cunosti istoria altfel te faci de ras
Ca ardelean sunt nationalist, dar nu extremist
Stiu ca e mai usor sa-ti iei informatiile de pe net, dar niste filtre nu ar strica,
Curentul asta protocronist a aparut in anii 70 prin falsificatea istoriei de catre comunisti, ca sa demonstreze ca suntem miezul la dodoasca.
Am fost si suntem o cultura periferica, cu cateva generatii remarcabile care au facut cele doua uniri si au modernizat tara.
Au venit comunistii si s-a ales praful.
Vezi pibul din 37-38, eram peste toti vecinii, iar acum suntem aproape ultimii.
Iar cu privire la daci, fa o comparatie simpla, dpdv arheologic, sarmizetetusa vs roma sau atena

« Ultima Modificare: 12.Iun.2018, 11:16:50 p.m. de hippo »

The following users thanked this post: toma

Offline shpeedy

Din ce inteleg eu, raspunsul tinde mai mult spre optiunea 1...

Cateva observatii:
- "multumita" mineriadelor din anii '90, investitorii straini seriosi nu prea au dat navala in respectiva perioada de "nu ne vindem tara";
- primele privatizari au fost cele prin metoda MEBO (achizitia de catre angajati) - a acoperit aproape 30% din privatizarile pana-n 1996;
- dupa care au urmat cele 2 cuponiade - nici astea nu prea au fost deschise strainilor;
- au mai fost si privatizarile pe 1 dolar / 1 euro;
- de abia dupa 2000 putem vorbi de privatizari serioase catre investitori straini;
- ca in orice tranzactie exista un vanzator si un cumparator - inainte de a plasa vina in partea cumparatorului, de ce nu ne uitam imai bine n partea vanzatorului (fara acesta, nu prea mai exista tranzactia); la modul meu de intelegere au fost multe cazuri de rea-credinta din partea vanzatorului - de asta zic ca e bine sa ne uitam putin in oglinda inainte de a plasa vina exclusiv intr-o parte;
- faptul ca eram fara datorii in 1990 nu ne-a ajutat prea mult in conditiile in care am incheiat relatia cu creditorul FMI asa cum am terminat-o (in afara termenilor contractuali), iar "inzestrarea" tehnologica de pe urma investitiilor facute am explicat aici de ce a fost o mare gogorita...