Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700636 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

La o deplasare avuta de curand la Paris am participat la o cina cu colegi de la HQ companiei. Unul dintre ei era olandez si alesese drumul "pribegiei" prin Franta, pentru ca, pe de-o parte, tara natala i se parea prea mica (citez: in 2-3 ore o parcurg pe toata, dintr-un capat in celalalt), iar  pe de alta parte, nici nu prea avea firme nationale suficient de mari pentru care sa lucreze...  >:)

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ...

Da, unii emigrează şi pentru că în ţara natală lucrurile sunt prea organizate şi ordonate. Dacă locuieşti acolo, Olanda este într-adevăr mică, dar treci rapid spre Germania sau Belgia, apoi Franţa, neexistând graniţe şi control, aşa că nu e o piedică. Pentru noi, însă, e un calvar să ajungi şi să treci de Nădlac.
Eu lucrez de 15 ani în filiala micuţă a unei multinaţionale germane, suntem 10 oameni, şi îmi place mult mai mult decât în birouri cu alte zeci de persoane pe nu ştiu câte etaje.

Offline rexkrokiDAU

15 ani în aceeași filială cu 10 oameni... nu zic că e rău,  dar... :)

Offline ...

Doar 5 sunt aceiaşi de acum 15 ani, restul s-au mai schimbat :). Crede-mă, @rexkrokiDAU, este mai mult ca perfect aşa. Venim şi plecăm când vrem noi, lucrăm de acasă când suntem răciţi...Pentru profesia mea, este locul de muncă ideal.

Offline toma

Daca poti ajunge la nivelul salarial dorit intr-o astfel de firma e minunat!!!
Eu duc dorul si acum atmosferei care era in firma "de apartament" in care am inceput munca la privat (inainte de asta am lucrat in sistemul public de invatamant - de acolo nu regret nimic :-)) ).
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ...

@toma, am ajuns de mult la nivelul salarial cautat, pentru raspunderea (lipsa ei, mai degraba) dorita. Beneficiile extrasalariale de care vorbeam sunt esenţiale. Plus 30 de zile lucrătoare de concediu, al 13-lea salariu, nu mă f*te la cap niciun şef. Asta e: firma de apartament, doar că la casă. Curte, păsărele, cafeluţele zilnice sunt sfinte, amplasament central. Si cel mai important: la 16.30 putem rupe linistiti usa, fara sa se uite careva urat. Sau poti veni la 10:00 si sa pleci la 17:00. Eh?

Paradoxal, sotia, profesor cu vechime similara si grad I, ma depaseste incepand din martie 2018 cu vreo 700 de lei...
LE Dar o mai costa naveta, 2 ore zilnic timp pierdut in trafic, pe cand eu fac dus-intors 40 de minute pe jos...

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

Mai este si solutia expusa de @shpeedy: te adaptezi la tara in care traiesti si te apuci de furat bani de la stat - cat timp majoritatea este suficient de usor de prostit sa suporte asa ceva... de ce nu?
    "Nu ne mai lecuim..." :-? Zicea un coleg intr-o zi...  Cauta o solutia mai viabila, ca nu toata lumea stie sa "lucreze" statul !  :-))
Adică am cheltuit ceva bani să ajung acolo cu maşina, să vizitez atâtea locuri frumoase, dar mi-am dat seama că tot un sărăntoc român am rămas.
     Gresit !!!
   Hai sa nu ne subestimam/compatimim ! Sa ne gandim ca mai sunt in tara asta familii numeroase care traiesc dintr-un "minim pe  economie", sau care nu pot pleca dintr-o zona in care gaseste greu de munca, iar familia/copii ii "cer".
   Olandezul si-a dat seama ca nu ajungeai acolo daca erai un sarantoc, iar cadourile(mancarea) ti le-a oferit din suflet, nu de mila !

Sa nu uitam ca inca sunt multi pensionari cu pensii sub 1000lei, din care dupa ce platesc utilitatile, se roaga(la D-zeu) sa nu se imbolnaveasca !
   Cat despre noi... sa mai vedem si partea plina a paharului !
   Nitel optimism cred ca nu face rau nimanui ! Parerea mea....

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Eu chiar nu ma gandeam la tzepe/tunuri date  indirect (prin afaceri cu statul/sifonarea bugetului), ci unele date direct, catre PF/PJ private... La cum vad lucrurile, respectul (pentru marea majoritate a romanilor) se castiga doar daca ai dat teapa cuiva, chiar celor care-ti ofera respect (asta e maxima). Cel putin eu asa interpretez starea de fapt actuala in care ne intoarcem cu 28 de ani in urma intr-un ritm destul de alert (ca fapt divers, instaurarea comunismului in RO s-a facut in mai putin de 4 ani, dar cu prezenta tancurilor sovietice pe teritoriul RO) si totusi mai vedem jumatatea plina a paharului...

Dupa atatia ani recunosc ca inca am intrebari ramase fara raspuns:
- in conditiile in care inca din zorii democratiei 'originale' au votat tot timpul un partid care le-a exploatat toate frustrarile si fricile, pierzand astfel startul unei democratii reale si a unei societati functionale, cam cum sa ai pretentii de o viata mai buna la batranete?
- cam cum arata societatea aia spre care tind cei care inca vad partea plina a paharului? Exista o asemenea societate undeva in lume in momentul de fata?

Ceva e putred in gandirea unora...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ...

Să-mi fie cu iertare, dar unii de-aia au pensii sub 1000 de lei. Pentru că toată viaţa s-au rugat (la Dumnezeu), în loc să pună osul la treabă, sau au robit zeci de ani intr-o functie insignifianta, pe o suma infima, dar pe langa care au ciupit suficient cat sa acopere din cheltuieli. Restul, noroc cu rudele de la tara, mai un vinisor, o pasare de curte, niste malai de tara.

Offline enicky

Si ei sunt oameni... :)

JasonMoments, un canal de YouTube, a făcut un experiment inedit pentru a vedea ce se întâmplă când o tânără atractivă stă o oră pe marginea unei străzi aglomerate din Londra.

Pentru ca n-am specificat ce inteleg eu prin "partea plina a paharului", detaliez (si cu asta am incheiat!) : daca sunt/em sanatos/i, am/avem o casa(chiar si cu o rata pe care o pot suporta), mai am/avem si niste copii frumosi si sanatosi, plus una-doua masini in fata casei, atunci avem timp si spatiu sa ne gandim si la viitor si la politica. Asa vad eu partea plina a paharului. :dknw: (ce-o fi putred aici ?!!!)

Daca nu vrem sa stim ca exista si oameni care din cauza zilei de maine(careia ii duc grija) nu se pot gandi la viitor, asta este deja alta problema... :-?
« Ultima Modificare: 25.Apr.2018, 04:20:08 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip