Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700559 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Gata perioada "de acomodare"?! A inceput si aici lupta impotriva "statului paralel si echidistant"?!

@chriss: imi pare sincer rau de glontul luat, dar frica mi-e ca l-ai cam luat degeaba daca asta e gandirea dupa atatia ani (remember, pctul. 8 de la Timisoara?!)...

Mie personal mi se pare trist ca au murit oameni/s-au distrus destine la respectiva revolutie, dar acolo unde chiar era nevoie de o revolutie - in gandire/mentalitate - lucrurile au ramas cam la fel... Dupa aproape 3 decenii, sa minimizezi opinia unui om doar pentru ca a ales sa nu mai locuiasca in tara, nu mi se pare a fi un salt prea mare fata de anii '90, cand - indiferent cat de bine-pregatit/bine-intentionat erai - nu erai suficient de roman, daca nu mancasei salam cu soia... Asta ca sa nu mai zic ca ani de-a randul, trimiterile de bani din strainatate au fost la nivelul investitiilor straine directe sau chiar peste - nici o problema, asta e pe cale sa se schimbe; unii s-or fi saturat sa traiasca cu speranta ca lucrurile vor intra la un moment dat pe un fagas cat-de-cat normal in tara asta...

Iar in secolul informatiei, sa spui cuiva - atata vreme cat inca mai avem presa libera (asa putina cata mai e) - ca nu e la curent cu realitatile din tara doar pentru ca sunt alte realitati fata de cele pe care aleg unii sa le vada, mi se pare cam deplasat, nu crezi?!

Si DA, coruptia - asa endemica/generalizata cum este la noi - nu numai ca ucide, dar aduce si atingere la siguranta/integritatea unei tari - dupa logica mea, asta cam tine de SRI, unde - desi mai exista inca si reminiscente ale vechii Securitati, au mai aparut si profesionisti care inteleg si vad lucrurile cum trebuie.

Cat priveste opiniile despre multinationale, sunt curios cam cati dintre cei ce comenteaza au avut macar tangenta cu ele... E usor sa-ti dai parerea pe chestii spuse de unii si altii, fara discernamant, bazandu-te pe expereinte punctuale, dar nu stiu cat de corect e sa generalizezi. Dupa 20 de ani in care am avut vreo 8 angajatori, companii romanesti sau multinationale, de la firme de apartament la cele cu sedii multiple in Romania, pot spune ca omul sfinteste locul. Derapaje pot avea loc in orice tip de firma, nu este apanajul doar a unora sau a altora - am intalnit firma straina cu practici "romanesti" la unele niveluri de management, la fel cum am intalnit firma romaneasca cu profesionisti si sisteme de control mai ceva ca-n Germania/Austria. In general, multinationalele astea vin cu un sistem de control intern si conformitate cu legislatia in vigoare (atunci cand este predictibila) in masura sa preia mare-parte din derapaje. Aaa, si multe din multinationalele astea sunt scoli de antreprenori, care aleg aceasta cale si-si deschid firma in Romania, platind salarii/taxe/impozite in Romania.

Apropo de multinationalele astea, sunt domenii critice, de importanta strategica pentru fiecare tara, care pana nu de mult au fost date catre acestea.
Trendul acesta a fost "la moda" in vest (tarile cu apa calda) dar si-au dat seama ca este riscant, foarte riscant si de ceva timp directia este schimbata la 180 de grade spre nationalizare.
Despre acest lucru nu se prea vorbeste, de fapt nu se verbeste mai deloc in media.
La noi latenta insa este mare ... dar si mentalitati de genul ... statul este un prost administrator.
Timpul le va lamuri / valida pe toate.

Pentru ca m-ai facut curios, de care cazuri vorbesti?! Exceptand Ungaria si altele de tipul asta, ce au ajuns sa aiba derapaje mai mici sau mai mari de la un parcurs democratic...

Problema este ca primesc zilnic mesaje de la colegi de pe forum in care ma roaga sa va nu mai scriu nimic pe acest topic ca nu am cu cine discuta. Eu cred ca au ceva teama ca altfel,la cate mesaje primesc pe privat cred ca suntem cu mult peste acesti "minoritari"
Ei, eu le-am raspuns ca nu am de ce sa-mi fie frica, nu mi-a fost frica cand am iesit in strada pe 16 dec 1989 ,nu mi-a fost frica cand am fost impuscat pe 17 dec, sa-mi fie  frica acum?? Nuuu
Nu va fie frica, securistii pica!!

