Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 665840 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Parerea mea este ca Nastase ar fi putut fi cel mai bun primministru din 90' incoace ptr ca avea toate incredientele necesare (capacitate intelectuala, experienta in administratie, sustinere politica, carisma, situatie economica a tarii in crestere, inbunatatire a imaginii tarii in exterior, etc) dar a ratat cu brio ptr ca a fost HOT !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !
 
The following users thanked this post: hugbear

Offline toma

Un pic de aducere aminte despre "El insusi"

Citat
A fost un timp când lui Adrian Năstase i se spunea „El însuşi“. Era suficient, căci nimeni în istoria postcomunistă a României nu a lăsat acest sentiment - că stăpâneşte ţara, fără limite.

La plusuri avem asa:

Citat
De guvernarea Năstase se leagă intrarea României în NATO, noua Constituţie din 2003, acte contestate pe atunci de o ţară conservatoare, precum abrogarea articolului 200 din Codul Penal, cel care incrimina homosexualitatea. Guvernarea Năstase a făcut cei mai importanţi paşi în drumul spre Uniunea Europeană (românii au putut călători fără vize în ţările europene de la 1 ianuarie 2002)

Despre minusuri sunt multe de spus, poate cele mai importante sunt: "baronizarea" tarii, coruptia endemica si castrarea Justitiei, sugrumarea aproape integrala a tentativelor de presa libera, inflatia si cresterea minora a veniturilor comparativ cu cresterea economica.

Adrian Nastase e pe linie moarta, e mai util sa ne concentram pe viitorul nostru si al tarii, trecutul nemaiputand fi schimbat.

  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14406
  • Thanked: 3401 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Sa mai adaugam la minusuri si niste privatizari cu ceva probleme...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 
The following users thanked this post: hugbear

Offline rexkrokiDAU

Plus contractul cu Bechtel :)

Offline shpeedy

Stiam eu ca e undeva pe net, da' nu-l gaseam...

Probabil ceea ce o să scriu despre Năstase va produce controverse. Eticheta (meritată de altfel) rămasă în Istorie pe guvernul Năstase este aceea de CORUPȚIE. Corect! Dar a fost o perioadă de despotism luminat, de reforme structurale, în special în administraţie, care au permis relansarea economică. Puţini mai ştiu că, în 2002, Tănăsescu (ministrul de Finanţe) şi Adrian Năstase au încercat chiar introducerea cotei unice. S-au lovit de opoziţia lui Ion Iliescu. Creşterea economică s-a făcut mai ales pe investiţii publice. Adică s-au creat locuri de muncă. E adevărat că tot atunci s-a împământenit şi comisionul de 20%, dar, chiar şi aşa, investiţiile alea pe şpagă au produs valoare adăugată. Apoi, invitaţia de a intra în NATO şi UE (prima concretizată în 2004, a doua în 2007) au pornit avalanşa de bani spre România, avalanşă ce, în mod nedrept, l-a făcut pe Tăriceanu cel mai popular prim-ministru în rândul maselor. Socialist sau nu, Adrian Năstase a inventat o altă chestie care peste timp ne-a afectat ființa națională – venitul minim garantat. E drept că șomajul structural era deja crunt, că aveam deja generații întregi care nu se adaptau lșa capitalism, dar invenția lui Năstase a afectat și oameni tineri care și-au ratat poate șansa în viață. Și totuși, strict economic, eu consider că Adrian Năstase (ironic, nu? singurul care a stat la puşcărie pentru corupţie) a fost cel mai competent prim-ministru de după Revoluţie.  Ce-i drept, nici nu prea ai de unde alege.

Dupa cum se poate vedea, sunt o multime de dimensiuni - atat subiective, cat si obiective - de a masura cat de bun este/nu este un prim-ministru. Cu toate ca realitatea pare a ma contrazice, ceva ma opreste in a accepta totusi aceasta realitate - romanii nu pot realiza ceva, daca nu fura mai mult / mai putin - mai ales ca am vazut ca putinele experiente tehnocrate au demonstrat ca se poate (analiza lui Moise e de la inceputul guvernarii Ciolos).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline NicNic

Bechtel, Aderare NATO, etc.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 

Offline Lerua07

  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !
 

Offline toma

Am citit si eu analiza lui Guran legata de performantele prim-ministrilor si mi se pare slabuta...

Din punctul meu de vedere o crestere economica care nu se reflecta cu adevarat in bunastarea majoritatii populatiei si este insotita de coruptie endemica si controlul quasi-total al presei si justitiei nu valoreaza prea mult...

Trebuie insa sa recunosc ca din punct de vedere al charismei, intelectului si culturii Nastase este net superior unor personaje ca Grindeanu, Tudose sau Dragnea (ca sa nu mai amintim de restul faunei din actualul Guvern).
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 

Offline ariciul

Doamne nu pot sa cred ce ati scris aici despre Nastase! Omul asta a distrus bine infrastructura Romaniei si voi il laudati ca ar fi putut! Faptul ca suntem intr-un mare rahat i se datoreaza si lui in mare masura! Ca are educatie si cultura? Pai al cui fiu a fost? Si cat a profitat de asta? Sa avem pardon dar nu merita nici o lauda! Iar ce spuneti ca s-a facut bun in timpul lui nu a fost datorita lui, singurul lui merit e ca si-a dat seama ca psd-ul nu poate mentine aceeasi linie separatista fata de Europa! Asta poate il diferentiaza de Dragnea dar nu cred ca macar trebuie pomenit pentru asta! Daca ar fi putut cu siguranta ne-ar fi dus in alta directie!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip
 
The following users thanked this post: saureign

Offline shpeedy

Iote că tehnologia asta poate fi pusă şi în slujba binelui: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22115601-deputatul-catalin-radulescu-spune-furat-masina-150-000-euro-rog-aduca-inapoi-era-cat-imi-fure-semnaturile-legile-justitiei.htm

Ce mă bucur!  >:) >:) >:) >:)

Interesant mi se pare si modul in care reactioneaza acesti semeni- "Masina este destul de sofisticata, are un sistem de autoblocare. Puteai sa intri, dar nu mai puteai sa iesi. Eu am anuntat, bineinteles, ministrul de Interne, Carmen Dan, care era in sedinta de Guvern, i-am trimis mesaj presedintelui Dragnea ca sa-i spun ca mi s-a furat masina de aici"

Nici nu se feresc sa recunoasca ca sistemul PCR (Pile-Cunostinte-Relatii) singurul pe care-l cunosc... :-?

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X