Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 708210 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Gen: Bărbat
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
Mai baieti, domnul director avea dreptate ca trebuie sa intrebe la Bucuresti, cum bine ziceau cei de la radio KissFm azi. Daca era vorba de curentul furnizat baietilor destepti un MW avea vreo 200.000-300.000 W, in schimb daca era vorba de curentul furnizat consumatorilor cinstiti avea vreo 2-3 milioane W ca de, mai "e" unii care fura prin Zabrauti  X-(
« Ultima Modificare: 27.Aug.2010, 12:13:30 p.m. de Razvan »
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline rexkrokiDAU

Se vede de la o posta ca numirea a fost pe criterii  politice, dar si modul in care sunt scoase din context de articol intrebarea cu watii si jobul ca ospatar in facultate nu e cu nimic mai prejos si se incadreaza in aceiasi tendinta generala de lipsa de respect, in cazul societatii de stat fata de contribuabili iar in cazul ziarului fata de cititori.
De ce nu se poate face si la noi un jurnalism curat, obiectiv si la subiect, fara scoateri din context si incercari de exacerbare a celor relatate? Va spun eu de ce, fiindca si cei ce ocupa functii publice sau in societati de stat, pe criterii politice sau de nepotism, si cei ce se cred jurnalisti sunt claditi din acelasi aluat, doar ca joaca in ligi diferite.

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
Un articol foarte interesant care merita citit:
„Tinerii de azi au de ales ca modele de viaţă între Adi Mutu şi Gigi Becali. Hai să visăm o clipă la o lume faină cu alt model de viaţă: un profesor universitar la 40 de ani care e milionar din royalty-urile primite, pentru că are vreo 4-5 brevete întinse la nivel mondial, dintre care unul poartă o licenţă pe un produs al unei firme româneşti care a devenit lider de piaţă mondial cu produsul respectiv” - Florin Păun, Deputy Director New Business al Oficiului Naţional de Cercetări Aerospaţiale din Franţa
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline rexkrokiDAU

sunt perfect de acord ca astfel de exemple trebuie mediatizate dar nu cred ca de aici pleaca necazul...  nu din aceasta cauza Romania nu e o tara cu apa calda... nici in statele din top zece sa zicem cu cele mai bune conditii de trai nu cred ca tinerii au drept model in viata astfel de oameni care prin munca si talent au reusit in viata...  in orice societatate e nevoie si de oameni mai slab calificati, dar trebuie cumva gasit un echilibru intre stat si cetateni si cred ca acest echilibru nu se poate cladii decat pe respect reciproc, benevol sau prin constrangere, iar in acest din urma caz sistemul de justitie ar cred ca trebuie sa joace un rol mult mai activ in restabilirea respectului fata de lege, cu masuri impartiale...  dar cum la noi justitia este putreda si nici pe departe independenta, lucrurile raman la voia intamplarii, sau mai bine zis la voia unora si in responsabilitatea nimanui...

Offline bogdanb

... nu din aceasta cauza Romania nu e o tara cu apa calda...

@Rex, tu de fapt nu contrazici ci confirmi ca EXACT asta e problema.
Problema e ca s-au creat si sunt popularizate false modele. De cate ori vezi la Telejurnalul de la ora 8:00 pe (sa zicem) ProTV/Antena/Prima o prezentare de 1 minut a unui astfel de om? probabil odata-de doua ori pe an. De cate ori apare Becali? cel putin de 3 ori pe saptamana.
Sigur ca in orice tara e nevoie si de munca necalificata, in general de oameni care "sa care pianul" nu doar de pianisti. Dar NU cred ca in vreo tara din lume este considerat drept model (si aspirant la presedintie) un semianalfabet care a ajuns bogat prin smecherie sau escrocherie si care are la degetul mic (prin spaga) politia si justitia. Sunt convins ca in toata lumea sunt infierate astfel de exemple.
In schimb, va povestesc o intamplare: un examen, la facultatea de fizica din universitatea din Caen. Alaturi, un francez si un roman. Romanul, mai smecher, fusese la baute cu o seara inainte (ca doar de aia e sesiune! :D) Drept pentru care roaga pe francez sa-l lase sa "se inspire". Raspunsul francezului: "Nu pot sa te las fiindca e pacat, iti furi singur caciula! Mai bine spune profesorului ca nu esti pregatit si vino data viitoare"....
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14589
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
De cate ori apare Becali? cel putin de 3 ori pe saptamana.

Bogdane, se vede ca esti un om ocupat si te uiti mai rar la televizor. Becali apare de peste 15-20 ori pe zi, la cele mai importante televiziuni. In ultima luna, din cauza vacantei, m-am mai uitat si eu la TV. Este calul lor de bataie, magnetul care aduce audienta.
In ceea ce priveste profesorii universitari de succes (chiar material vorbind), ei sunt destui, dar succesul unora nu este intotdeauna cusut cu ata alba. Adica actioneaza in haite care acumuleaza toate resursele disponibile, pe care si le impart si anihileaza orice incercare de opozitie.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14589
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
Multumesc pentru link, trist articolul.
L-am transmis si prietenilor din afara tarii.

Offline Silfax

Cat de frumos a reusit sa descrie uratul aceastei societati....
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline >pexic<

din acelasi ciclu ( Romania : TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC) :

EVZ :
URANIA prezintă horoscopul săptămânii 4-10 septembrie
Perioada cuprinsă între 4 şi 8 septembrie aduce câteva noutăţi astronomice şi astrologice bla bla bla bla

comentariu de la cititori:

4 septembrie, 09:15. nistorescu adriana
foarte bun program,nu inteleg meeu ce se intimpla dar nu pierd nici o emisiune.asi dori sa stiu dece si sa inteleg ,cum este zodia mea pesti 93-98- 1951 cind imi va fi bine si cind voi reusi in viata .o emisiune f buna
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.