Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 667354 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline saureign

http://www.contributors.ro/editorial/spre-occident-sau-indarat/

”Principala noastră problemă nu e de natură (...) culturală: nu avem o majoritate democratică adaptată mental și psihologic la schimbările, ritmul și conținutul filozofic al postmodernității occidentale. (...)
Vom dispune de tot mai rari ”traducători” ai paradigmei occidentale în viața noastră publică. Vectorii de modernizare (care operează cu prioritate pe piața internă a ideilor) au intrat deja în eclipsă, iar migrația creierelor (din clasa de mijloc antreprenorială) continuă hemoragic. Nimeni nu va fi mirat dacă voi situa acest fenomen în categoria riscurilor existențiale de țară. (...) Triumful plagiatului academic, al imposturii profesionale și al unui substrat rustic valorizat în spiritul unei presupuse ”revanșe” identitare a generat un blocaj indiscutabil, o criză de reprezentare și o stare de pesimism social fără precedent, care ar trebui să ”preocupe” ceva mai intens ansamblul elitei politice. Acomodarea mentală cu ”fatalitatea” unui destin mediocru alimentează deocamdată paroxismul războiului româno-român, jucând totodată rolul perfid al profeției auto-realizate."
  • Swift 2019 allgrip
 
The following users thanked this post: gabineg, shpeedy, toma

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14411
  • Thanked: 3403 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Iata ca si studentii programatori vor fi scutiti de impozitul pe salariu de la 1 februarie. Multi dintre ei vor avea salarii mai mari decat unii dintre profesorii lor. De unde si zicala: Cine stie - face, cine nu - invata pe altii...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline saureign

http://adevarul.ro/news/politica/dumnezeu-sila-1_5a65a340df52022f75c09e39/index.html

"PSD e rezultatul natural şi putred al anti-civilizaţiei comuniste în România. Mai mult decît orice altă ţară est-europeană, România a primit bine comunismul, s-a lăsat educată de el, i-a dat un popor şi i-a făcut copii pentru deceniile următoare. Însă, spre disperarea ascunsă a falangei noastre civice, problema nu e strict politică."

"(...) România a irosit demult şansa de a se schimba prin democraţie şi a cîştigat obligaţia de a se îneca, scufundată de propriile odrasle"
  • Swift 2019 allgrip
 
The following users thanked this post: toma

Offline ASZ

Dovada ca nu invatam prea multe din trecut:

"Trei fenomene ale timpului: invazia verticală a barbarilor, domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.

Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.

Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ingnoranţi ce se află.

Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi.”

Părintele Nicolae Steinhardt​ - Paris 1937
 
The following users thanked this post: hugbear, gabineg, shpeedy, enicky, toma, JMu

Offline sfichiu

 :good: ASZ!
  • VITARA S ,Matiz
 

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline hugbear

Mi-e neclar cine ne vrea inapoiati /colonie / in sec. XIX... :-/
De ce să-ți fie neclar? O societate avansată presupune răspundere în timp ce într-un raion tai și spânzuri talpa țării ca un zeu atât timp cât nu ieși din cuvântul tătucului. Win-win...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 
The following users thanked this post: enicky, toma

Offline shpeedy

Intrebarea era oarecum retorica...  ;)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline saureign

https://stirileprotv.ro/escasiescu/ctp-despre-situatia-spre-care-se-indreapta-romania-vei-ajunge-un-soi-de-iobag-un-sclav-modern.html

"Asta este diferența fundamentală: Năstase, Ponta, Geoană voiau totuși să păstreze legăturile cu Occidentul. Puteau fi acuzați de multe, dar nu că ar fi vrut să taie legăturile României cu Vestul, cu Occidentul, să rămânem o insulă în derivă aici în Est. În vreme ce acești domni nu au niciun fel de apăsare să facă lucrul acesta.

De aceea spun că perspectivele nu pot fi decât negre. Pur și simplu tot efortul acelor pașoptiști, care în 30 de ani au transformat o țară de triburi, coruptă de sus și până jos, cu 2-3 milioane de bordeie, au transformat-o într-un stat, care a început să conteze în Europa. Tot efortul acela se duce acum pe Apa Sâmbetei și ne întoarcem în întunericul primei jumătăți de secol XIX."
  • Swift 2019 allgrip
 
The following users thanked this post: shpeedy, toma

Offline shpeedy

Chestia cu absenta de la Davos o observasem si eu stand serile trecute pe CNN - Bulgaria este, Tunisia este, noi nu suntem...  X-(
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X