Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700523 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline chriss

"Judecătorii pot fi traşi la răspundere penală pentru deciziile lor doar în cazul în care vinovăţia individuală este dovedită şi eroarea se datorează intenţiei sau neglijenţei grave. (..) Este necesar de a stabili un echilibru între imunitatea judecătorilor, ca mijloc de protecţie a acestora împotriva presiunii nejustificate şi a abuzului din partea celorlalte puteri ale statului sau a persoanelor fizice (imunitate funcţională), şi faptul că un judecător nu este mai presus de lege (răspundere). (...)

Răspunderea penală şi cea disciplinară nu se exclud reciproc: sancţiunile disciplinare pot fi în continuare opozabile în cazul unei achitări în materie penală; de asemenea, neiniţierea procedurii penale pe motiv că nu s-a reuşit stabilirea vinovăţiei sau a faptelor într-un caz penal, nu înseamnă că judecătorul dat nu a comis nici o încălcare disciplinară, anume dată fiind natura diferită a celor două tipuri răspunderi", se arată în răspunsul Comisiei de la Veneţia.
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline toma

@ toma,nu sunt fan Ponta,dar am spus ca a fost achitat.Nu ti-am adresat tie nici o intrebare, tu te-ai "infiltrat" in aceasta discutie, poate ca ai si dreptul ca esti moderator,nu?

Bun, ai spus ca a fost achitat. Ce trebuia eu sa fac ca sa fie pe placul dumitale? Ca nu inteleg? Sa te ignor?

M-am "infiltrat" in discutie citandu-te pe tine legat de afirmatia asta:

Vrei sa vezi ca pe 30 mai Kovesi dispare? Si iar o sa ma intreb, de ce tot CCR a trebuit sa faca asta cand legea era clara?

si apoi intrand in dialog direct. Poti sa sustii un astfel de dialog? Daca da, te rog sa o faci.

PS: Nu vad ce relevanta are in aceasta discutie faptul ca sunt moderator...  :dknw:
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ariciul

Ce treaba are raspunsul comisiei de la Venetia? O comisie care a fost ocolita cand a fost vorba de modificarile aduse in justitie!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline shpeedy

Pare-mi-se ca ajungem la niste discutii demne de zona crepusculara... Se acorda circumstante atenuante fara rezerve tuturor inculpatilor, dar pentru procurori si - vad ca mai nou - judecatori se cer amenzi si alte penalitati. Cam cum poti spera sa existe un act de justitie echitabil daca tu automat vanturi posibile sentinte in fata celor ce trebuie sa dea verdicte? - asta o poti monitoriza cu entitati de control si para-control (gen Inspectia Judiciara), dar care sa fie compuse din profesionisti NEINREGIMENTATI POLITIC (Justitia nu are culoare politica).

Personal mi se pare normal sa existe achitari - si asta ar putea fi rezultatul multor variabile (acuzare mai slab-pregatita, aparare mai bine pregatita, judecator cu experienta mai mica /mai mare, cadru legislativ schimbat samd), dar nu mi se pare normal ca cei inculpati sa-si exercite influenta mai mica sau mai mare in corecta desfasurare a procesului in care sunt implicati (cum se face acum).

Revin cu rugamintea sa cititi despre cum se desfasurau procesele politice in Rusia Sovietica sau in Romania Comunista, cu tribunale populare itinerante conduse de personaje dintre cele mai odioase, fara cele mai mici posibilitati de aparare juridica; vizitati Muzeul de la Sighet sau pe cel al Inchisorii de la Cetatea Fagaras si cititi textele. La naiba, uitati-va la 'procesul' Ceausestilor - un simulacru de proces fara rost. Astfel, poate reusiti sa va formati un etalon despre ce inseamna Justitie arbitrara, supusa politicului, si sa nu mai trambitati in stanga si-n dreapta despre Binom/Stat paralel si alte alea, care baga oameni nevinovati la inchisoare...

Daca tot sunt toti astia inculpati/condamnati atat de nevinovati, cum se face ca nu avem infrastructura, spitale, educatie, asistenta si altele minim-necesare unei societati normale?!

LE: Pensionarii ar putea plăti amenzi de circulație mai mici decât restul românilor - poftim?! Adica cum si de ce?!

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 11.Mai.2018, 05:21:42 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: toma

Offline toma

Sa mai destindem putin discutia domnilor, ca doar e vineri.

Salut cu entuziasm reusita politica a doamnei Dancila la Vatican:

Citat
La mai bine de 500 de ani de când Ştefan cel Mare a fost numit "Athleta Christi" de către Papa Sixt al IV-lea, încă un lider al românilor primeşte o înaltă distincţie din partea Papalităţii! E vorba despre Viorica Dăncilă, care spune că Papa Francisc a binecuvântat-o cu titlul onorific de "Papio hamadryas", despre care nu ştie exact ce înseamnă, dar sigur e ceva foarte important.

