0 Membri şi 12 Vizitatori vizualizează acest subiect.
La asa un ''CV'' pompos, banuiam ca intelegi ca, dupa 40 de ani de munca (cu salariul impozitat si nu ca IT-istii)...
... ma pot odihni la pensie pe proprii-mi bani cotizati in toti anii astia asa ca ...
Gresit. Nu sint ''ai mei'' sau ''ai tai''. Banii (pensia) ti-i da STATUL fie ca e guvernare de stinga sau de dreapta. Ce mi s-a oprit mie pentru pensia celor mai in virsta ca mine, statul va opreste voua pentru pensionarii de azi. ''Banii nostri viitori de pensie'' vor fi luati din retinerile copiilor vostri ajunsi in cimpul muncii.
asa ca ... straduieste-te sa ajungi si tu la pensie. Eu am timp sa te astept.
[...]Care e semnificația acestei decizii?Fiecare procuror depinde, pe scară ierarhică, de procurorul care îi este șef. Astfel, din treaptă în treaptă, se ajunge la procurorul general, șeful DNA și șeful DIICOT. Dar cu privire la aceștia CCR tocmai a decis că ei pot fi numiți și revocați când vrea ministrul justiției, motivele găsite de el fiind imposibil de cenzurat. Prin urmare, se recunoaște că toți procurorii depinde de politic. Iar asta…. este constituțional.[...]De ce este important cine conduce procurorii?Un procuror care știe că a lui carieră depinde de un ministru nu va îndrăzni să ancheteze politicieni de aceeași culoare politică cu ministrul. Asta a fost situația în România până în anul 2004.Judecătorii au toată legitimitatea să fie preocupați de statutul procurorilor, pentru că până și un judecător poate fi pus sub anchetă penală de către un procuror. Și dacă procurorul este subordonat politicului, anchetarea judecătorului ar avea o miză politică. Știind că poate fi cercetat politic pentru soluțiile sale, nici un judecător nu va îndrăzni să condamne vreun politician din partidul ministrului care este găsit vinovat de comiterea unei infracțiuni. La nivel teoretic, justiția încetează când judecătorilor le este frică și politicienii de la putere sunt deasupra legii.[...]Care sunt efectele pe viitor ale deciziei CCR din 30 mai 2018?CCR spune acum că procurorul-șef DNA poate fi revocat de ministrul justiției. Aceeași decizie va fi valabilă și pentru procurorul-șef al DIICOT și pentru Procurorul General al PICCJ. La fel, pentru adjuncții lor și șefii de secții de la aceste structuri. Așa că mă aștept la noi revocări.Dar, mai mult, decizia CCR s-ar aplica, fără nicio îndoială, oricărui procuror din România. Cu alte cuvinte, chiar dacă legea spune că pe ceilalți procuror-șefi din România îi pune în funcții CSM în urma unui concurs, mâine ministrul poate cere ca aceste atribuții să îi fie date lui – și ar fi constituțional, spune azi CCR! Tot astfel, despre promovarea și transferarea procurorilor nu se spune nimic în Constituție (așa cum se spune în privința judecătorilor și se dau aceste atribuții în sarcina CSM), ceea ce înseamnă că oricând acestea pot fi date ministrului – și ar fi constituțional, spune azi CCR!.[...]