Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700638 ori)

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Na, ca am găsit asta ca potrivită aici :)

Și pentru că astăzi relația mea cu forumul s-a manifestat cu precădere prin intermediul notelor muzicale...

Offline rexkrokiDAU

Dacă e sa ne luăm după rezultatul sondajului din atașament vs. realitate, încă mai există speranță :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Si totusi exista iubire,
Si totusi exista blestem,
Dau lumii, dau lumii de stire,
Iubesc, am curaj si ma tem.

Cat despre sondaj, ne-au păcălit si de data asta! Votul românilor e suveran.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

@fireburn: cu acel "va mai fi" am o problema...

Eu am trecut prin asta, dar de ce e firesc (si necesar) sa treaca si copiii nostri?!

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline fireburn

@fireburn: cu acel "va mai fi" am o problema...

Mentalitatea asta gen "pixuri, ulei, stegulete..." o sa se schimbe in generatii (2-3 cel putin).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Din nou despre Piloni. Ma bate gândul sa-l activez pe-al treilea...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline shpeedy

Mda... Chiar aseara mi-a venit scrisorica de la Fondul ce-mi gazduieste Pilonul 2 cu desfasuratorul contributiilor pe 2017 si suma stransa pana la sfarsitul anului...

Ce sa zic?! Sunt atat de multe aspecte care ne impacteaza pe termen scurt/mediu/lung, incat nici nu mai ai habar despre cum ar trebui sa reactionezi... Am iesit in strada pentru niste principii constant pe parcursul anului trecut ca sa constat ca pana la urma a cam fost in zadar. Marea masa a populatiei ori a adoptat politica strutului, ori nu intelege, ori nu-i pasa, ori nu mai are energie.

Referitor la pensie, recunosc ca nu mai stiu ce ar fi mai bine de facut - desi am contributii la cei 3 piloni, daca ma pastrez angajat cred c-o sa fie insuficient output-ul celor 3 piloni pentru un trai macar modest; deja ma gandesc la construirea unei profesii/specializari de liber-profesionist pentru ca iesirea la pensie asa cum este ea acum inteleasa nu mi se pare fezabila (asta daca nu-mi dezvolt o gandire axata pe combinatii/tzepe/tunuri, ca marea majoritate a populatiei Romaniei d'astea stie si d'astea merita).

LE: @gabineg - daca te gandesti la Pilonul 3, uite o oferta de la unul dintre actorii din piata...

« Ultima Modificare: 25.Apr.2018, 10:35:08 a.m. de shpeedy »

Offline toma

Si eu sunt destul de sigur ca pensia de la stat (daca nu dau coltu' pana atunci) o sa fie o mizerie din care nu voi putea trai. Din pacate doar pilonul 2 e insuficient iar pentru o pensie integral privata ar trebui sa cotizez foarte mult. Un calcul simplu (facut cu unealta asta) arata asa: iesind la pensie la 67 de ani si sperand sa traiesc pana la 85 de ani e nevoie sa cotizez lunar suma de 3000 lei timp de 30 ani pentru a avea o pensie de 4 600 lei/luna. Calculatorul a folosit urmatoarele ipoteze:

Citat
Acest simulator iti genereaza suma de care ai putea beneficia, in baza contributiilor platite la un fond de pensie privata.

Rezultatele au fost obtinute utilizand o serie de ipoteze:

randamentul fondului de pensie privata este de 1% pe an (in termeni reali)
speranta de viata la pensionare este de 85 ani
se platesc contributii in fiecare luna timp de 30 ani
Pensia este exprimata in valori reale, in sensul ca banii vor avea aceeasi putere de cumparare ca si in prezent.

Prin urmare planurile de backup sunt urmatoarele:

- fac mai multi copii, ma stradui sa le ofer acces la educatie de calitate si sper ca "investitia" sa se intoarca la batranete si sa nu ma lase sa mor de foame.
- investesc in imobiliare in speranta ca voi putea completa veniturile de la pensie cu venituri din chirie.
- parasesc tara pentru alta in care voi putea castiga mai bine in speranta ca voi putea economisi suficient (direct sau la un fond de pensie/investitii)
- ma retrag la tara, pe pamantul bunicilor, si fac agricultura de subzistenta cat ma tin ciolanele si apoi Dumnezeu cu mila
- cheltui cat pot de mult in primii ani de pensie si cand termin banii fac logoff definitiv #</viata>

Mai este si solutia expusa de @shpeedy: te adaptezi la tara in care traiesti si te apuci de furat bani de la stat - cat timp majoritatea este suficient de usor de prostit sa suporte asa ceva... de ce nu?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

Ia uite, @toma, mai ca suntem incurajati spre aceste "planuri" de pensionare...

https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3780508

Offline ...

Pe mine, cu ocazia vizitei în Olanda de Paşti, proprietarul apartamentului în care am stat m-a îndemnat de două ori să mă mut în Olanda, subliniind avantajele (evidente) ale acestei ţări. La plecare, văzând că nu sunt convins şi că port grija părinţilor/socrilor, m-a lăudat pentru faptul că îmi duc copiii să vadă cât mai mult din civilizaţia occidentală şi m-a încărcat cu "forţa" cu 2 plase pline de mâncare (inclusiv gătită) şi apă, sucuri etc. Am apreciat pe moment, dar ulterior m-am simţit cam prost, ca în anii '90, când primeam ajutoare, tot de la olandezi, în curtea şcolii. Adică am cheltuit ceva bani să ajung acolo cu maşina, să vizitez atâtea locuri frumoase, dar mi-am dat seama că tot un sărăntoc român am rămas.

Cât despre planuri la pensie, îmi doresc să îmi văd măcar copiii adulţi cu joburi/afaceri care să le placă şi să le asigure un trai decent şi să nu le fiu o povară. Restul va fi...cenuşă.