Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 667351 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline solymir

Ca IT-st beneficiar de reducere de impozit (beneficiat?), reducerea de impozit ma lasa rece. Iar de hrapareata mea firma care scoate banii din tara... pai... ce bani? Hai sa o luam usor.

1. Una din marile probleme din Romania cu IT-ul este ca aici nu se creaza. Intre noi si China/India nu e nici o diferenta. Companiile din IT nu scot bani de aici, dimpotriva. De ce? Pentru ca aici nu se vand produsele lor. Aici se dezvolta/fac lucruri la ordin, si atat. Firme indigene care cu adevarat creeaza ceva, vand si obtin profit le numeri pe degetele de la o mana.
2. Stiati ca reducerea de impozit are o conditie, si anume ca firma respectiva sa vanda ceva din produsele ei aici? E o idee buna implementata prost tocmai pentru punctul 1, pentru ca orice firma poate spune dar cum, Oracle/Microsoft vinde in Ro, da-mi scutire.
3. Cu si fara scutire, corporatistii aia de care se face misto tin economia in carca, impreuna cu Dacia si alte cateva. Impozit pe salariu? Pfft. E CEA MAI MICA CHESTIE, pentru ca e 10% din NET. Dar aia 19% din tot ce isi cumpara un IT-st se pierd in spatiu, nu? Adica 19% din NET. La fel, 10% din BRUT CAS-ul pe care majoritatea nu-l folosesc ca se duc la clinici private e complet ignorabil. 25% Pensia, cred ca tinem lejer 7 asistati dintr-un salariul mediu din sector.

Economia nu e asa simpla oameni buni; multi oameni nu stiu cu adevarat cate taxe se duc la stat. Dintr-un oarecare punct de vedere, chiar vreau sa se faca impozitul pe gospodarie, pentru ca abia atunci va vedea toata opinca de ce furaciuni e in stare statul...
Hai un exemplu: Luam un salariu brut de 10000 lei, statul ia cel putin 5262 lei sub forma de TVA si impozite. CEL PUTIN, am ignorat accize la benzine, taxe pe fumat si alte prostii...
De bine, de rau, faptul ca existam, cu sau fara impozit pe profit platim deja o tona de bani sub forma de taxe. Din acele taxe freaca menta bugetarii, iar din restul, cum a zis si @cad, tinem o gramada de firme/firmulite in picioare: sectorul servicii, medical, Suzuki, restaurante, etc.

IT-ul este, poate, singura clasa de mijloc din Ro. Puterea economica si sanatatea unei tari fix prin asta se masoara: clasa de mijloc. Problema nu e ca existam; o nu. Problema e ca suntem SINGURI. Pe langa noi, primii cred ca ar trebui sa fie medicii si profesorii la mica distanta. Restul va veni de la sine peste niste ani daca si ei vor prinde banii legal si dupa performante. Dar asta nu se va intampla niciodata. Coform savantei de renume mondial, "ei nu produc nimic". Da, nimic nu produc decat creiere si viata...
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...
 
The following users thanked this post: shpeedy, miaunica, toma, saureign, Lerua07, ariciul, ...

Offline enicky

  @solymir ma bucur pt. tine ca esti IT-ist, am cativa amici in domeniu pe care ii respect.
  Tine-o asa, pe IT, ca la analiza economica ..."Pfft".
  Stii ca sunt milioane in tara asta care traiesc cu cei 16% ai tai(acum 10) ?
  iti doresc sa nu-i cauti niciodata, chiar daca ai nevoie, pe cei care "freaca menta", pentru ca ei te fura(ma rog, statul), si da, taxele sunt mari aici, dar nu cele mai mari din Eu.
   Reciteste-ti si tu postarea dimineata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline shpeedy

Nu stiu care-i mai "Pfft" pe parte de economic... La matematica mea, stiam ca daca incerci sa inmultesti ceva (cum ar fi impozitarea pe salariu) cu 0 (salariul IT-istului plecat din tara pentru ca nu mai are efectiv pentru ce sa stea aici) tot 0 da... :-?

Pe de alta parte, credeam ca propria experienta economica (economia centralizata in care Statul=Partidul este in toti si-n toate, specifica tuturor tarilor comuniste pana-n 1989) a demonstrat deja ca respectivul model economic nu este sustenabil.