"A fost o ceremonie foarte frumoasă, toţi cardinalii zâmbeau, se vede că i-am impresionat, au zis-o pe aia cu 'in nomine patris', au cântat psalmi, mi-au dat şi cu sabia în cap, de acum încolo sunt Papio hamadryas cu acte în regulă", a declarat Viorica Dăncilă, arătând cu mândrie gravura primită de la Papă, care o înfăţişează cu o aureolă impunătoare pe cap, purtând mantia caracteristică rangului proaspăt dobândit.

"Înainte să întrebaţi ceva, bineînţeles că titlul de Papio hamadryas există, a fost conferit prima dată Sfântului Hristofor Chinocefalul", a chicotit Papa Francisc către reporteri, abţinându-se cu greu să pufnească în lacrimi, probabil de emoţie.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy, ...

Offline Laurentiu

...de ce nu dau si o lege cu asumarea raspunderii ministeriale? DE CE?
O vor da cei din opozitie cind vor ajunge la putere si cind REZISTENTII vor lasa chermezele de weekend si se vor incolona frumos pentru a merge la votare.  ;) Deocamdata coalitia are un program pe care trebuie sa-l rezolve.

O comisie care a fost ocolita cand a fost vorba de modificarile aduse in justitie!
Da' nu a fost ocolita de Macovei cind amodificat aproape cap coada codurile.  :)

Personal mi se pare normal sa existe achitari ...
... adica 50 din 57. E normal? https://www.incisivdeprahova.ro/2017/10/09/desfiintati-dna-din-57-de-inculpati-trimisi-judecata-50-au-fost-achitati-definitiv-pe-temeiul-nu-exista-probe-ca-o-persoana-savarsit-infractiunea/

Achitari mai calde: ''Gabriela Bârsan, ACHITATĂ. Victor Ponta, ACHITAT. Dan Șova, ACHITAT. Toni Greblă, ACHITAT. Sunt ultimele decizii date de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosare cu greutate.
Dacă s-a terminat cu penalii, sper că s-a terminat și cu Iohannis în arena politică” a spus avocatul Lucian Bolcaș, pentru DCNews.  " - https://www.dcnews.ro/iccj-achitari-bomba-lucian-bolca-explica-ia-schimbarii_591705.html

Cind ti se deschide un dosar penal, ce esti de fapt? ''Klaus Iohannis în penal'' - https://www.incisivdeprahova.ro/2018/05/11/klaus-iohannis-penal/
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Io zic ca o s-o achite si pe Nuti, după cum zice ea...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ariciul

Ce opozitie? Ca PSD are de gand sa schimbe si legea electorala! Prevad o domnie lunga PSD! Cat de buna va fi nu are rost sa mai zic ca deja avem rezultate. Dar voi credeti ce va zice Antena nu faptul ca fura din banii de pensie a oamenilor ce muncesc acum, ca dau vina pe bnr pentru performanta proasta a guvernelor ce s-au perindat timp de un an si ceva, ca si-au sporit cu nerusinarea caracteristica salariile si pensiile speciale ce au costat un miliard de lei in plus pe anul trecut si altele si altele ca nu mai am rabdare sa scriu de prostiile pe care le fac.
Da, faceti-va scut din Macovei, va caracterizeaza chestiile astea pe toti care va uitati cu gura cascata la Antena!
Achitarile nu sunt definitive, problemele au ramas in discutie oricum, nu inteleg ce le pui pe tapet cand psd-ul lupta din rasputeri pt asta! Chiar nu e evident? Ce-ai vrea sa zicem dupa ce vedem cum se aproba legile astea ca un tavalug? Tu citezi tot felul de persoane foarte partinitoare, ce crezi ca putea sa spuna avocatul unui inculpat? Chiar trebuie sa faci copy-paste la toate mizeriile alea?
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Laurentiu

LE: Pensionarii ar putea plăti amenzi de circulație mai mici decât restul românilor - poftim?! Adica cum si de ce?!
De ce? Uite asa. Cum unii cer sporuri peste nivelul de bun simt, tot asa si pensionarii pot fi ''premiati'' pina la aparitia legii pensiilor. ;)  :)

Pina una alta este doar un proiect si in nici un caz nu-l vad promulgat de KVB chiar daca trece de parlament.

''Pentru a se aplica, proiectul de act normativ are nevoie de votul Parlamentului, de semnătura președintelui țării și de publicarea în Monitorul Oficial.

Dacă proiectul va ajunge să se aplice, valoarea punctului-amendă ar urma să se calculeze în funcție de categoria din care face parte contravenientul. Mai exact, vor exista două valori ale punctului-amendă, una pentru oamenii activi (angajați) și una pentru cei retrași din activitate (pensionari).

Concret, proiectul de act normativ propune ca valoarea punctului-amendă pentru angajați să fie 10% din salariului minim brut pe economie, iar valoarea punctului-amendă pentru pensionari să fie 10% din punctul de pensie.'' -
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

Caut sa gasesc o cursivitate logica / o fluenta a gandirii in cele exprimate - imi este imposibil...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X