=))

E treaba voastră ce discutați în privat, dar dacă îmi permiți un sfat, nu transpune limbajul și tinta discuțiilor direct pe forum. Încearcă să dezbați și dacă simți nevoia să combați ideea, nu persoana care o emite. Acest lucru nu l-au înțeles nici cei ce îți trimit mesaje, iar apoi s-au plâns că sunt persecutați.

@rexkrokiDAU: cum era aia cu "mii si mii de telegrame din toate colturile tarii"?!  :-))

Si ca o concluzie, ca tot ne place s-auzim ca suntem totusi pe un forum auto, nutresc speranta ca macar in fata propriei constiinte sa recunoasteti ca va bucurati de niste masini ce intr-o societate ca cea pe care o girati unii dintre voi nu prea ar fi posibile; la fel si telefonul mobil, calculatorul, si altele asemenea... Food for thought...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

Ma scuzati, dar tocmai am (re)citit de la pag.498 pana la 500 si n-o luati ca jignire, dar voi vorbiti impreuna si va cam intelegeti ...separat. Daca ma straduiesc sa fiu neutru si sa analizez postarile, cam la fiecare am gasit un sambure de adevar. Acum nu va suparati, dar fiecare va spuneti p.d.v. vazut din unghiuri diferite si chiar nu stiu pe ce va contraziceti !!  Aaaa, am inteles eu bine, sau tocmai am aflat ca sunt prm-ist ?!  :-)) :-))
  Pana la urma (c-o singura exceptie, care sta pe "tusa") toti traimi aci si toti vrem un stat/guvern fara corupti, cu profesionisti cinstiti, democratie si libertate corect intelese, si o tara in care legea sa fie respectata de toti.
  Parerea mea... :pardon:

P.S. Dar sa nu uitam ca romanul se pricepe cel mai bine la : fotbal, femei si politica ! D-ale barbatilor.... :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Dupa cele discutate p'acilea, eu n-as baga mana-n foc ca toti intelegem si vrem acelasi lucru...  :-?

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

The following users thanked this post: steph, toma

Offline toma

@toma Te prinde, zici pardon, inapoiezi ce au reusit sa probeze ca ai furat (oricum mai putin decat realitatea) si-ti vezi binemersi mai departe de furaciune. :happy: :happy:

Dar e mai bine cand nu se recupereaza nimic ,se fac ca presteaza puscarie,scapa repede si raman cu banii in portofel?

De ce consideri ca doar astea doua sunt variantele?

De ce sa nu recupereze statul prejudiciul si vinovatul sa faca si puscarie. De ce sa iasa conditionat inainte de recuperarea totala a prejudiciului (asa ca Voiculescu de exemplu)?

Ce impiedica ANAF-ul sa recupereze banii dovediti ca furati?
Nu cumva tot coruptia si vointa politica?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy

Offline ...

De ce să nu recupereze statul întregul prejudiciu şi, în plus, să-şi plătească infractorul "şederea" în puşcărie? Cu bani grei, doar că în loc să stea la penthouse, să stea la ţuhaus...

The following users thanked this post: shpeedy

Offline valmar67

Pentru Costique din Goteburg: Daca ai pus la avatar ca locuiesti acolo, inseamna ca taxele le platesti peste hotare, cum le platesc si eu , dar eu nu locuiesc in strainatate..
Mai poti sa si votezi , fiindca hotii astia de care spui, majoritatea nedovediti nici macar ascultati de noua securitate, ti-au dat dreptul asta desi eu as modifica legea asta, cu Diaspora si cu dreptul lor de vot... Eu nu am drept de vot cand sunt plecat afara, din cauza unora ca Basescu &Co, ca nu am locuinta acolo, plus ca nu se pot face manevre cu voturile romanilor din strainate cum s-au facut la ultimele 2 alegeri prezidentiale( cu ajutorul , bineinteles a Facebook).
Coruptie exista peste tot, numai ca la noi din cauza unor incompetenti de procurori, a devenit brand de tara. Ce romani sunt aceia care isi vorbesc de rau tara in care locuiesc, sau in care au cetatenie(vezi Macovei). Hotul neprins este negustor cinstit, si fiindca o tampita si mincinoasa ca Kovesi si alti "paraditori" mananca rahat pe-afara, asta nu inseamna ca toata clasa politica este corupta...Ce sa mai zic, de vreme ce al nostru Presedinte actual face "ce vrea muschii lui" si nu-l trage nimeni la raspundere, nici pentru "protocoale" de care se face ca nu stie , desi este seful CSAT, nici incalcarea constitutiei prin ne-muirea angelicei baschetbaliste micinoase atunci fereasca de cel ce ajunge in politica, poate dintr-o dorinta de a face ceva in tara asta, nu de a se capatui.
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

The following users thanked this post: chriss

Offline shpeedy

Dupa limbaj, detectez inca un fan Aneta3...

Ce-mi "place" cand se termina argumentele logice/rationale (nu c-ar exista/ar fi existat vreodata) si o dam pe limbaj de autobaza...

Si cateva observatii personale:
- nu cred ca exista vreo opreliste in a intra in legalitate cu domiciliul in afara granitelor;
- da, nu neg ca exista coruptie si la case mai mari/in tari mai civilizate, dar aici e vorba de magnitudine/impact in societate - daca tu nu ai educatie, nu ai infrastructura, nu ai investitii pentru un mediul competitiv real, daca ti-e frica sa te duci la un spital pentru ca exista riscul sa pleci de acolo intre 4 scanduri, toate astea pentru ca se fura prea mult, inclin sa cred ca ai o problema destul de grava, nu crezi?!
- ce te face sa crezi ca ascunderea sub pres a unor probleme se constituie intr-o lipsa de patriotism, mai ales a unor probleme grave/endemice, cu impact asupra intregii societati?! Personal, consider mai sanatoasa abordarea - Da, avem probleme. Am facut asta si asta. Nu am gasit solutia. Cum facem sa iesim din impas?

La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, sub obladuirea Fortelor Aliate (americane si britanice), in Germania a avut loc un amplu proces de de-nazificare. Nazismul si comunismul au fost deopotriva regimuri opresive/criminale, dar pe de-o parte pentru ca a fost unul dintre castigatori, pe de alta parte nu a avut un criteriu de eliminare clar  a indivizilor din societate (spre deosebire de nazism ce mergea pe criterii relativ clare - rasele inferioare) si pentru ca a avut la baza o idee aparent umana (egalitatea intre semeni), desi utopica, comunismul nu a avut (inca) parte de o clasificare clara ca regim criminal (desi, datorita intinderii pe parcursul mai multor ani, are un numar mai mare de victime), mutilator de ordini sociale/gandiri/mentalitati si - drept urmare - nici nu a beneficiat de presiunea infaptuirii unui proces similar de de-comunizare. Din ce vad ca se vehiculeaza pe aici, probabil ca s-ar fi impus, macar pentru un deceniu...

Offline chriss

@toma Te prinde, zici pardon, inapoiezi ce au reusit sa probeze ca ai furat (oricum mai putin decat realitatea) si-ti vezi binemersi mai departe de furaciune. :happy: :happy:

De ce consideri ca doar astea doua sunt variantele?

Nu am spus ca sunt doua variante.Este o singura intrebare, te rog sa citesti  atent.

• suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline chriss

Apropos, eu ma retrag de pe acest topic,am destule motive, de cateva zile de cand i-mi bat capul pe aici am uitat de masina, ca mai vreau sa-mi cumpar o grila sport fata, un ECHOOBD pentru reducere consum carburant cu 15%,etc..sunt in negocieri acum.

Cred ca si colegii mei se retrag ca e mai simplu asa.
Succes Shpeedy!
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline shpeedy

Off-topic:

... un ECHOOBD pentru reducere consum carburant cu 15%...

Daca despre o chestie d'asta e vorba, parerea mea e ca nu e cea mai buna cale de a arunca banii pe fereastra. Trecand peste faptul ca o poti lua din China la aproape jumatate din pret, nici nu prea vad cum poate face ceea ce spune ca face - presupunand ca nu trimite date false senzorilor aferenti ECU (ceea ce, pe termen lung, numai benefic nu este motorului), atunci trimite cumva date false computerului de bord pentru afisarea eronata a consumului (ceea ce iarasi nu stiu cat de corect este pentru utilizator). Dar banii tai, alegerea ta...