Sunt curios care e modelul economic (strategia de tara) pe care o ai in minte la asemenea afirmatii... Poate ca e acelasi "model" economic dupa care se ghideaza si actualul premier 2dose - daca doreste omu' sa-si faca o barcuta, niste fregate (suflet de marinar si asta), ce mai conteaza ca istoria ultimilor 3 decenii a demonstrat ca Statul este cel mai prost administrator. Dar nah, nu e nici prima, nu o sa fie nici ultima companie de stat cu pierderi suportate de la buget (adica de noi toti), cu oameni disponibilizati si cu infrastructura vanduta intr-un final la fier vechi...
« Ultima Modificare: 12.Ian.2018, 08:06:23 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline fireburn

Impozitul pe gospodarie va fi o taxa in plus ? sau se vor elimina alte taxe si va exista asta ?
La fel cum s-au eliminat si altele inainte de alegeri ?

Am o intrebare, simpla.
Care dintre voi o duce mai bine decat inainte de alegeri ? ca s-a promis ca o vom duce........cu ambele maini :)
Nu vorbim de exceptii: cei care si-au schimbat jobul/atributiile, cei care au castigat la Loto, cei care au vandut mosteniri.....

Mie mi se pare ca acelasi cos de cumparaturi costa mai mult ca inainte de .........
Nu castig mai mult, deci ............

Asistatii sociali sunt o clasa sociala aparte si vor exista pentru ca ei sunt cei care voteaza, nu ?

_______________________
Fac ce vreau, dar stiu ce fac ?
 

Offline solymir

@enicky Sarcasmul nu e un raspuns la un argument. De altfel, este ca habar nu ai ca IT-ul acum e scutit doar cu numele? Nu am scris "(beneficiat?)" de dragul scrisului. Asa ca poti sta linistit, milioanele acelea pot bea linistite la birt si freca menta in continuare pe banii nostri.

@shpeedy Cei de peste 35 deja au ceva aici si sunt mai constienti ca in afara nu umbla cainii cu covrigi in coada (si nici nu mai au energia celor de 25 care zboara in necunoscut). Deci pleaca cei tineri, adica fix cei de care sunt interesati in mod deosebit companiile, pentru ca nu au salarii de seniori, si pentru ca e nevoie mare de oameni in entry level. Dupa vreo 10-15 ani, deja te gandesti sa te specializezi pe leadership, sa ii inveti pe altii care vin, ca nu te mai tin ochii si creierul sa vezi/gandesti cod 8 ore/zi. Cand pe piata din Ro o sa ramana mai mult "batranet"... atunci s-a terminat si cu IT-ul in Ro.

@fireburn "Impozitul pe gospodarie" e ideea creata si umeda a pesedeilor de a pune tot omul de rand sa-si plateasca manual impozitele. Sa luam un exemplu. Acum cand cineva e angajat, stie doar de net. Tanti Floarica vinde la chiosc cu 520 lei net. O doare la bascheti ca angajatorul mai da 480 lei pe langa netul ei. Presupunem ca nea Gica, barbat-su, are tot atat, de dragul simplitatii - 520 net, 1000 brut. Intra impozitul pe gospodarie. Angajatorul nu mai plateste nimic, si le da toti 1000 lei in mana atat lu Florea cat si lui Gica lunar. Dupa un an, Gica si Florea sunt vizitati de fisc si zice: pe anul asta ati avut 2000 luna * 12 luni = 24000 lei venit, deci aveti de platit 11520 lei impozite. Plus ceva deduceri ( nu e sigur, asa s-a zvonit ).
Stii sistemul american cand nevasta e mini contabila si calculeaza bugetul in casa? Ala e impozitul pe gospodarie. In state se plateste/negociaza salariul direct in brut, si e problema ta cand platesti impozitul. Nu platesti, iti da IRS-ul o palma de nu te vezi. Daca acolo treaba asta e considerata o mizerie, imagineaza-ti ce haos o sa fie la noi, dupa ce Gica si Florea afla socati ca dupa ce i-a lovit fericirea un an trebuie sa plateasca aproape jumatate inapoi. De asta spuneam ca, intr-un mod sadic, mi-l doresc - abia atunci realizeaza toata lumea cati bani se vara in gura statului si ei isi rup masina in prima groapa de pe strada. Abia atunci o sa fie a doua revolutie pe bune.
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...
 
The following users thanked this post: shpeedy, toma, ..., Meltdown

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14411
  • Thanked: 3403 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Tocmai din cauza asta nu o vor face.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline solymir

Singurul motiv pentru care vor cu adevarat impozitul pe gospodarie e ca au o granularitate mare de controlat lumea; ei pot avea access legal si deplin pe extrase de cont, si daca acum mai poti face manarii cu actiuni/bitcoins si sa nu depui 201, atunci nu se va mai poate. In teorie e o idee buna, in practica are o complexitate infinita, si daca sunt ingenuncheati americanii, aici va fi "plansetul si scrasnirea dintilor". Sistemul clasic PSD: suntem incompetenti in a gestiona bani, deci hai sa-i f... pe toti ca sa ne asiguram ca avem de unde-i scoate. Eu nu sunt asa sigur ca nu-l vor. La cat de cretini sunt, e o posibilitate.
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14411
  • Thanked: 3403 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Tocmai de-aia nu-l vor face: nu poti impozita gaina, oul, vinul, tuica, porcul, vitelul sau rosia din curtea taranului. Sau munca de zilier la tara. Sau munca fetei de pe centura. Ori, in afara de pensionari si asistati, astia sunt majoritatea bazinului electoral al puterii actuale.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 

Offline ariciul

Cum sa dai drumul la asa ceva? As fi curios dupa un an cum o sa scoata fiscul banii inapoi de la un milion de alde  Gica si Floarea!
Sau poate nici nu vor sa-i scoata ci doar sa lase o mostenire cat mai grea, au mai facut asta!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip
 

Offline enicky

Nu stiu care-i mai "Pfft" pe parte de economic...
   O ironie de prost gust si nejustificata !
  "Modelul economic" este cel la care faci referire in final si cuprinde o masa mare platita cu salariul minim pe economie ! Nu trebuie sa uitam ca exista si oameni care n-au anumite abilitati sa ajunga, de exemplu IT-isti, si sunt vanzatori, muncitori, etc., iar salariul lor este exact cat impozitul pe profit de care vorbeste colegul.
   Ce-a facut statul cu cei care au lucrat la Republica, 23 August, FRB, Postavaria Romana, Electroaparataj, s.a.? Ce optiuni le-a oferit? Pensionare pe caz de boala? Ce fel de "privatizare" a facut, el nefiind in stare sa administreze asemenea colosi?
     Privatizarea = vanzare, buldozer(demolare), apoi ..Mega Mall.
    Asta a fost inceputul !
   Prezentul : probabil ca sunt !-2 mil. de asistati sociali ai psd-ului, care refuza sa munceasca ! Avem someri, avem asistati dar n-avem forta de munca. Si au mai disparut si scolile de calificare.
    Tinerii termina liceul sau facultatea si multi refuza sa se angajeze intru-cat sunt sustinuti de parinti !
   
    On topic : problema industriei IT "este ca aici nu se creaza." !!!!!
   Pai se dezvolta, se fac angajari, se cauta specialisti, dar ".. aici nu se vand produsele lor.", iar salariile sunt.. up. Atat de sus incat este neglijabila reducerea de impozit !
   Dar pe de alta parte : "corporatistii aia de care se face misto tin economia in carca,". Pai f.bine, asta e un motiv de mandrie, mai ales ca sunt si bine platiti.
   Daca firma are bani inseamna ca prospera, daca prospera inseamna ca are bani de salarii dar si de impozite, in caz contrar ar pleca maine.
   Asa spune "matematica mea"/logica mea ...simpla.
   Asa ca de ce vaitam "hrapareata mea firma" ? Probabil ca asa ne-am obisnuit, sa ne vaitam constant !
  "IT-ul este, poate, singura clasa de mijloc din Ro. Puterea economica si sanatatea unei tari fix prin asta se masoara: clasa de mijloc."
      Da, asta este realitatea ! Si da, urmatorii sunt medicii, chiar daca nu-ti vine sa crezi. Din pacate nu si profesorii !

       Exista o asociere nefericita facuta atunci cand spunem/ne gandim la sintagma "Statul" : nu se poate asocia angajatul cu "alesul", in speta primar, deputat, senator, ministru. Angajatul "prinde" "n" primari sau senatori si nu invers, angajatul iese la pensie dintr-un birou sordid, pe cand ministrul si-a facut jacuzzi si la birou.
      Am contact des cu trezoreria si Monitorul Oficial si nu cred ca v-ati dori sa "frecati menta" acolo.
   
   Cat despre "Impozitul pe gospodarie" nu este ideea pesedeilor, prea destepti ii crezi, ai spus-o chiar tu, e furata de la americani, dar noi, Romania, nu suntem inca pregatiti pentru asa ceva !
       
   
   
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip