Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700612 ori)

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Nu atractivă, ci aţâţătoare. După prima palmă peste fund primită, s-a întors zâmbind larg, aşa că am oprit filmuleţul. Chiar dacă este un experiment, mult prea multe fete se îmbracă provocator, ca mai apoi să se plângă că sunt victimele hărţuirii...Există mulţi oameni "bolnavi", dar nu toţi sunt bărbaţi.
 

Offline shpeedy

@enicky: de curiozitate intreb - intrucat cele mentionate de tine se includ in mare parte la baza piramidei nevoilor a lui Maslow, ce te faci cu cei ce vor mai mult de atat?

Chiar si cele mentionate de tine tin de o siguranta (foarte) relativa:
- rata la casa iti poate creste cu usurinta in conditiile masurilor haotice date de politic afectandu-ti astfel 'zen'-ul financiar (vezi dobanda de referinta in crestere);
- casa/masina iti pot fi sparte de hoti eliberati inainte de termen prin recursul compensatoriu sau ne-prinsi prin inlaturarea probelor video/adiacente din procesul de identificare;
- cu masina ta poti fi parte a unui accident in care vinovat sa fie un "smecheras" cu mai multe relatii/bani fata de tine sau cu imunitate si o Justitie dezechilibrata / supusa mai-marilor zilei nu prea te ajuta;
- copilul/copiii degeaba il cresti sa fie competitiv, tolerant, bun si pasnic, daca in jurul lui vede agresivitate, violenta in limbaj, promovarea non-valorii si intoleranta;
- sanatatea - daca nu ai resursele sa apelezi la sistemul privat si esti nevoit sa apelezi la sistemul public - iarasi este o chestie (foarte) relativa (te duci sanatos si pleci cu picioarele inainte)...

Departe de mine sa-mi doresc sa politizez totul, dar cam asta e starea de fapt la ora actuala (indiferent de ce spune o parte a presei); intr-o societate functionala consider ca ar trebui sa existe profesionisti in fiecare domeniu, profesionisti de care sa se tina cont si care eventual sa fie arondati unei doctrine politice, nu politruci...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 25.Apr.2018, 05:00:55 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline enicky

- intrucat cele mentionate de tine se includ in mare parte la baza piramidei nevoilor a lui Maslow, ce te faci cu cei ce vor mai mult de atat?
      Prima idee care mi-a venit in minte dupa lecturare, a fost "drobul de sare". :-))
  Dar lasand gluma la o parte, daca tot il citezi pe Maslow, cei care vor mai mult, daca si pot, ce vor face : dupa ce ai trecut/satisfacut acest prim nivel(de care nu toata lumea trece!), cum i-am zis eu, "partea plina a paharului", te poti concentra pe nevoile de siguranta sau securizare a bunurilor, a sanatatii si chiar de a asigura un grad superior de educatie copiilor. Nu mai dezvolt cum se pot face, dar solutii sunt la indemana fiecaruia.
   Asa, daca vrem, putem politiza totul, nu? Incepand de la scuipatul cojilor de seminte pe strada si pana la votarea legilor in parlament, totul poate fi politizat.
   
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline shpeedy

Exista riscul sa vorbim impreuna si sa ne intelegem separat... :facepalm:


Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 25.Apr.2018, 07:10:43 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline enicky

   Comme d'habitude !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline shpeedy

Daca stai sa te gandesti, e oarecum pacat/trist...

Pornind de la premisa ca amandoi suntem animati de bune-intentii, noi avem discutii in contradictoriu fara nici o finalitate, iar nenorocitii ce ne conduc isi vad de interesele personale si-si duc planul la indeplinire...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 
The following users thanked this post: toma

Offline shpeedy

In aceasta dimineata am gasit pe FB o "parte plina a paharului" pentru cand o sa avem din nou posibilitatea / capacitatea de a reconstrui societatea romaneasca pe fundatii mai solide - ca se va tine cont sau nu, eu o consider o analiza pertinenta:

[Lung, foarte lung și cu gândul la viitor]

Ceea ce face puterea astăzi este, într-un mod pervers, hârtia de turnesol a reformării viitoare a statului român. Prin raportare în oglindă, tot ce este astăzi distrus trebuie refăcut și întărit și tot ce este astăzi ocrotit trebuie sfârșit sau reformat din temelii.

Șubreda ordine liberală din România nu este testată în laborator ci supusă unui atac real pe toate fronturile. Sistemul își dezvăluie astfel redutele și punctele slabe și chiar călcâiul lui Ahile. Dacă vrem să reparăm și să progresăm trebuie să luăm aminte.

▬ Eforturile de capotare a Înaltei Curți prin invitația gratuită adresată judecătorilor de a se pensiona înainte de vreme și prin îngreunarea intrărilor sugerează că acolo e de bine.

▬ O altă curte, cea Constituțională a dovedit însă că este un actor politic needucat care nu își înțelege rolul și care și-l depășește. CCR a fost mereu o instituție retrogradă și care a decis cam cum a bătut vântul. Nimic din parcursul de judecător în România nu califică pe cineva să fie judecător constituțional. Constituțiile nu sunt ceva ce țin de domeniul pur al juridicului și cele care au dăinuit au fost construcții filozofice, politice și istorice. Desființarea acestei instituții trebuie să fie pe masă pentru că există alte modele de control constituțional. Aici e călcâiul lui Ahile.

▬ Avocatul Poporului a fost în ultimii 25 de ani o instituție care nu și-a îndeplinit funcția și care a refuzat sistematic să conteste OuG-uri neconstituționale. Cred că trebuie discutată reformarea ei de la zero.

▬ Ordonanța de urgență, acest instrument pervers prin care Guvernul, neales, poate legifera peste noapte, trebuie desființată.

▬ Trebuie reglate mecanismele parlamentare astfel încât să evităm majoritățile de tip ”buldozer” care pot trece peste orice. Sunt necesare frâne care să facă legiferarea mai greoaie. Legiferăm repede și fără cap.

▬ Numărul de parlamentari trebuie să scadă dramatic. Chiar și 300 este mult prea mult. Uitați-vă la dinamica votului în bloc. Fie că avem 100, fie că avem 500, rezultatul este același. Dar 100 de parlamentari sunt ușor de reținut și urmărit.

▬ Se fac tentative nenumărate de limitare a prerogativelor președintelui României semn că acestea trebuie protejate, întărite și poate multiplicate pentru a mări echilibrul din sistem.
 
▬ CNA este o instituție inutilă. Sub ochii ei unele televiziuni împroașcă cu gunoi și mai sunt și purtătoare de propagandă cu miros de stepă, nici nu contează dacă voit sau din prostie.

▬ Pragul de prezență la referendum trebuie urcat din nou la 50% și el trebuie să fie un mecanism greoi care să fie utilizat de 2 ori pe secol. România nu e Elveția și suntem prost pregătiți pentru o democrație cu aere plebiscitare.
 
▬ Serviciul secret al Ministerului de Interne trebuie închis.

▬ SRI trebuie reformat și modernizat dar nu de o comisie parlamentară condusă de niște muțunachii care nu au nici cele mai vagi studii despre știința securității. Probabil, orice legi vor urma în domeniu, vor trebui abrogate și revenit urgent asupra lor.

▬ Alegerile locale trebuie să fie neapărat în două tururi.

▬ Corupția este o amenințare directă la securitatea națională pentru că, iată, poate duce prin efectele ei la captura statului de către cei puternici care vor să protejeze ceea ce au furat. Decizia CCR trebuie desființată.

▬ BNR și Consiliul Concurenței trebuie întărite pentru că și-au făcut treaba și nu au răspuns la comenzi politice. ASF, ANRE, ANCOM - aici cred că mai avem de lucru până să creăm niște veritabile instituții.

▬ Direcția Națională Anticorupție trebuie păstrată și cel mai probabil Codul Penal și cel de Procedură Penală vor trebui modificate imediat după următoarele alegeri. Trebuie să găsim mecanisme de încetinire a legiferării în domeniul penal pentru a nu mai permite ca o mână de oameni să își dea legi în favoarea lor.

▬ lista poate continua

Singurul mod în care această republică șubredă poate fi repusă pe șine este prin câștigarea următoarelor alegeri. Niciun protest și niciun milion de postări pe Facebook nu pot face ce poate face o forță politică bine intenționată.

Mai cred că este necesar ca cei care încearcă să îndepărteze comunitatea noastră de valorile occidentale să primească un baros în frunte la următoarele alegeri. Ca și cei care au stat la călduț lângă ei. Până atunci tot ce avem de a face este să frânăm regresul cu toate resursele de imaginație și protest pe care le avem.


Mda, ma astept sa se alege unii de finalul mesajului (partea cu barosul in frunte), reducand intregul mesaj la aceasta abordare agresiva - personal, inclin sa cred ca este o exprimare figurata (eu cel putin asa o percep).

Si ca sa mai iesim putin in afara granitelor si poate sa intelegem cam ce inseamna anvergura unui om politic european in sec. XXI, o sa las aici filmul prezentei lui Macron in fata studentilor de la George Washington University:



Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline enicky

  Una din conditiile ca finalul mesajului sa fie dus la indeplinire, ar fi gasirea unei solutii pentru a scoate populatia la vot ! Daca ies 40% la vot si se obtine iar o majoritate de 60% vom ramane iar in coada si adio progres.
 
   In schimb am mari rezerve la afirmatia ca "BNR si C.C. si-au facut treaba" ! Treaba cui ?? 
   Acest domn(capabil de altfel), care sta in fruntea BNR inca din copilarie,  cu un "spate" cat Marele Zid, dirijeaza practic si economia si viata romanilor. Dar asta se stie mai putin. Si aici se poate discuta mult, chiar cu "materialul clientului" !
   In rest,  este o sinteza corecta si pertinenta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline toma

[...]
    Acest domn(capabil de altfel), care sta in fruntea BNR inca din copilarie,  cu un "spate" cat Marele Zid, dirijeaza practic si economia si viata romanilor. Dar asta se stie mai putin.
[...]

Chiar is curios de ce crezi tu ca BNR (de fapt orice banca centrala dintr-o economie vestica) are parghiile necesare pentru a putea dirija practic economia tarii... indiferent de actiunile politicului si companiilor. Daca ai o explicatie foarte tehnica din punct de vedere economic ar fi grozav dar ma pot multumi si cu una mai putin tehnica.

  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline enicky

   Hai bre, o luam de la zero?! :)
  Doar daca ne uitam la principalele atributii ale bancii centrale, cred ca se intelege :
  -elaborarea şi aplicarea politicii monetare şi a politicii de curs de schimb;
  -autorizarea, reglementarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, promovarea şi monitorizarea bunei funcţionări a sistemelor de plăţi pentru asigurarea stabilităţii financiare;
  -emiterea bancnotelor şi a monedelor ca mijloace legale de plată pe teritoriul României;
  -stabilirea regimului valutar şi supravegherea respectării acestuia;
  -administrarea rezervelor internaţionale ale României.
 
  Cred ca doar astea cu implicatiile lor si este suficient pentru a intelege influenta bancii centrale asupra economiei unu stat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip